18.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η «στραβή» που έδειξε ξεκάθαρα τα στοιχεία μεγάλης ομάδας

Ο Ολυμπιακός έχει ζήσει φέτος δύο παραλογισμούς τόσο νωρίς στη χρονιά. Ο ένας,  του να έχει απόρθητη την έδρα του σε δυνατά παιχνίδια και να βλέπει αρκετούς να το... προσπερνάνε και να προτάσσουν το ερώτημα για το πότε θα νικούσε εκτός. Ο δεύτερος του να χάνει ένα ντέρμπι, με όλες τις ιδιαιτερότητες που αυτά σέρνουν, εντός για το πρωτάθλημα και να βλέπει τους καταστροφολόγους να στήνουν πάρτι.

Απόψε, δέκα μόλις μέρες μετά από την ήττα στο ΣΕΦ από τον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Μπαρτζώκας, οι παίκτες του και όλοι στην ομάδα θα μπορούσαν να γελάνε με νόημα. Δεν το κάνουν όμως και ο Κώστας Σλούκας το εξήγησε. «Δεν υπάρχει παρελθόν, μόνο το μέλλον. Μόνο αυτό μας απασχολεί, η συνέχεια, δεν υπάρχει χρόνος να κοιτάζουμε όσα έχουν προηγηθεί».

Ο Ολυμπιακός του 9-4 και της τρίτης θέσης στην Ευρωλίγκα δείχνει σε διάρκεια ότι έχει όλο το πακέτο φέτος. Το πακέτο μιας μεγάλης ομάδας, που δικαιούται να έχει και μεγάλες βλέψεις. Γι' αυτές χτίστηκε εξάλλου και όλα δείχνουν ότι χτίστηκε καλά. Ισως η πιο χαρακτηριστική στιγμή ήταν μια εκτός αγωνιστικής δράσης. Ηταν η φάση στην κόψη του ξυραφιού για την οποία ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε ότι δεν έπρεπε να μετρήσει ένα καλάθι της Ούνικς υποστηρίζοντας ότι τραβήχτηκε η στεφάνη. Ανεξάρτητα από το αν είχαν δίκιο οι «ερυθρόλευκοι», η αντίδραση του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειξε πράγματα. Ο εκρηκτικός χαρακτήρας που όταν νιώθει ότι αδικείται ξεσπάει αδυνατώντας πολλές φορές να μείνει εντός ορίων, σήμερα ήταν...ένας κύριος. Με απαλές κινήσεις και γλυκό τρόπο εξηγούσε στον διαιτητή το αίτημά του. Σε φάση που μπορούσε να στοιχίσει το ματς στην ομάδα του. Κατά πώς φαίνεται, αυτό το ενδεχόμενο δεν περνούσε από το μυαλό του.

Ο Ολυμπιακός πέρασε μάγκικα από δύο πολύ ζόρικες έδρες. Θριαμβευτικά από το Μιλάνο και με χαρακτήρα από το Καζάν.  Εσβησε μονοκοντυλιά τον καπνό που σήκωσε το ντέρμπι του πρωταθλήματος. Δεν ήθελε πολύ να απορρυθμιστεί ο Ολυμπιακός, δεν θα ήταν δύσκολο για πολλές ομάδες να χάσουν το μυαλό τους και... το μπούσουλα με διάφορες αντιδράσεις που υπήρξαν. Ετσι που το προσπέρασε, έπεισε και τον πιο δύσπιστο ότι έχει τη στόφα της μεγάλης ομάδας. Ηταν μια κακή μέρα στη δουλειά, τον στενοχώρησε, την αξιολόγησε, συνέχισε. Και το έκανε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Είναι πολλά τα σημάδια προσήλωσης που υπάρχουν στον Ολυμπιακό. Ομαδικά αλλά και ατομικά. Ο Χασάν Μάρτιν που... όλο φεύγει, σήμερα ήταν καθοριστικός. Αντίδραση παίκτη που εισπράττει εμπιστοσύνη, που βλέπει τις ευκαιρίες του, που πεισμώνει να δικαιώσει. Ο Κώστας Σλούκας ήταν ο ηγέτης που ξέρει τον ρόλο του και τον τρόπο του, ήταν αυτός που με φυσική ροή λόγου και χωρίς... φτιασιδώματα μετά το ματς απλά επιβεβαίωσε ότι «δεν φοβάμαι τίποτα και ήρθα εδώ για να παίρνω τις αποφάσεις».

Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν εξ αρχής φέτος μια σταθερά στους πρωταγωνιστές, όμως τέτοιο ρόλο έχει εδραιώσει πλέον και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ο «Λάρι» είναι ξεκάθαρα ένας παίκτης χωρίς... ατζέντα. Δεν θα σκεφτεί αν ήθελε να παίξει περισσότερο μια φορά, δεν θα σκεφτεί αν έκανε ένα αβίαστο λάθος σε κρίσιμο σημείο, δεν θα σκεφτεί τίποτα... τοξικό. Θα σκέφτεται πάντα πώς θα κάνει ό,τι περνάει από τα χέρια του για να νικήσε η ομάδα και όταν σκέφτεσαι έτσι, το αποτέλεσμα σε δικαιώνει σε διάρκεια.

Το κάτι παραπάνω από το 1/3 της διαδρομής δεν μπορεί να κρίνει τίποτα, αλλά δεν είναι και μικρό δείγμα. Ο Ολυμπιακός είναι φέτος μια ομάδα που δεν θα παλέψει για την είσοδο στα πλέι οφ, αλλά θα φλερτάρει με την τετράδα και το πλεονέκτημα. Το πιστεύει, το δείχνει, το μπορεί, το κυνηγάει



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ