27.3 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Η τριάδα που “εκτοξεύτηκε” με τον Πιτίνο

Η βελτιωμένη και σίγουρα πιο αποτελεσματική εικόνα του Παναθηναϊκού από τη στιγμή που τον ανέλαβε ο Ρικ Πιτίνο, περνάει βέβαια και μέσα από την ανοδική πορεία αρκετών παικτών. Τρεις από αυτούς αναγεννήθηκαν υπό τις οδηγίες του “Hall of famer” προπονητή και παρέσυραν την ομάδα στην πορεία μέχρι το Κύπελλο, την πρωτιά στην κανονική περίοδο της Basket League και κυρίως στην πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Είναι ο Νικ Καλάθης, ο Γιώργος Παπαγιάννης και ο Ντεσόν Τόμας.

 


Το basketa.gr επιχειρεί με τη βοήθεια των αριθμών να καταγράψει την ανοδική πορεία των τριών παικτών, συγκρίνοντας τους αριθμούς τους επί ημερών Πασκουάλ -σε αυτούς υπολογίζονται και οι δύο αγώνες στους οποίους ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με υπηρεσιακό τον Γιώργο Βόβορα, έναν στο Πρωτάθλημα και έναν στην Ευρώλίγκα- με αυτούς που καταγράφουν ως τώρα με τον Πιτίνο. Οι διαφορές είναι σε κάποια σημεία εντυπωσιακές...

 


Ο MVP Καλάθης

 

Πίσω από τη λάμψη των διαδοχικών “double-double”, του πρώτου “triple-double” μετά από 12 χρόνια για την Ευρωλίγκα και γενικότερα όλα τα επιτεύγματα των τελευταίων μηνών, δεν είναι δύσκολο να θυμηθεί κανείς τις εμφανίσεις στις οποίες ο Νικ Καλάθης ήταν πολύ μακριά από όλα αυτά. Αν ο συγκριτικός πίνακας του Πρωταθλήματος δείχνει πτώση επί ημερών Πιτίνο κάτι λογικό γιατί η χρησιμοποίηση του περιορίζεται στα... βασικά, εκείνος της Ευρωλίγκας δείχνει πόσο διαφορετικός είναι σε σχέση με το πρώτο μέρος της σεζόν.

 


Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι με τον Πιτίνο όχι μόνο σκοράρισε περισσότερο και με καλύτερα ποσοστά, αλλά πήγαινε περισσότερο στο ριμπάουντ και μοίραζε ακόμη περισσότερες ασίστ.

 

 

 


Από τη “ναφθαλίνη”, βασικός...

 

Η περίπτωση του Γιώργου Παπαγιάννη είναι η πιο εξόφθαλμη. Ήταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας όσο στην άκρη του πάγκου ήταν ο Πασκουάλ αλλά με το που ανέλαβε ο Πιτίνο, πήραν την ανηφόρα οι αριθμοί του. Ο Αμερικανός άδειασε για... πάρτη του το ρόστερ από παίκτες που δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν (Λάσμε, Πέιν) και εμπιστεύτηκε τον διεθνή σέντερ που υπήρξε παιχνίδια στα οποία έκανε τη διαφορά. Στο Πρωτάθλημα διπλασίασε το ranking του και στην Ευρωλίγκα το υπέρδιπλασίασε...

 

 

 

 

Ο άλλος Τόμας...

 

“Αγόρι μου έπαιρνες ριμπάουντ στο κολέγιο” αποκάλυψε κάποια στιγμή ο Ρικ Πιτίνο ότι είπε στον Ντεσόν Τόμας. Σαν του έβαζε καύσιμο για ολόκληρη τη σεζόν. Ο Αμερικανός δεν ήταν κακός στις μέρες του Πασκουάλ. Οι αριθμοί του ήταν αρκετά καλοί στο Πρωτάθλημα ενώ έπαιρνε τη... βάση στην Ευρωλίγκα. Ο Πιτίνο όμως φαίνεται πως του μίλησε στη γλώσσα του. Κυριολεκτικά και μπασκετικά. Ο Τόμας ανέβασε κατά επτά λεπτά τον χρόνο συμμετοχής του στην Ευρωλίγκα και μαζί τους αριθμούς του τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στα ριμπάουντ.

 

 

 

 


Photo Credits: Eurokinissi

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ