16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Η συλλογή τίτλων συνεχίζεται με κάθε τρόπο! (vid)

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας στον τελικό με τον Προμηθέα Πάτρας και συνέχισε να γράφει ιστορία, παρά τα πολλά και μεγάλα προβλήματα της φετινής σεζόν.

Οι «πράσινοι» σε μία μεταβατική αγωνιστική περίοδο πήραν ήδη τον πρώτο από τους δύο τίτλους που είχαν θέσει ως στόχο. Πλέον σειρά παίρνει το πρωτάθλημα. Κι αν το «τριφύλλι» δεν παρουσιαστεί σοβαρό ενδεχομένως να μπλέξει.

Ο τελικός δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική. Είναι τέτοια η διαφορά ποιότητας ορισμένων μονάδων του Παναθηναϊκού (Χεζόνια, Παπαπέτρου, Μήτογλου και Παπαγιάννης) απ' όλους τους υπόλοιπους παίκτες των εγχώριων αντιπάλων που η καλή ατομική απόδοση ήταν αρκετή για να χαρίσει τον τίτλο.

Αυτό μάλιστα ήταν το 20ο Κύπελλο Ελλάδας για τον Παναθηναϊκός ο οποίος έχει εξελιχθεί σε «δυνάστης». Και δεν είναι μόνο αυτό. Το «τριφύλλι» έχει συμπληρώσει 26 διαδοχικές σεζόν στις οποίες σήκωσε τουλάχιστον ένα τρόπαιο. Πρόκειται αναμφίβολα για μυθικά επιτεύγματα που θα κριθούν από τους ιστορικούς του μέλλοντος ούτως ώστε να αντιληφθεί κανείς το ακριβές μέγεθός τους.

Σχετικά με τον αγώνα για ακόμα μία φορά ήταν φανερή η παντελής απουσία καθοδήγησης από τον πάγκο. Οι «πράσινοι» δεν στέφθηκαν Κυπελλούχοι Ελλάδας λόγω του πλάνου που υπήρχε από την τεχνική τους ηγεσία, αλλά διότι οι σπουδαίοι παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ βγήκαν μπροστά και πήραν την ομάδα στις πλάτες τους.

Κακά τα ψέματα, το μπάσκετ που παίζει το «τριφύλλι» δεν έχει ξεκάθαρες αρχές και στηρίζεται κυρίως στο περιφερειακό σουτ και το ταλέντο των παικτών στην επίθεση. Φυσικά αυτό είναι αρκετό, αλλά όπως έχουμε ξαναγράψει σε αυτήν εδώ τη γωνία (και είναι πιο σωστό να γράφεται ξανά μετά από επιτυχίες), ο Όντεντ Κάτας δεν δείχνει ικανός να οδηγήσει το καράβι στις «φουρτούνες» της νέας σεζόν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 77-63 υπέρ του Παναθηναϊκού στο 34' μετατράπηκε μέχρι το 38' σε 80-77! Και ο πάγκος δεν έκανε σχεδόν τίποτα για να μην συμβεί αυτό, με αποκορύφωμα τη δυσκολία στο κατέβασμα της μπάλας στην πίεση των Πατρινών σε όλο το γήπεδο. Μάλιστα ξύπνησαν μνήμες από την ήττα στο ΟΑΚΑ από τον Προμηθέα πριν τρεις μήνες, όταν οι παίκτες των Κυπελλούχων έχαναν την μπάλα πριν το κέντρο και δέχονταν απανωτά καλάθια.

Το τέλος πάντως ήταν καλό για τον Παναθηναϊκό που έκαμψε την αντίσταση της μαχητικής ομάδας του Μάκη Γιατρά που έκανε αξιέπαινη προσπάθεια, αλλά ακόμα πρέπει να φάει αρκετά «ψωμιά» για να κοιτάξει στα μάτια την πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Πλέον αμφότεροι οι φιναλίστ κάνουν στροφή στο πρωτάθλημα όπου ενδεχομένως να τα ξαναπούν στους τελικούς, αν δεν υπάρξουν εκπλήξεις νωρίτερα!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ