18.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Η τελευταία φορά του Περιστερίου (pics)

Το Περιστέρι εξασφάλισε την παρουσία του στα ημιτελικά στα φετινά πλέι οφ της Basket League και, μαζί, το δικαίωμα να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη απέκλεισαν στα προημιτελικά τον Ήφαιστο Λήμνου και στους «4» θα τεθούν αντιμέτωποι με τον Παναθηναϊκό, έχοντας το πλεονέκτημα έδρας. Πέρασαν δεκαέξι χρόνια από την τελευταία παρουσία του συγκροτήματος των δυτικών προαστίων στα ημιτελικά του ελληνικού πρωταθλήματος και δεκαπέντε από την τελευταία συμμετοχή του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Οι «κυανοκίτρινοι» αγωνίστηκαν για τελευταία φορά στην Ευρώπη τη σεζόν 2003-2004, στο FIBA Europe League, που μετονομάστηκε στη συνέχεια σε EuroChallenge. Δεν κατάφεραν να περάσουν στα πλέι οφ, καθώς έμειναν στην πέμπτη θέση του ομίλου τους με απολογισμό πέντε νίκες και εφτά ήττες. Ο τελευταίος αγώνας τους έλαβε χώρα στο Βρότσλαβ, στις 3 Φεβρουαρίου του 2004, με την πρωτοπόρο του ομίλου Άνβιλ να τους κερδίζει με 80-75. Δείτε, εδώ, το στατιστικό.

Το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι τους, στο «Ανδρέας Παπανδρέου», δόθηκε στις 27 Ιανουαρίου του 2004, οπότε και πάλι γνώρισαν την ήττα, με 108-99 από την Παρί. Δείτε, εδώ, το στατιστικό.

Όσον αφορά στην τελευταία νίκη τους, επιτεύχθηκε στις 16 Δεκεμβρίου του 2003, στο κλειστό του Περιστερίου, με 93-82 επί της Μπέλφιους. Δείτε, εδώ, το στατιστικό.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ