23.3 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Η Τενερίφη ζει στο ρυθμό του BCL (pics)

Η αναμονή τελειώνει και το πρώτο Final Four του Basketball Champions League βρίσκεται προ των πυλών. Η οικοδέσποινα Ιμπεροστάρ Τενερίφη του Γιώργου Μπόγρη ζει το δικό της όνειρο, το οποίο διαρκεί όλη την αγωνιστική περίοδο είναι η αλήθεια. Το νησί περιμένει πως και πως αυτό το ραντεβού και θα ήθελε πολύ αυτή η ευρωπαϊκή σεζόν να ολοκληρωθεί με ένα τρόπαιο.

Η ανυπομονησία και οι προσδοκίες φαίνονται σχεδόν σε κάθε γωνιά της Τενερίφης με τον κόσμο να δίνει όπως μπορεί το «παρών», αλλά και να δείχνει τη συμπαράστασή του στην... ομάδα της καρδιάς τους. Άλλωστε όλοι αυτοί ήταν... από μικροί CB Canarias (το κανονικό όνομα της ομάδας) όντως! Χωρίς υπερβολή.

Τα μαγαζιά και οι δρόμοι

Πολλά από τα καταστήματα και σχεδόν όλοι οι δρόμοι θυμίζουν το Final Four. Και φυσικά όλοι με τον τρόπο τους διαδηλώνουν τη στήριξή τους στη δική τους αγαπημένη ομάδα... Οι φωτογραφίες τα λένε καλύτερα...

 

Σαν καινούριο

Αυτό που άλλαξε πρόσωπο με το... λίφτινγκ που του έγινε ήταν το γήπεδο. Το οποίο να πούμε εδώ πως είναι ιδιωτικό και παραχωρείται στην Ιμπεροστάρ Τενερίφε. Μάλιστα σε πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Χόρχε Γκαρμπαχόσα, υποσχέθηκε νέο γήπεδο, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, το οποίο ουσιαστικά θα ανήκει στην ομάδα. Η φετινή πορεία της είναι μια καλή συγκυρία για να μπορέσει ένα όνειρο και πλάνο πολλών χρόνων να προχωρήσει και να γίνει πραγματικότητα. Για την ώρα στο νυν γήπεδο το παρκέ φρεσκαρίστηκε, τα ολοκαίνουρια αυτοκόλλητα μπήκαν και το κυριότερο ένας εντυπωσιακός πίνακας κεντρικός, που κρέμεται από την οροφή, βρήκε τη δική του θέση.

Και παράλληλες εκδηλώσεις

Έχει αποδειχθεί πως τίποτα δεν "προμοτάρει" καλύτερα μια διοργάνωση μπάσκετ από ένα τουρνουά 3Χ3. Και στην Τενερίφη το γνωρίζουν καλά. Συχνά συνεργάζονται με το Δήμο και διοργανώνουν τουρνουά 3Χ3, στα οποία συνήθως η συμμετοχή είναι πάρα πολύ μεγάλη. Το έχουν πράξει στη διάρκεια της χρονιάς ακόμη και πριν από μεγάλους αγώνες, όπως με την "γειτόνισσα" Γκραν Κανάρια, την Ρεάλ Μαδρίτης, την Μπαρτσελόνα... Γιατί εκεί το μπάσκετ είναι αποτέλεσμα, αλλά είναι και γιορτή. Ιδανικός συνδυασμός. Το ίδιο γίνεται και αυτή τη φορά και μάλιστα αρκετές μέρες πριν. Παρά το ότι ο καιρός τους τα χάλασε σήμερα λόγω βροχής (σπάνιο φαινόμενο σε μια ηλιόλουστη περιοχή) συνεχίζουν απτόητοι, για μία ακόμη γιορτή...

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ