22.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Η συνήθεια είναι πολύ κακό πράγμα

Ο Παναθηναϊκός έχει συνηθίσει να είναι τραγικός εκτός έδρας και όχι απλά να χάνει, αλλά να διασύρεται.

Η τελευταία απόδειξη για την αλήθεια της πρώτης φράσης του άρθρου είναι το χθεσινοβραδινό (19/12) παιχνίδι και η τραγική εμφάνιση της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης. Θα πει κάποιος και θα έχει δίκιο, ότι αυτό ήταν το πιο δύσκολο από τους εκτός έδρας αγώνες του «τριφυλλιού» έως τώρα. Κι όμως δεν έχει καμία σημασία.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας ήταν απαράδεκτοι στο πρώτο και στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα. Απαράδεκτοι. Χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Ένα σύνολο που θύμιζε αρκετά ορισμένους φίλους που βρίσκονται τυχαία κάθε τόσο και παίζουν μπάσκετ. Λάθος, ένα τέτοιο σύνολο θα είχε μεγαλύτερη διάθεση και όρεξη για παιχνίδι, έστω κι αν απέναντι ήταν οι πρωταθλητές Ευρώπης. Θα υπήρχε ένα κίνητρο.

Χειρότερος όλων ο Τζέιμς Γκιστ. Ο άνθρωπος που είναι ο δεύτερος μακροβιότερος ξένος στην ιστορία του συλλόγου και έχει αγαπηθεί όσο λίγοι. Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ είναι 32 ετών! Όσοι δεν το γνωρίζουν, με βάση την εικόνα του θα θεωρούν ότι είναι πολύ μεγαλύτερος. Μία εικόνα που προκαλεί απορίες. Το δίδυμο του «Γκιστόπουλου» με τον Στεφάν Λάσμε προκαλούσε τρόμο στα ελληνικά αλλά και τα ευρωπαϊκά παρκέ πριν από μία πενταετία. Πλέον προκαλεί κάτι άλλο. Απογοήτευση. Βεβαίως δεν αποτελούν τους μοναδικούς υπεύθυνους, όμως η αγωνιστική ανυπαρξία τους πυροδοτεί «βόμβα» στα θεμέλια της ομάδας.

Πέρα από την τριάδα των Καλάθη, Λάνγκφορντ και Παπαγιάννη, ουδείς άλλος διακρίθηκε. Λίγο πριν φύγει το 2018 οι «πράσινοι» δεν μπορούν να αισιοδοξούν για τίποτα. Ο Καταλανός προπονητής φημίζεται για το γεγονός ότι ποτέ δεν έχει μείνει εκτός οκτάδας. Πάντοτε βρίσκει τους τρόπους και γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει η ομάδα του για να μην μείνει εκτός πλέι οφ. Στην παρούσα φάση όμως έχουν στενέψει για τα καλά τα περάσματα. Και ο ίδιος μοιάζει ανήμπορος να αλλάξει την κατάσταση, έχοντας σοβαρότατη ευθύνη, παρά τις τραγικές ατομικές εμφανίσεις των παικτών του.

Ήδη ο Παναθηναϊκός έχει αρνητικό ρεκόρ (6-7) και μπροστά του έχει «βουνό», με το ξεκίνημα του καινούριου χρόνου. Ο «τελικός» της Παρασκευής (21/12) με την Αρμάνι Μιλάνο θα είναι κομβικός, ενώ ακολουθεί η ΤΣΣΚΑ Μόσχας την άλλη βδομάδα... Το ιδανικό 2Χ2 θα φέρει ηρεμία πριν την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στις 4/1 στο ΣΕΦ, αλλά υπάρχει κάποιος που θα πόνταρε σε αυτό; 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ