17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η τηλεόραση… κάνει χιόνια

Τον έλεγες και... συγκινημένο τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ όταν εξέφραζε την πεποίθησή του ότι η λίγκα και η ΕΡΤ αρχίζουν φέτος μια ισχυρή και πολυετή συνεργασία. Δικαιολογημένα θα ήταν, μόνο που δεν βλέπουμε ακόμα την επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας. Μπορεί η κάλυψη του Super Cup να εκτιμήθηκε ως προάγγελος, όμως το ρεπορτάζ λέει ότι τα πράγματα δεν είναι πολύ απλά και ρόδινα.

Ναι, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ δέχτηκαν να πάνε με τους πολλούς για να έχει ένα πάτημα η ΕΡΤ να πάρει το πρωτάθλημα, αφού αλλιώς θα έπεφτε... κράξιμο. Ακόμα κι έτσι όμως, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ θα πάνε με τους άλλους για να πάρουν τη μερίδα του λέοντος, να βάλουν τους όρους και να αφήσουν ότι περισσέψει.

Ελα όμως που στην ΕΡΤ πια δεν υπάρχει  ούτε σκέψη για αλόγιστες σπατάλες, ειδικά για ένα προϊόν που όλοι ξέρουν ότι είναι σε διαρκώς πτωτική πορεία. Τα ποσά που εγκρίνονται από ψηλά είναι κατά πολύ λιγότερα από αυτά που είχε φανταστεί η διοίκηση του ΕΣΑΚΕ, ειδικά φέτος που δεν υπάρχει Ολυμπιακός. Ο φόρος που θα επιβαρύνει τη λίγκα τα κάνει ακόμα μικρότερα. Και το αδιαπραγμάτευτο ποσό που έχουν απαιτήσει Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αφήνει για τους άλλους ίσως και λιγότερα από τα περσινά.

Ανακοίνωση, λοιπόν, δεν θα υπάρξει πριν τα ξαναπούν οι εταίροι του ΕΣΑΚΕ. Οι οποίοι κάποια στιγμή πρέπει να ενημερώσουν και την ΕΡΤ πόσοι είναι, για πόσους θα πληρώσει. Οι σοβαροί την έχουν πάρει γραμμή ότι έχει λακκούβες ο δρόμος και πιέζουν να γίνει σύσκεψη τα πρώτα 24ωρα της εβδομάδας. Γιατί περνάει και ο καιρός.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ