24.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Τενερίφη θα φιλοξενήσει και το Παγκόσμιο Γυναικών

Στην Τενερίφη θα διοργανωθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών του 2018, όπως αποφάσισε η FIBA.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας, οι αγώνες των ομίλων θα πραγματοποιηθούν στο «Santiago Martin» και το «Quico Cabrera». Στο πρώτο γήπεδο θα διεξαχθεί και ο τελικός ενώ το δεύτερο γήπεδο θα δεχθεί μια ριζική ανανέωση ώστε να χωρέσει 3.600 φιλάθλους.

Από τις 22 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, 16 ομάδες θα ριχθούν στην μάχη για το Παγκόσμιο Κύπελλο στην πόλη, η οποία γνωρίζει πλέον από μεγάλες διοργανώσεις, καθώς τόσο το Final Four του Basketball Champions League όσο και ο αγώνας για το Διηπειρωτικό Κύπελλο φιλοξενήθηκαν εκεί, με την ομάδα της Τενερίφης να κερδίζει και τους δύο τίτλους εντός έδρας!

Ο πρόεδρος της FIBA, Οράσιο Μουρατόρε, τόνισε: «Ανυπομονούμε για την διεξαγωγή της διοργάνωσης στην Τενερίφη, μια περιοχή που έχει γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη στο μπάσκετ. Χαιρόμαστε για την μεγάλη υποστήριξη της κυβέρνησης για την περαιτέρω εξέλιξη του μπάσκετ στις Κανάριες Νήσους αλλά και για την θέληση των διοργανωτών να επενδύσουν στο γυναικείο μπάσκετ».

Από την μεριά του ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας, Χόρχε Γκαρμπαχόσα, δήλωσε: «Έχει τεράστια σημασία για μας η φιλοξενία της σπουδαιότερης διοργάνωσης στο γυναικείο μπάσκετ. Η ισπανική ομοσπονδία έχει αφοσιωθεί στην περαιτέρω συμμετοχή των γυναικών στον αθλητισμό και στην περίπτωση μας αυτό συνδέεται με το πρόγραμμα «Universo Mujer», που αφορά την αύξηση των εσόδων για τις εταιρείες που επενδύουν στην γυναικεία άθληση. Η Τενερίφη είναι η γη του μπάσκετ και είναι τιμή για την πόλη να φιλοξενήσει τις ομάδες και τους φιλάθλους. Είμαστε σίγουροι πως το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 θα είναι ένα από τα καλύτερα στην ιστορία».

Θυμίζουμε πως η Εθνική Ομάδα Γυναικών έχει προκριθεί απευθείας στην τελική φάση, μετά την τέταρτη θέση στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ