16 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η πρώτη φορά για ΑΕΚ και Περιστέρι

Η ΑΕΚ και το Περιστέρι θα συναντηθούν για πρώτη φορά στους «μικρούς» τελικούς των πλέι οφ της Basket League, με την «Ένωση» να έχει το πλεονέκτημα έδρας.

Από το ΟΑΚΑ θα αρχίσουν την Κυριακή (09/06, 19.30) οι αγώνες για την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο φετινό πρωτάθλημα. Είναι, παράλληλα, η πρώτη φορά στην ιστορία που οι δύο ομάδες που μοιράστηκαν την πρώτη και τη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου αποκλείστηκαν από τους τελικούς, από τον Προμηθέα Πατρών και τον Παναθηναϊκό, αντίστοιχα. Η «Ένωση» θα παίξει για έκτη φορά στους «μικρούς» τελικούς, και τρίτη τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχοντας να επιδείξει δέκα νίκες και ισάριθμες ήττες. Συνολικά, στις πέντε συμμετοχές της σε σειρές «μικρών» τελικών, οι δύο ήταν κερδισμένες και οι άλλες τρεις χαμένες.

Το συγκρότημα των δυτικών προαστίων θα δώσει το παρών στους «μικρούς» τελικούς για τρίτη φορά στην ιστορία του και πρώτη ύστερα από δεκαέξι χρόνια. Στις προηγούμενες δύο παρουσίες του το πλεονέκτημα έδρας δεν έπαιξε καθοριστικό ρόλο: πήρε την τρίτη θέση με μειονέκτημα έδρας απέναντι στον Ολυμπιακό το 2003 (1-3), αλλά δεν τα κατάφερε με πλεονέκτημα έδρας κόντρα στον ΠΑΟΚ το 1997 (1-3). Οι δύο αντίπαλοι θα αναμετρηθούν στο πλαίσιο των πλέι οφ για πρώτη φορά έπειτα από 23 χρόνια! Ήταν, τότε, στην πρώτη φάση των πλέι οφ του 1996, όταν οι «κυανοκίτρινοι» απέκλεισαν με νίκες 2-1 τους «κιτρινόμαυρους», με το τρίτο ματς εκείνης της σειράς να κρίνεται στην τρίτη παράταση (120-118).

Ήταν η τελευταία μέχρι τη φετινή σεζόν, αλλά και τέταρτη διαδοχική σεζόν στην οποία διασταυρώθηκαν οι δρόμοι ΑΕΚ και Περιστερίου στα πλέι οφ. Στις προηγούμενες τρεις περιόδους, η «Ένωση» μέτρησε δύο προκρίσεις (1993 και 1995) και το Περιστέρι μία (1994). Έτσι, αμφότερες οι ομάδες μετρούν από δύο κερδισμένες σειρές πλέι οφ έναντι της άλλης, με τους «κιτρινόμαυρους» να έχουν το προβάδισμα με έξι νίκες αντί πέντε του συγκροτήματος των δυτικών προαστίων. Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και στα πλέι οφ του 1991, δηλαδή πριν από τα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος, και μοιράστηκαν τις νίκες στην έδρα τους σε όμιλο που οδηγούσε στο Κύπελλο Κόρατς.

Το πρόγραμμα:

Κυριακή 09/06
ΟΑΚΑ 19.30 ΑΕΚ-Περιστέρι Παπαπέτρου, Τσαρούχα, Παναγιώτου (Παλάτος) COSMOTE SPORT4HD Live

Τρίτη 11/06
Κ.Γ. Περιστερίου 19.00 Περιστέρι-ΑΕΚ Σχινάς, Συμεωνίδης, Μαγκλογιάννης (Ντάβαρης) ΕΡΤSPORTS LIVE

Πέμπτη 13/06
ΟΑΚΑ 19.30 ΑΕΚ-Περιστέρι Αναστόπουλος Π., Ψαριανός, Διαμαντής (Ντίνος) COSMOTE SPORT4HD Live

Σάββατο 15/06 (εάν χρειαστεί)
Κ.Γ. Περιστερίου 19.00 Περιστέρι-ΑΕΚ Κορομηλάς, Ανδρικόπουλος, Πουρσανίδης Κ. (Ελευθεριάδης) ΕΡΤSPORTS LIVE

-Η τρίτη θέση κρίνεται στις τρεις νίκες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ