25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Η τρίποντη μεταμόρφωση του Ολυμπιακού

Πόσο μπορεί να αλλάξει μια ομάδα σε δύο εβδομάδες; Μπορεί να να μετατρέψει μια αδυναμία της, σε δυνατό χαρτί της;

 

Πέρασαν ακριβώς δύο εβδομάδες από το ελληνικό ντέρμπι της Ευρωλίγκα, όταν ο Ολυμπιακός έχασε στο ΣΕΦ από τον Παναθηναϊκό. Οι ερυθρόλευκοι μετρούσαν τέσσερις νίκες στις πρώτες έξι αγωνιστικές χάρη σε πολλά επιμέρους κομμάτια του παιχνιδιού αλλά σίγουρα όχι χάρη στα τρίποντα τους. Μετρούσαν 34/129 τρίποντα (26,35%) στις πρώτες έξι αγωνιστικές όμως στο τελευταίο 15νθήμερο και στους τρεις τελευταίους αγώνες τους –τους οποίους κέρδισαν- επήλθε μιας μορφής μετάλλαξη. Η αδυναμία έχει προτέρημα αφού ο Ολυμπιακός κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, τον Ερυθρό Αστέρα και τη Μιλάνο είχε 27/63 τρίποντα (42,85%).

 

Μπροστάρηδες σε αυτή τη μεταμόρφωση είναι δίχως αμφιβολία ο Στρέλνιεκς και ο Ρόμπερτς. Ο Λετονός σούταρε στις πρώτες έξι αγωνιστικές με το πολύ καλό 42,85% αλλά στις τελευταίες τρεις το εκτόξευσε στο 58,33%. Πιο εντυπωσιακή είναι η σύγκριση των αριθμών του Αμερικανού που σούταρε με 10% από το τρίποντο στις προηγούμενες πέντε αγωνιστικές -δεν έπαιξε στην 1η- και είχε 69.23% στις τρεις τελευταίες! Σημαντική είναι η βελτίωση και του Τόμπσον…

 

ΠΑΙΚΤΗΣ

2η-6η

7η-9η

Ρόμπερτς

1/10

9/13

Στρέλνιεκς

9/21

7/12

Τόμπσον

3/16

3/6

 

Χθες ο Ολυμπιακός σούταρε με υψηλά ποσοστά σε όλες τις κατηγορίες των σουτ. 77% στις βολές, 58,3% στα δίποντα και κυρίως 47% στα τρίποντα, επίδοση που είναι η κορυφαία του στις πρώτες εννιά αγωνιστικές της διοργάνωσης καθώς η προηγούμενη ήταν το 42,85% που είχε στο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα.

 

Κατά τα άλλα…

 

*Οι 29 πόντοι της 2ης περιόδου είναι η καλύτερη φετινή επίδοση του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα. Είχε από 27 στη 2η περίοδο του αγώνα με τη Χίμκι και στην 3η περίοδο του παιχνιδιού με τη Φενέρμπαχτσε.

 

*Ακόμη ο Ολυμπιακός ισοφάρισε την καλύτερη φετινή επίδοση του με τις τρεις τάπες που είχε, όσες και στα παιχνίδια με τη Χίμκι και τον Παναθηναϊκό.

 

 

Νίκησε με τέσσερα αρνητικά ρεκόρ περιόδου

 Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που οι αριθμοί επισκιάζονται από το τελικό αποτέλεσμα αλλά είναι εντυπωσιακό το ότι ο Ολυμπιακός απέδρασε με τη νίκη από το Μιλάνο, παρότι έφτασε σε τέσσερα αρνητικά ρεκόρ περιόδου. Πιο συγκεκριμένα…

 

*Οι 85 πόντοι είναι το μεγαλύτερο φετινό παθητικό του αφού είχε δεχτεί 83 από τη Φενέρμπαχτσε.

 

*Κάνοντας μόνο δύο κλεψίματα, δε σημείωσε μόνο τη χειρότερη φετινή επίδοση του –είχε από τέσσερα στα ματς με την Μπαρτσελόνα και τη Χίμκι- αλλά ισοφάρισε και τη δεύτερη χειρότερη της ιστορίας του. Ο Ολυμπιακός είχε δύο κλεψίματα άλλες τέσσερις φορές με πιο πρόσφατη εκείνη του ημιτελικού του περσινού φάιναλ φορ κόντρα στην ΤΣΣΚΑ.

 

*Αρνητικό ρεκόρ των εννιά πρώτων αγωνιστικών είναι και τα συνολικά 26 ριμπάουντ. Είχε 27 στο παιχνίδι με τη Μάλαγα.

 

*Ακόμη ισοφάρισε τη χειρότερη φετινή επίδοση του με τα 21 αμυντικά ριμπάουντ όσα είχε και στο παιχνίδι με τη Φενέρ.

 

Τα οξύμωρα σχήματα της Μιλάνο

 

Οι Ιταλοί έμειναν με την πικρή γεύση της ήττας παρότι…

 

*Πέραν του ότι ήταν η ομάδα που σημείωσε περισσότερους πόντους από οποιαδήποτε άλλη επί του Ολυμπιακού φέτος, είχε τα περισσότερα εύστοχα δίποντα (29 έναντι 23 της Μάλαγα και της Μακάμπι).

 

*Είχε τα περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ από κάθε άλλη ομάδα που αντιμετώπισε ως τώρα τον Ολυμπιακό, 15 έναντι 13 του Ερυθρού Αστέρα.

 

*Έκανε τα λιγότερα λάθη, μόλις έξι ενώ εννιά είχε η Μακάμπι στο ματς του Τελ Αβίβ.

 

*Είχε τον μεγαλύτερο αριθμό στο σύστημα αξιολόγησης από κάθε αντίπαλο των ερυθρόλευκων, φτάνοντας τους 90 βαθμούς, έναν περισσότερο από τη Φενέρμπαχτσε.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ