17.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η τριπλή παράταση που δύσκολα ξεχνιέται στο ΝΒΑ (vid.)

Κάθε αναφορά σε ξεχωριστά παιχνίδια πλέι οφ και πολύ περισσότερο των τελικών του ΝΒΑ, έχει ενδιαφέρον όμως αυτό που έγινε σαν σήμερα πριν από 27 χρόνια εξ ορισμού μένει στα βιβλία της ιστορίας του Πρωταθλήματος.

 


Ήταν 13 Ιουνίου 1993 όταν οι Σανς νίκησαν τους Μπουλς στο Game 3 των τελικών με 129-121, έπειτα από τρεις παρατάσεις. Ήταν μία από τις μόλις δύο περιπτώσεις τελικών που κρίθηκαν σε τρεις παρατάσεις οπότε εκείνο το παιχνίδι έμεινε στην ιστορία. Ειρήσθω εν παρόδω αυτό είχε γίνει και στο Game 5 των τελικών του 1976 όταν οι Σέλτικς νίκησαν τους Σανς με 128-126. Η ομάδα του Φίνιξ πλήρωσε με αυτό το νόμισμα τους Μπουλς 17 χρόνια μετά, με μία νίκη δηλαδή σε τελικό τριών παρατάσεων.

 


Εκείνο το παιχνίδι είχε εξελιχθεί σε μία προσωπική μονομαχία του Τσαρλς Μπάρκλεϊ με τον Μάικλ Τζόρνταν. Ο «sir Charles» είχε 24 πόντους, 19 ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ ενώ ο «air» σταμάτησε στους 44 πόντους με εννιά ριμπάουντ και έξι ασίστ. Θα ήταν άδικο όμως να σταθούμε μόνο στους ηγέτες των δύο ομάδων. Για τους Σανς ο Νταν Μάερλι είχε 28 πόντους με 6/8 τρίποντα ενώ για τους Μπουλς ο Σκότι Πίπεν άγγιξε το «triple double» με 26 πόντους, 10 ριμπάουντ και εννιά ασίστ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ