27.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Η «πυξίδα» του ημιχρόνου και η χαμένη 4η περίοδος (infographic)

Η προφανής αδυναμία του Παναθηναϊκού στα εκτός έδρας παιχνίδια του στην Ευρωλίγκα όχι μόνο φέτος αλλά συνολικά στην τελευταία διετία (ο απολογισμός του είναι πια στο 8-19 στην κανονική περίοδο) έχει επισημανθεί μέσα κι από αυτή τη γωνιά του basketa.gr με τελευταία φορά εκείνη της ήττας στη Μόσχα από τη Χίμκι.

 

Σκαλίζοντας λίγο ακόμη τα φετινά νούμερα του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα μακριά από το ΟΑΚΑ, οδηγούμαστε σε κάποια επιπλέον, ενδιαφέρονται συμπεράσματα. Καταρχήν οι «πράσινοι» δεν έχουν μπει σε κανένα ανεξαιρέτως παιχνίδι τους με «αέρα»… κατακτητή. Με τον «αέρα» της ομάδας που μπήκε να καθαρίσει τη νίκη, όσο είναι αυτό εφικτό για τον βαθμό δυσκολίας της διοργάνωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 12 εκτός έδρας παιχνίδια τους, μόνο στα τέσσερα πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο προηγούμενοι και ήταν μάλιστα συνεχόμενα.

 

Σε τρεις περιπτώσεις βρέθηκαν πίσω με διψήφιες διαφορές και μία φορά σε ισοπαλία. Η μεγαλύτερη ζημιά όμως γίνεται στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτό ήταν που εκτόξευσε τις εις βάρος του Παναθηναϊκού διαφορές, σε πέντε από τις εννιά εκτός έδρας ήττες του. Ιδού λοιπόν οι διαφορές του ημιχρόνου και οι τελικές διαφορές των αγώνων του Παναθηναϊκού ως φιλοξενούμενου…

 

 

Από τον παραπάνω πίνακα γίνεται σαφές ότι η μεγαλύτερη ζημιά γίνεται στο 2ο ημίχρονο για τον Παναθηναϊκό. Μένοντας λοιπόν στα δεδομένα των 2ων ημιχρόνων των 12 αγώνων του μακριά από το ΟΑΚΑ καταλήγουμε στα εξής συμπεράσματα…

 

Η 3η περίοδος

 

*Σε πέντε από τα 12 ματς είχε θετικό πρόσημο, σε έξι αρνητικό και στο ματς με τη Βαλένθια ισοπαλία (16-16).

 

*Μόνο σε τρεις από τις 12, έφτασε ή και ξεπέρασε τους 20 πόντους στην επίθεση. Το κατάφερε με την Μπασκόνια, τη Φενέρμπαχτσε και την Μπάμπεργκ.

 

*17,5 πόντους σημειώνει κατά μέσο όρο ο Παναθηναϊκός στην 3η περίοδο των εκτός έδρας αγώνων του κι από την άλλη πλευρά δέχεται 18,4. Μικρή η διαφορά άρα δεν είναι η 3η περίοδος αυτή που κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά.

 

Η 4η περίοδος

 

*Σε εννιά από τα 12 εκτός έδρας παιχνίδια του, ο Παναθηναϊκός μειονέκτησε στα επιμέρους σκορ της 4ης περιόδου. Μόνο δύο φορές είχε θετικό πρόσημο στο τελευταίο δεκάλεπτο και αυτό έγινε στα ματς με τον Ολυμπιακό (15-21), τη Ζαλγκίρις (16-27) ενώ ήταν ισόπαλος με τη Χίμκι (15-15).

 

*Η άμυνα του «τριφυλλιού» χαλαρώνει, χάνει τις αντιστάσεις της στην 4η περίοδο συνήθως ολοκληρωτικά όπως χθες. Σε επτά από τα 12 εκτός έδρας παιχνίδια του, είχε παθητικό μεγαλύτερο των 20 πόντων και σε δύο από αυτά ξεπέρασε τους 30 (Μπαρτσελόνα 33, Μπάμπεργκ 38).

 

*Ωστόσο και η επίθεση έχει το μερίδιο ευθύνης για τη συχνή καθίζηση της 4ης περιόδου. Στα 12 εκτός έδρας παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 20+ πόντους μόνο τέσσερις φορές.

 

*Η επίθεση της 4ης περιόδου, πάντα ως προς τα παιχνίδια μακριά από το ΟΑΚΑ είναι στους 17,1 πόντους και η άμυνα στους 21,8.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ