12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Η τελική πρόταση και τα “αγκάθια” για το τέλος της Basket League

Η δεύτερη τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο συζήτησης την κατάληξη της Basket League θα γίνει σήμερα το μεσημέρι (12) και θα είναι διευρυμένη. Οι 14 ΚΑΕ θα έχουν "καλεσμένους" τον ΠΣΑΚ αλλά και εκπροσώπους των προπονητών, επιδιώκοντας να επιτευχθεί μια κοινή συμφωνία και να μην έχουν εκκρεμότητες.

Η απόφαση για την πρόωρη λήξη του πρωταθλήματος, πιθανότατα με ακύρωσή του, είναι ειλημμένη και δεν πρόκειται να αλλάξει. Ο ΕΣΑΚΕ είδε ότι οι παίκτες διαμαρτυρήθηκαν έντονα επειδή δεν συμμετείχαν στην λήψη αποφάσεων, κάποια στιγμή εμφανίστηκε και ο σύνδεσμος των προπονητών και προχώρησε στην πρόσκλησή τους για να φανεί ως ομόφωνη η απόφαση.

Ολη η κουβέντα φυσικά γίνεται για το οικονομικό, δεν υπάρχει κανείς που να συζητάει σοβαρά αγωνιστικά ζητήματα στην παρούσα φάση. Οι ιδιοκτήτες των ΚΑΕ έχουν δηλώσει ότι θα πληρώσουν μέχρι 13/3, το ποσό αυτό υπολογίστηκε στο 65% των συνολικών συμφωνηθέντων. Ο ΠΣΑΚ σε μια πρώτη επαφή εμφανίστηκε να συζητάει για 80% και επειδή στην ζωή τα πάντα είναι διαπραγμάτευση, σήμερα θα επιχειρηθεί να βρεθεί η χρυσή τομή.

Οι πληροφορίες μιλάνε για τελική πρόταση των ΚΑΕ στο 70% χωρίς διάθεση για συνέχεια της διαπραγμάτευσης. Το θέμα έχει και προεκτάσεις αφού ήδη έχουν εμφανιστεί ατζέντηδες που λένε ότι καμία κεντρικά συμφωνία του ΠΣΑΚ δεν μπορεί να δεσμεύσει μεμονωμένα μέλη, δείχνοντας πρόθεση να διεκδικήσουν όλο το συμφωνημένο ποσό της σεζόν, χωρίς να νοιάζονται αν αυτή έληξε πρόωρα.

Στο δια ταύτα: Ο ΕΣΑΚΕ θέλει να βγει προς τα έξω μια κοινή απόφαση, για να κάτσει μετά να συζητήσει τι θα ισχύσει όταν με το καλό βγει η Υπουργική απόφαση που θα του δίνει, όπως και σε όλες τις λίγκες, το δικαίωμα λόγω έκτακτης ανάγκης να μην "πατήσει" πάνω στην προκήρυξη με την οποία άρχισε το πρωτάθλημα. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ