20.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η “σούπερ βετεράνος” Μάλτση και οι άλλες κορυφαίες του Παγκοσμίου

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών της Τενερίφης πλησιάζει και η FIBA, εκμεταλλεύτηκε την στιγμή για μιλήσει για τις παίκτριες που θα πρέπει να εστιάσει την προσοχή του το κοινό. Ανάμεσά τους και η Εβίνα Μάλτση, που ποζάρει δίπλα στις καλύτερες παίκτριες του κόσμου, εξασφαλίζοντας μία θέση στις κορυφαίες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η FIΒΑ δεν έμεινε μόνο στις μπασκετικές ικανότητες της Ελληνίδας γκαρντ, αλλά εστίασε ακόμα και στις ηγετικές της ικανότητες αλλά και στο γεγονός πως ενώ η Μάλτση πλησιάζει τα 40 συνεχίζει να παίζει σαν μία έφηβη.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε η FIBA:

"Η Μάλτση είναι θρύλος τόσο στην πατρίδα της όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, μπορεί να πλησιάζει τα 40 αλλά μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει εάν τη δει, πως παίζει σαν έφηβη. Αυτό το διαπιστώσαμε και πέρυσι στο Eurobasket γυναικών στην Πράγα, όπου παρόλο που ήταν αουτσάιντερ, με την ηγετική ικανότητα της Μάλτση, η Ελλάδα έκανε μία θαυμαστή πορεία μέχρι τα ημιτελικά. Η πρώην MVP του Eurobasket, έχει πάντα το δάχτυλο στην σκανδάλη και θα είναι πρώτη στο μικροσκόπιο των αντιπάλων της, γιατί εάν σε βρει ανοικτό, θα σε πληγώσει. Οι υπόλοιπες ομάδες θα προσπαθήσουν να την κλείσουν, αλλά ο ρόλος της σε αυτή τη διοργάνωση θα είναι επίσης να να είναι η ηγέτιδα για τις συμπαίκτριές της, κυρίως για κάποιες νεότερες παίκτριες που σύντομα θα παραλάβουν τη σκυτάλη. Μην υποτιμήσετε την ικανότητα της Μάλτση να γίνει για ακόμη μία φορά "πρωτοσέλιδο" και μην υποτιμήσετε επίσης την Ελλάδα, μιας και μπορεί να σας "δαγκώσει" σοβαρά με αυτή τη "σούπερ βετεράνο". 

Στο πλευρό της Ελληνίδας σταρ βρίσκονται οι κορυφαίες παίκτριες του πλανήτη. Η MVP του WNBA, Μπριάνα Στιούαρτ (ΗΠΑ), Λι Γιουερού (Κίνα), Νταιάνα Ταουράσι (ΗΠΑ), Σαντρίν Γκρουντά (Γαλλία), Ανταόρα Ελονού (Νιγηρία), Λιζ Κάμπατζ (Αυστραλία), Άλμπα Τόρενς (Ισπανία), Κία Νερς (Καναδάς), Αν Βόουτερς (Βέλγιο) και Σου Μπερντ (ΗΠΑ).

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ