22.9 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Η ρώσικη ρουλέτα δεν ταιριάζει στη Μακάμπι (vids)

Αν υπάρχει μία ομάδα στη φετινή Ευρωλίγκα μέσω της οποίας προσωποποιείται η έννοια του θρίλερ στο μπάσκετ, αυτή είναι η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Διότι οι μισοί από τους αγώνες της έχουν κριθεί στο τελευταίο σουτ, με κατάληξη που είναι συνήθως εις βάρος της. Και με το δίκιο του ο Γιάννης Σφαιρόπουλος παραπονιέται για την τύχη του. Αν αυτά τα τελευταία σουτ είχαν διαφορετική κατάληξη, η ομάδα του θα βρισκόταν τώρα μέσα στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας και δεν θα έπρεπε να φτάσει κανείς στην 14η θέση του πίνακα για να την εντοπίσει.

Ας τα κάνουμε όλα αυτά... λιανά. Η Μακάμπι είναι η μία από τις μόλις 7 ομάδες της Ευρωλίγκας (λιγότερες από τις μισές), που έχουν παίξει και τους 10 αγώνες της μέχρι σήμερα. Δεν έχει αναβληθεί δηλαδή κανένα παιχνίδι της λόγω κορωνοϊού. Από αυτούς τους 10 αγώνες, ένας, αυτός στη Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ, κρίθηκε με διαφορά τεσσάρων πόντων υπέρ της ΤΣΣΚΑ, και άλλοι πέντε (ακριβώς οι μισοί) έχουν κριθεί με διαφορές τριών ή δύο πόντων. Στο ένα σουτ. Από αυτούς τους πέντε αγώνες η Μακάμπι κέρδισε μόνο τον έναν!

Στις 14 Οκτωβρίου στο Τελ Αβίβ, ο Ουάιλερ-Μπαμπ με 1/2 βολές 4'' πριν από τη λήξη έκανε το 85-82 για την Μπάγερν, ωστόσο ο Σκότι Ουίλμπεκιν πρόλαβε και σούταρε από το κέντρο για την ισοφάριση. Η μπάλα δεν μπήκε. Η Μακάμπι έχασε.

Δύο μέρες αργότερα, στις 16 Οκτωβρίου στο ΣΕΦ, ο Σκότι Ουίλμπεκιν ισοφάρισε με τρίποντο 8'' πριν από τη λήξη τον Ολυμπιακό (82-82). Όμως μετά το τάιμ άουτ του Γιώργου Μπαρτζώκα ο Άαρον Χάρισον πήρε το τελευταίο σουτ του αγώνα και ακριβώς στην εκπνοή χάρισε τη νίκη στους "ερυθρόλευκους" με 85-82. Η Μακάμπι έχασε ξανά.

Στις 5 Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη, ο Ροντρίγκ Μπομπουά έβαλε μπροστά την Εφές με 91-89 σκοράροντας με λέι απ 23'' πριν από τη λήξη. Την τελευταία επίθεση για τη Μακάμπι πήρε και πάλι ο Σκότι Ουίλμπεκιν, όμως το τρίποντο που επιχείρησε για τη νίκη κόπηκε καθαρά στον αέρα από τον Μπομπουά. Η Μακάμπι έχασε ξανά.

Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στη Βαλένθια, η Μακάμπι χάνει την κατοχή 15'' πριν από τη λήξη, αλλά ενώ προηγείται με 80-77 δεν κάνει φάουλ για να αποφύγει το τρίποντο και ο Ντέρικ Ουίλιαμς την τιμωρεί έξω από τα 6,75μ. ισοφαρίζοντας 80-80 στα 7''. Μετά το τάιμ άουτ του Σφαιρόπουλου ο Ντούμπλιεβιτς έκλεψε την μπάλα, έδωσε στον Βαν Ρόσομ κι αυτός με λέι άπ έκανε το 82-80 για τη Βαλένθια φέρνοντας... τούμπα το παιχνίδι. Παρ' όλα αυτά ο Ουίλμπεκιν πρόλαβε και πάλι να σουτάρει από το κέντρο για τη νίκη, αλλά αστόχησε. Η Μακάμπι έχασε ξανά.

Η μοναδική φορά που η τύχη χαμογέλασε στη Μακάμπι - και μάλιστα δύο φορές στον ίδιο αγώνα - ήταν στις 23 Οκτωβρίου στη Μόσχα. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με τρίποντο 10'' πριν από τη λήξη ισοφάρισε 81-81 και στην τελευταία επίθεση της Χίμκι το σουτ του Σβεντ βρήκε σίδερο με αποτέλεσμα ο αγώνας να οδηγηθεί στην παράταση. Εκεί η Μακάμπι προηγήθηκε με 89-87, αλλά ο Μίκι κατάφερε να σουτάρει το τρίποντο για τη νίκη στην εκπνοή. Ήταν άστοχος κι έτσι η Μακάμπι κατάφερε να πάρει αυτό το... θρίλερ. Το μοναδικό μέχρι σήμερα.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει ρεκόρ 3-7, όμως αν η... ρώσικη ρουλέτα είχε εξελιχθεί διαφορετικά, θα μπορούσε να έχει τουλάχιστον τρεις νίκες παραπάνω (αν είχε κερδίσει τα τέσσερα παιχνίδια που έχασε και είχε χάσει τον αγώνα με τη Χίμκι που κέρδισε). Σε αυτή την περίπτωση το ρεκόρ της θα ήταν 6-4 και θα βρισκόταν στην 5η θέση μαζί με τη Ρεάλ.

Τόσο εύθραυστες είναι οι καταστάσεις καμιά φορά στο μπάσκετ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ