23.1 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

Η τραγωδία στο Τέξας, άφησε χωρίς λόγια τον Πολ

Τείνει πια να συμπεριληφθεί στους καταλόγους των συνηθισμένων γεγονότων στις ΗΠΑ. Κάποιος με ένα (ή και δύο) όπλα «μπουκάρει» σε ένα σχολείο και αρχίζει να σκοτώνει. Αυτή τη φορά έγινε στο Τέξας, με τον Κρις Πολ και όχι μόνο, να μην έχει καμία διάθεση να μιλήσει για τα play offs του ΝΒΑ και τους αγώνες που έπονται με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στο Όκλαντ. Βλέπετε είναι και πως το τραγικό συμβάν αγγίζει λίγο περισσότερο τους δικούς του «Τεξανούς» Χιούστον Ρόκετς.

Αυτή τη φορά όταν οι δημοσιογράφοι έφτασαν στο γήπεδο για τις καθιερωμένες δηλώσεις το κλίμα ήταν πολύ διαφορετικό από αυτό που είχαν συνηθίσει. Λίγο νωρίτερα δέκα άνθρωποι, εννέα μαθητές και ένας καθηγητής είχαν χάσει τη ζωή τους, όταν ο φερόμενος ως δράστης (έχει ήδη συλληφθεί και απολογηθεί) 17χρονος με ελληνική καταγωγή, Δημήτριος Παγουρτζής, μπήκε στην αίθουσα όπου γινόταν μάθημα καλλιτεχνικών και άρχισε να πυροβολεί, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ από την άλλη όχθη του Ατλαντικού.

«Η τραγωδία που έζησε σήμερα η Σάντα Φε σήμερα, ουσιαστικά κάνει ανούσια οποιαδήποτε κουβέντα για τα play offs», τόνισε  ο Πολ. «Το μυαλό μας, οι προσευχές μας πηγαίνουν στα θύματα και στις οικογένειές τους που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν κατάματα όλη αυτή την τραγωδία. Θα πρέπει να στηρίξουμε όλοι αυτές τις οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους, παιδιά και αθώους. Να τα αφήσουμε όλα στην άκρη και να τους βοηθήσουμε να ξεπεράσουν αυτή την τραγική κατάσταση. Αν τα σχολεία δεν μπορούν να είναι ένας ασφαλής χώρος για τα παιδιά μας, τότε κάτι δεν πάει καλά. Και το να μην κάνουμε τίποτα για να το διορθώσουμε αυτό, μας βάζει σε μια κρίσιμη κατάσταση. Είμαστε αθλητές, αλλά είμαστε και γονείς και μαζί με όλους τους άλλους γονείς ανησυχούμε για το μέλλον των παιδιών μας. Είναι τρομακτικό το γεγονός πως γίνεται μια επαναλαμβανόμενη κατάσταση όλο αυτό. Δεν μπορώ καν να φανταστώ κάτι τέτοιο να συμβαίνει στα δικά μου παιδιά».

Όσο για τον δράστη το όνομα του οποίου έγινε γνωστό (κρατείται ένα ακόμη πρόσωπο χωρίς όμως να έχουν δοθεί στοιχεία) υπάρχει η μία πλευρά των περιγραφών που κάνουν λόγο για ένα ήσυχο παιδί, χωρίς φίλους, που συμμετείχε στις επιδείξεις χορού ελληνορθόδοξης εκκλησίας και έπαιζε αμυντικός στην ομάδα φούτμπολ του γυμνασίου και η υπάρχει και η άλλη πλευρά των social media και του ημερολογίου του, που δείχνουν ένα διαφορετικό πρόσωπο που είχε πάθος με τα όπλα, αλλά και πως σχεδίαζε την επίθεση, γράφοντας μάλιστα πως ο επίλογος θα ερχόταν με τη δική του αυτοκτονία, στην οποία όμως δεν έφτασε. Πώς έφτασε στα όπλα; Υπήρχαν στο σπίτι του, αφού τα είχε ο πατέρας του, ο οποίος είναι μέλος του NRA (National Riffle Association) που υπερασπίζεται σθεναρά το δικαίωμα του οποιουδήποτε να έχει όπλα στην κατοχή του, στο σπίτι του και είχε χρηματοδοτήσει την καμπάνια του νυν προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Οι Ρόκετς και άλλες ομάδες του Τέξας δήλωσαν την συμπαράστασή τους στις οικογένειες ε με τον Πολ να υπογραμμίζει: «Πρέπει να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι εμείς οι μεγαλύτεροι, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας ένα περιβάλλον πιο σίγουρο και κυρίως μακριά από τη βία και τα όπλα! Κάτι πρέπει να κάνουμε γι’ αυτό!»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ