21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Τριμέρη κρέμασε τη φανέλα της

Η Μαρία Τριμέρη, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια αγωνίστηκε στον Αμύντα, δεν θα τον ενισχύσει την καινούρια σεζόν στην επιστροφή του στην Α2 Γυναικών.

Η 38άχρονη γκαρντ αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, καθώς όπως παραδέχθηκε δεν έχει πλέον τις ίδιες αντοχές.

Η ανακοίνωση: «Η αθλήτριά μας Μαρία Τριμέρη αποφάσισε να κρεμάσει τα μπασκετικά της παπούτσια σε ηλικία 38 ετών, έχοντας διανύσει πολλά χιλιόμετρα στα παρκέ. "Μπορώ να πω ότι ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι πέρασαν τόσα χρόνια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πάντα το μπάσκετ το έβλεπα σαν τη διασκέδασή μου. Εννοείται βέβαια, τις χρονιές που η διασκέδαση συνδυαζόταν με μπασκετικές επιτυχίες ήταν το απόλυτο", είπε αρχικά η Μαρία.

Για τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση, σημείωσε: "Συνειδητοποίησα ότι δεν έχω πλέον τις ίδιες αντοχές που είχα για να αντέξω την πίεση της καθημερινότητας. Ήθελα να σταματήσω το μπάσκετ όσο ακόμα το έβλεπα σαν το χόμπι μου και όχι σαν έξτρα κούραση μέσα στην ημέρα. Οπότε νομίζω ήταν η κατάλληλη στιγμή".

Η Μαρία αγωνίστηκε ως guard και είχε ξεκινήσει την μπασκετική της πορεία το 1993 στον Α.Ο. Αμπελοκήπων, στην Α’ Κατηγορία ΕΣΚΑ. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Πρωτέα Αθηνών, στην Ένωση Παγκράτιου-Αρίωνα-Πρωτέα, στο Ζωγράφο, στο Περιστέρι και στον Προμηθέα Χαλανδρίου. Στην Α2 Εθνική κατηγορία αγωνίστηκε με τον Αστέρα Εξαρχείων, την Α.Ε. Νέας Κηφισιάς και τα Μελίσσια.

Από το 2016 είναι μέλος της γυναικείας μας ομάδας κατακτώντας, την περίοδο 2017-18 την άνοδο, για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου μας στην Α2 Εθνική κατηγορία και το Κύπελλο ΕΣΚΑ, αναδεικνυόμενη ως πολυτιμότερη παίκτρια του τελικού. Άνοδος που κατακτήθηκε και την τρέχουσα περίοδο 2019-20. Την περίοδο 2018-19 ήταν μέλος της πορείας μας στην Α2 έχοντας σε 19 αγώνες 31 τρίποντα και 9.5 πόντους μ.ό. ανά αγώνα.

Ολοκληρώνοντας μας ανέφερε και κάποια λόγια που μας άγγιξαν περισσότερο… "Με τον Αμύντα έζησα τέσσερα μαγικά χρόνια που τα είχαν όλα (άνοδο, Κύπελλο, υποβιβασμό, ξανά άνοδο). Η δουλειά που γίνεται καθημερινά είναι εξαιρετική, πάντα βασισμένη στο οικογενειακό κλίμα. Νιώθω και θα νιώθω για πολύ ακόμα ενεργό μέλος αυτής της παρέας και θα την παρακολουθώ αλλά από άλλη σκοπιά".

Η Μαρία έγραψε και για την αποχώρησή της σε μία συγκινητική ανάρτησή της στο Facebook με τίτλο "That’s all fox". Μαρία, σε ευχαριστούμε για όλα όσα ζήσαμε μαζί! Θα είσαι για πάντα ένα μέλος της οικογένειάς μας!».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ