21.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η Ρεάλ «εκτέλεσε» την Εφές μέσα στην Πόλη (vid)

Η 12η νίκη της Ρεάλ στην Ευρωλίγκα ήρθε στην Τουρκία με το 73-65 επί της Εφές να εδραιώνεται από την γραμμή του τρίποντου, με ήρωα στο φινάλε τον Τζέισι Κάρολ, αλλά συνολικά την περιφέρεια της Ρεάλ να είναι η πρωταγωνίστρια, προεξάρχοντος του Φαμπιάν Κοζέρ στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 12-5 με έξι σερί νίκες οι Μαδριλένοι, στο 8-9 η Εφές που είδε τον Λάρκιν να επιστρέφει στις απογοητευτικές βραδιές και ψάχνει εναγωνίως τη λύση.

Η Εφές είχε τον απόλυτο έλεγχο του πρώτου ημιχρόνου και αυτό το όφειλε σχεδόν εξ ολοκλήρου στον Βασίλιε Μίτσιτς. Ο Σέρβος ήταν απολαυστικόσε, σε οργάνωση και σκορ και έφερε την ομάδα του στο 20-13 του δεκαλέπτου και το 37-31 του ημιχρόνου. Οι Τούρκοι όμως έπαιξαν και έξυπνη και αποτελεσματική άμυνα ειδικά πάνω στον Ταβάρες και άφησαν τη Ρεάλ να απειλεί μόνο με τον Λαπροβίτολα.

Η Ρεάλ πόνταρε στην άμυνα και την περιφέρειά της στην τρίτη περίοδο, Ρούντι, Αμπάλδε και Κοζέρ πρόσφεραν από κάτι και στο 29' οι Μαδριλένοι είχαν πάρει τα ηνία στο σκορ με 45-50. Από το τρίποντο βρήκε όμως και η Εφές τις απαντήσεις, με τον Μπομπουά και το δεκάλεπτο έληξε με 51-50 και τα πάντα ρευστά για την τελική ευθεία. 

Το τρίποντο είχε την τιμητική του και στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, Μπομπουά και Μοερμάν έφεραν την Εφές στο 59-55, οι δύο ομάδες επιχειρούσαν μόνο έτσι όμως και ήταν απελπιστικά άστοχες, με το σκορ στο 36' να έχει κολλήσει στο 59-58! Η Ρεάλ ήταν αυτή όμως που με ένα σχήμα τεσσάρων περιφερειακών(!) και του Τόμπκινς, αφόπλισε τελείως την Εφές, έχτισε ένα δικό της 8-0 και μπήκε στο τελευταίο τρίλεπτο με το 59-63 να μοιάζει... χρυσάφι. Η Εφές αποφάσισε να... μπουκάρει, παραδόξως όταν ο Ταβάρες επέστρεψε και της βγήκε, ισοφαρίζοντας σε 63-63 στο 38'30''. Νέο 5-0 της Ρεάλ για το 63-68 στο 39' να έρχεται από τρίποντο του Κάρολ και αυτός ο... «ψυχρός» στα 18'' έκανε με άλλο ένα τρίποντο το 65-71.

«ΦΟΝΙΑΣ»: Ο Τζέισι Κάρολ σουτάρει τρίποντα σαν να πετάει βότσαλα στον ωκεανό. Σήμερα είχε 2/4 αλλά τα δύο που μπήκαν ήταν στο τελευταίο λεπτό και έκριναν το ματς.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Λάρκιν και Μίτσιτς είχαν 0/12 τρίποντα, η Εφές 7/31 και σε ένα ματς που αμφότεροι πόνταραν εκεί για να το πάρουν,  η τύχη της δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική. 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ