21.6 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Η σιωπή… απόγνωσης, ο «Σάρας» και ο Πασκουάλ (vids)

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν έξαλλος με τους παίκτες του κατά τη διάρκεια του εντός έδρας αγώνα της Μπαρτσελόνα με τη Βαλένθια και το έδειξε μ' έναν πρωτότυπο τρόπο.

Ο Λιθουανός τεχνικός είναι γνωστό ότι δεν συγκρατεί ιδιαίτερα τα συναισθήματά του. Όταν βλέπει στο παρκέ τους παίκτες του να κάνουν όλα όσα θέλει, τότε τους αποθεώνει. Αν όμως δεν ακούνε προσεκτικά και δεν εκτελούν τις οδηγίες του, γίνεται έξαλλος και «χτυπιέται» στον πάγκο, μέχρι να κατορθώσει να τους κάνει να παίξουν όπως επιθυμεί εκείνος.

Την Τρίτη (1/12) όμως είχε μία διαφορετική αντίδραση σε σχέση με τις συνηθισμένες.

Βλέποντας την ομάδα του να παραπαίει και να μην παίζει άμυνα κόντρα στη Βαλένθια, πήρε τάιμ άουτ. Όλοι περίμεναν ότι θα ξεσπάσει δίνοντας οδηγίες σε έντονο ύφος, όμως προτίμησε μία διαφορετική προσέγγιση.

Δεν μίλησε καθόλου, αλλά απομακρύνθηκε από τον πάγκο. Ίσως σκέφτηκε ότι με αυτόν τον τρόπο θα έδινε μία διαφορετική διάσταση στο μήνυμα που ήθελε να περάσει... Αποτέλεσμα πάντως δεν είχε, καθώς η Μπάρτσα ηττήθηκε από τις «νυχτερίδες».

Δείτε το video:

Δύο χρόνια νωρίτερα, ο Τσάβι Πασκουάλ είχε πράξει κάτι παρόμοιο. Ο Καταλανός τεχνικός που εργάζεται στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, βρισκόταν τότε στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Στις 26/10/2018 οι «πράσινοι» είχαν αντιμετωπίσει τη Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ και είχαν ηττηθεί στην παράταση με 87-83. Το πρώτο ημίχρονο ήταν εφιαλτικό με τους Λιθουανούς που είχαν στο «τιμόνι» τους τον «Σάρας», να κυριαρχούν απόλυτα.

Ο Πασκουάλ τότε πήρε τάιμ άουτ και δεν μίλησε ποτέ στους παίκτες του, κρατώντας το πινακάκι του δίχως τελικά να δώσει οδηγίες, σε μία κίνηση που κατακρίθηκε.

Δείτε το video:

Μένει να φανεί αν στο μέλλον θα ακολουθήσουν κι άλλοι προπονητές την ίδια τακτική...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ