20.9 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η Ρόσα Ράντομ προθάλαμος για την Ελλάδα

Πρόκειται προφανώς για σύμπτωση όμως είναι δύο φορές επαναλαμβανόμενη οπότε αρχίζουμε να αμφιβάλλουμε για το αν είναι όντως σύμπτωση. Ο Κέβιν Πάντερ δεν είναι “φρέσκος” στο ελληνικό Πρωτάθλημα -άλλωστε στα μέρη μας έκανε τα πρώτα επαγγελματικά βήματα του με το Λαύριο στην περσινή σεζόν- όμως έγινε ο 3ος παίκτης που φέρνουν ελληνικές ομάδες απευθείας από την άγνωστη μέχρι πέρσι Ρόσα Ράντομ.

 

Οι Πολωνοί μπήκαν στον μπασκετικό χάρτη μέσω του Basketball Champions League και φαίνεται πως τουλάχιστον στο θέμα των Αμερικανών έχουν καλό κριτήριο. Το εμπιστεύονται άλλωστε και οι δικές μας ομάδες.

 

 

Την αρχή έκανε ο Άρης φέρνοντας τον Γκάρι Μπελ. Ο Αμερικανός είχε αξιοπρόσεκτη παρουσία στο περσινό BCL με την πολωνική ομάδα με 12,8 πόντους (42% από το τρίποντο), 3,3 ριμπάουντ, 1,6 ασίστ και 1,3 κλεψίματα. Η Stoiximan.gr Basket League και ο Άρης όμως είναι διαφορετική υπόθεση, μέσα έστω από όλα τα ελαφρυντικά. Ο Μπελ έχει στο Πρωτάθλημα μόλις 5,6 πόντους με 22,4% από το τρίποντο κι ακόμη 2,6 ριμπάουντ, 1,2 ασίστ και 0,47 κλεψίματα.

 

Οι αριθμοί του Αμερικανού γκαρντ ήταν σχετικά καλύτεροι στο BCL όπου έδινε στην ομάδα του 9,7 πόντους με 37,1% από το τρίποντο, 2,6 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ.

 

 

Ο ΠΑΟΚ ακολούθησε το παράδειγμα του “αιωνίου” αντιπάλου του φέρνοντας έναν άλλον Αμερικανό της Ρόσα Ράντομ, συμπαίκτη του Μπελ στην πολωνική ομάδα την περσινή σεζόν. Ο Νταρνέλ Τζάκσον βέβαια πέρασε από πολλές ομάδες πριν καταλήξει πέρσι στη Ρόσα Ράντομ ωστόσο ο ΠΑΟΚ τον έμαθε για τα καλά με τις διπλές περσινές κόντρες στο BCL. O Αμερικανός σέντερ είχε στην περσινή διοργάνωση με τους Πολωνούς 13,4 πόντους με 45,5% από το τρίποντο κι ακόμη 6,9 ριμπάουντ και 1,7 ασίστ.

 

Τι κάνει με τον ΠΑΟΚ; Στη Stoiximan.gr Basket League έχει 8,5 πόντους με 57,1% από το τρίποντο, 4,5 ριμπάουντ, 0,8 ασίστ και 0,5 τάπες ενώ στο BCL περιορίστηκε στους 6 πόντους, στα 2,6 ριμπάουντ και στις 0,4 ασίστ.

 

 

Ο Πάντερ έρχεται όμως ως πρώτος σκόρερ του φετινού Basketball Champions League με μέσο όρο 20,6 πόντων κι ας μην κατάφερε να αποτρέψει τη προδιαγεγραμμένη μοίρα της Ρόσα Ράντομ στον πιο αμφίρροπο όμιλο της διοργάνωσης. Κόντρα στην ΑΕΚ στα δύο παιχνίδια της διοργάνωσης είχε 39 πόντους με 13/34 σουτ.

 

Photo Credits: Basketball Champions League



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ