16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η… τρίτη ηλικία προβληματίζει το ΝΒΑ

Ο σκεπτικισμός για τους τεχνικούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες είναι έντονος στο ΝΒΑ, αλλά η Ένωση Προπονητών ΝΒΑ ξεκαθάρισε πως δεν γίνεται να απουσιάσουν από το Ορλάντο και την επανεκκίνηση του φετινού πρωταθλήματος.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού κινούνται για την επανέναρξη της σεζόν 2019-2020, η οποία διακόπηκε τον περασμένο Μάρτιο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, και πολλά έχουν ακουστεί μέχρι στιγμής για όσους ανήκουν στην τρίτη ηλικία κι αν πρέπει να μεταβούν στην Disney World. O 71χρονος Γκρεγκ Πόποβιτς, ο 69χρονος Μάικ Ντ’ Αντόνι και ο 65άχρονος Άλβιν Γκέντρι μπήκαν για αρχή στο «στόχαστρο», με κάποιους να υποστηρίζουν πως δεν θα πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία τους από τη στιγμή που ο ιός COVID-19 δεν έχει εξαλειφθεί.

Ωστόσο, τι γίνεται με την καριέρα τους; Ενδεχόμενη απουσία τους από τη συνέχιση του ΝΒΑ στη Φλόριντα θα έχει μελλοντικές επιπτώσεις, όπως ισχυρίστηκαν στο ESPN ο πρόεδρος της NBCA Ρικ Καρλάιλ και ο διευθύνων σύμβουλος Ντέιβιντ Φόγκελ. «Η υγεία και η ασφάλεια των προπονητών είναι προτεραιότητα. Παρ’ όλα αυτά, ανησυχούμε για την καριέρα και τις μελλοντικές ευκαιρίες που μπορεί να χαθούν. Το ΝΒΑ μας έχει καθησυχάσει, λέγοντας πως κανείς δεν θα εξαιρεθεί λόγω ηλικιακών κριτηρίων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δεύτερος.

Το ΝΒΑ πράγματι έχει διαρρεύσει πως δεν θα υπάρχει περιορισμός για κανέναν, αλλά τόσο οι παίκτες όσο και οι προπονητές θα μπορέσουν να δηλώσουν προκαταβολικά εάν επιθυμούν να μεταβούν στο Ορλάντο ή εάν θα προτιμήσουν να απέχουν από τους αγώνες, που θα ξεκινήσουν στις 30 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν -το αργότερο- στις 12 Οκτωβρίου. Ωστόσο, μετά τη μετάβαση όλων των μελών στην Disney World θα κληθούν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο, υπό την επίβλεψη ιατρού, με το πλήρες ιστορικό τους. Εφόσον κάποιος κριθεί πως ανήκει στην κατηγορία «υψηλού κινδύνου» μπορεί ακόμα και να αποκλειστεί από τη διοργανώτρια αρχή, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ