23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η σωτηρία του Αρη στο… νήμα, το κέρδος του ΕΣΑΚΕ και η «θηλιά» της αφαίρεσης

Ξένισε λίγο σε απλή ανάγνωση η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ που ανέφερε ότι με ψήφους 7-3 δόθηκε άδεια σε όλες τις ΚΑΕ που κατέθεσαν φάκελο για την επόμενη Basket League, παρότι η αρμόδια επιτροπή είχε εισηγηθεί αρνητικά για τον Αρη.  Οι «κιτρινόμαυροι» πήραν το πολυπόθητο «ναι» στο... και ένα, κυριολεκτικά αλλά χωρίς επί της ουσίας να έχει γίνει κάποια παρατυπία και να έχει αναιρέσει ο ΕΣΑΚΕ την νεοσύστατη επιτροπή του... πριν το καλημέρα.

Η επιτροπή που είχε καταληκτικές ημερομηνίες τις 15 Ιουνίου για την κατάθεση των φακέλων και τις 30 για να ζητήσει διευκρινίσεις και συμπληρώματα, αποδείχθηκε σωστή. Στις 30 Ιουνίου, ο Αρης είχε προσκομίσει μια απόδειξη κατάθεση των 80 χιλιάδων για εγγυητική, αλλά δεν είχε την εγγυητική! Η επιτροπή στο πόρισμά της, το οποίο ήταν... τόμος αφού έγινε πραγματική δουλειά και είχε λεπτομέρειες για όλους τους φακέλους, ήταν αρνητική. 

Στο σημερινό Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ όμως, ο Αρης εμφανίστηκε με τη συνέχεια της κατάθεσης, την εγγυητική. Αρα η κατάθεση είχε γίνει όχι... για τα μάτια του κόσμου, αλλά για να μείνουν τα λεφτά μέσα. Και στον ΕΣΑΚΕ έκριναν ότι αφού τα χρήματα είχαν κατατεθεί πριν τις 30 Ιουνίου, η επιτροπή μεν ορθά ήταν αρνητική αφού δεν είδε το χαρτί, οι ίδιοι δε έπρεπε να πουν το «ναι».

Πάμε τώρα στα επόμενα, αφού τα 11 σημερινά «ναι» δεν κλείνουν οριστικά κάθε εκκρεμότητα. Από 'δω και πέρα πρέπει οι ΚΑΕ να αρχίσουν να τηρούν τους διακανονισμούς οφειλών που πιθανώς είχαν μέσα στους φακέλους τους. Και για κάθε έναν από αυτούς που δε θα τηρείται στην ημερομηνία του, υπάρχει άμεσα αφαίρεση βαθμών από ΕΣΑΚΕ και ΕΕΑ! Ο Αρης και η ΑΕΚ είναι οι δύο ομάδες με πολύ μεγάλα ποσά ενταγμένα σε αυτό το καθεστώς. Και από τις 15 Ιουλίου θα πρέπει να αρχίσουν τις καταβολές, με συχνότητα που είναι καταγεγραμμένη και με πολύ ρευστό. Μένει να δούμε αν όλοι, αφού υπάρχουν και άλλοι με διακανονισμούς αλλά με μικρότερα ποσά, θα είναι συνεπείς ή στην εκκίνηση θα υπάρχουν....αρνητικοί δείκτες.

Στο δια ταύτα, στον ΕΣΑΚΕ νιώθουν δικαιωμένοι για την επιμονή τους να συσταθεί αυτή η επιτροπή και να γίνει και νόμος του κράτους το δικαίωμά του να εγκρίνει αυτός τις ομάδες του πρωταθλήματός του. Δικαιωμένος επειδή φέτος μπαίνοντας ο Ιούλιος ξέρει τις 11 ομάδες του, περιμένοντας μόνο στις επόμενες δύο εβδομάδες και τους φακέλους του Απόλλωνα Πάτρας και του Ολυμπιακού. Πέρυσι, έβγαινε ο Σεπτέμβριος και ακόμα υπήρχε αβεβαιότητα. Ο καθένας καταλαβαίνει πώς μπορεί να κινηθεί φέτος για να διεκδικήσει πόρους σαν κεντρική αρχή, αλλά και να φτιάξει έγκαιρα ένα πρόγραμμα. ένα καλεντάρι και άλλα πολλά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ