19.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η τρίποντη πρωτιά Γιαννόπουλου και οι αριθμοί της αγωνιστικής

Ένα ενδιαφέρον διήμερο αφήσαμε πίσω μας με την 22η αγωνιστική της Basket League να περνάει στην ιστορία, αφήνοντας πίσω της κάποια αξιοσημείωτα στατιστικά δεδομένα μερικά από τα οποία έχουν ήδη καταγραφεί από το basketa.gr όπως το ιστορικό 19-0 του Τσάβι Πασκουάλ, τα ρεκόρ καριέρας του Δημήτρη Αγραβάνη και η είσοδος του Ντούσαν Σάκοτα στην πρώτη 5άδα των παικτών με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα με την ΑΕΚ στην κατηγορία. Υπάρχουν όμως και άλλα…

 

Ο Χάρης Γιαννόπουλος είχε ένα εύστοχο τρίποντο στο διπλό του Ρεθύμνου στην Πάτρα επί του Προμηθέα αλλά αυτό ήταν αρκετό για να του χαρίσει μία ιστορική πρωτιά σε σχέση με την κρητική ομάδα. Ο έμπειρος φόργουορντ έφτασε τα 74 εύστοχα τρίποντα με το Ρέθυμνο και έγινε ο 1ος παίκτης της σχετικής λίστας στην 7ετή ιστορία της ομάδας στην Basket League ξεπερνώντας τον Νταμίρ Λάτοβιτς που στην 3ετία 2011-14 είχε 73.

 

*Εχοντας δύο βολές στο ματς του Σαββάτου με το Λαύριο, ο Αντώνης Φώτσης έγινε ο 9ος παίκτης στη ιστορία του Παναθηναϊκού που έφτασε και ξεπέρασε τις 400 εύστοχες στην Basket League (έχει 401/522).

 

*Την 6η θέση των κορυφαίων «κλεφτών» της Basket League μοιράζεται πια με τον Μιχάλη Πελεκάνο ο Βασίλης Ξανθόπουλος. Έκανε δύο κλεψίματα στο ματς του Άρη στη Ρόδο, έφτασε τα 415 και έφτασε τον φόργουορντ του Πανιωνίου, ξεπερνώντας τον Νίκο Χατζή (414).

 

Παράλληλα ο Ξανθόπουλος με την 337η εμφάνιση του στην Basket League, ανέβηκε στην 22η θέση της σχετικής λίστας αφήνοντας πίσω του τον Νίκο Αργυρόπουλο (336).

 

Βασίλης Σίμτσακ με το ένα επιθετικό ριμπάουντ του, έφτασε τα 127 με τον Άρη και ξεπερνώντας τους Βεζένκοφ, Λιαδέλη και Ορτίθ (είχαν από 126) έμεινε μόνος στην 9η θέση της σχετικής λίστας των «κίτρινων».

 

Βαγγέλης Μαργαρίτης στο 150ό παιχνίδι του στην Basket League, έγινε ο 3ος «κλέφτης» στην ιστορία του ΠΑΟΚ (από το 1992). Κάνοντας τρία κλεψίματα κόντρα στην Κύμη έφτασε τα 148 και προσπέρασε τον Μπάνε Πρέλεβιτς που στην 4ετία 1992-96 και στη σεζόν 1999-2000 είχε 146.

 

*Το 31ο μέλος του «κλαμπ» των προπονητών της Basket League που έφτασε τα 100 παιχνίδια σε αυτήν έγινε ο Νίκος Βετούλας. Ο απολογισμός του είναι 41 νίκες και 59 ήττες.

 

*Σε ομαδικό επίπεδο τα Τρίκαλα έφτασαν τα 100 ματς στην κατηγορία. Έχουν απολογισμό 34 νικών και 66 ηττών.

 

Τα limit up της αγωνιστικής

Πόντοι: Νέιθαν Σόμπι (ΠΑΟΚ) 25

Εύστοχες βολές: Ουίλ Κάμινγκς (Άρης) 9

Εύστοχα δίποντα: Ουόλτερ Λέμον (Ρέθυμνο) 10

Εύστοχα τρίποντα: Τόρλιν Φιτζπάτρικ (Ρέθυμνο) και Τάντιγια Ντραγκίτσεβιτς (Άρης) 4

Ριμπάουντ: Δημήτρης Αγραβάνης (Ολυμπιακός) 12

Ασίστ: Μάικλ Ντίξον (ΑΕΚ) και Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός) 6

Κλεψίματα: Ασλεϊ Χάμιλτον (Λαύριο), Βαγγέλης Μαργαρίτης (ΠΑΟΚ), Γιαννούλης Λαρεντζάκης (ΑΕΚ), Κέλσεϊ Μπάρλοου (Τρίκαλα), Κιθ Κλάντον (ΠΑΟΚ) και Κώστας Παπανικολάου (Ολυμπιακός) 3

Κοψίματα: Ντάνιελ Όρτον (Κύμη) 5

Λάθη: Μαρκέλ Σταρκς (Κόροιβος) και Ντέιβιντ Ντόμπλας (Δόξα) 5

Κερδισμένα φάουλ: Γιάννης Μπουρούσης (Παναθηναϊκός) 9

Χρόνος συμμετοχής: Τόντρικ Γκότσερ (Κόροιβος) 39:40

Ranking: Γιάννης Μπουρούσης (Παναθηναϊκός) 34



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ