18.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Η πρώτη παραίτηση στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Η απογοητευτική παρουσία των Φιλιππινών στο 18ο Παγκόσμιο Κύπελλο, στην Κίνα, οδήγησε τον προπονητή τους Γιοσελέρ Γενγκ Γκουιάο σε παραίτηση.

Οι «τζίλας» είναι μία από τις τέσσερις ομάδες που ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στα ασιατικά παρκέ με πέντε ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, ωστόσο είχαν χειρότερο συντελεστή πόντων εν συγκρίσει με την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Σενεγάλη και την Ιαπωνία κι έτσι έμειναν στην 32η θέση της τελικής κατάταξης. Ο 60άχρονος προπονητής απέστειλε επιστολή στη Φιλιππινέζικη Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, μετά το τέλος των αγώνων τους, δηλώνοντας την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία.

«Ήξερα ποιες είναι οι συνθήκες, ποιοι είναι οι περιορισμοί και οι δυσκολίες, παρ’ όλα αυτά αποδέχθηκα την πρόσκληση. Θεωρώ τον εαυτό μου υπεύθυνο για ό,τι έγινε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιοσελέρ Γενγκ Γκουιάο, ο οποίος επέστρεψε μόλις πέρυσι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας, αλλά δεν έμελλε να μακροημερεύσει. «Με βαριά καρδιά δεχόμαστε την παραίτησή του. Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του και του ευχόμαστε καλή τύχη στις μελλοντικές προσπάθειές του», δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Αλ Πανλίλιο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ