22.2 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Η τελευταία εντύπωση ήταν… ισοπεδωτική

Είναι γνωστό ότι το μπάσκετ είναι δίκαιο άθλημα και σπάνια... κοροϊδεύει. Ο Παναθηναϊκός πήρε άξια το πρωτάθλημα, αφού στη σειρά των πέντε αγώνων ήταν καλύτερος και όχι μόνο στις λεπτομέρειες. Σίγουρα πιο "φρέσκος" αν και μάλλον τον αδικεί η απόδοση της τελικής επικράτησης σε... φρεσκάδα, αφού η συνολική τακτική του έκανε τον Ολυμπιακό να ζορίζεται πολύ στα πρώτα ματς και να εξαφανίζεται από το γήπεδο στα δύο τελευταία.


Εδώ και λίγη ώρα ολοκληρώθηκε μια σεζόν που φέρνει τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει νταμπλ, κύπελλο και πρωτάθλημα με μειονέκτημα έδρας και τον Ολυμπιακό να έχει μείνει με άδεια χέρια και.. άδειο γήπεδο για αρκετό καιρό προφανώς αφού τα όσα συνέβησαν στο ΣΕΦ θα φέρουν τιμωρία.
Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αλλιώς από θριαμβευτική η κατάληξη της σεζόν για τον Παναθηναϊκό. Τέτοια θα ήταν με... σκέτο νταμπλ, πόσω μάλλον με αυτό το νταμπλ, έτσι που ήρθε, με όσα έγιναν μετά τον αποκλεισμό από τη Φενέρ. Δεν υπήρξε άνθρωπος που να μην πόνταρε στο ότι ο Παναθηναϊκός θα διαλυόταν, θα τελείωνε τυπικά την χρονιά για να τραβήξει τον δρόμο του. Η διάψευση ήταν πανηγυρική από τους μοναδικούς που απέδειξαν ότι το είδαν αλλιώς. Δείχνει τεράστιες προσωπικότητες το ότι "μαζεύτηκε" εκείνη η κατάσταση και σε συνδυασμό με ένα ρόστερ που ήταν αξιοζήλευτο διαχρονικά κι ας λοιδωρήθηκε από τους παντογνώστες, ρόστερ που αξιοποιήθηκε στο έπακρο από τον Πασκουάλ, έφερε την θριαμβευτική κατάληξη.


Ο Ολυμπιακός απέτυχε, τόσο απλά. Επ' ουδενί σβήνει η ευρωπαϊκή του πορεία που τον έφερε μέχρι τον τελικό, αλλά επ' ουδενί πάει για διακοπές πετυχημένος. Το 0/3 έγραψε, η ομάδα δεν πήρε τίτλο, τον τελευταίο τον έχασε με πλεονέκτημα έδρας και με τραγική παρουσία. Ο ίδιος ο Σφαιρόπουλος είπε ότι όταν είσαι ομάδα τέτοιου επιπέδου δεν μιλάς για κούραση. Αλλα έφταιξαν τα οποία οι "ερυθρόλευκοι" έχουν καιρό να ιεραρχήσουν και να λύσουν σε ένα δύσκολο από πολλές πλευρές καλοκαίρι.


Κι αν το αγωνιστικό λύνεται, το εξωαγωνιστικό μόνο απορίες προκαλεί. Ας υποθέσουμε με καλή πίστη ότι ο Σφαιρόπουλος απλά έκανε τον αγώνα του για να αδειάσει το γήπεδο και να αποφευχθούν τα χειρότερα όταν σχεδόν... ευχαρίστησε τον κόσμο του Ολυμπιακού. Ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης, αλλά και οι υπόλοιποι, δεν πρέπει να είχαν ακριβώς τα ίδια συναισθήματα. Τον ίδιο τον Ολυμπιακό δεν σεβάστηκαν αυτοί που το έκαναν Βιετνάμ και δεν του αξίζει του Ολυμπιακού να μην τον σέβονται. Αλλά επειδή δεν ήταν η πρώτη φορά, λογικά δεν υπάρχει λύση ή, επιθυμία λύσης του σοβαρού προβλήματος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ