26.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Η πρώτη αξιολόγηση του Champions League (vids)

Ο πρώτος γύρος της κανονικής περιόδου του Basketball Champions League ολοκληρώθηκε και λίγες ώρες πριν αρχίσει ο δεύτερος γύρος και η πορεία προς το πρώτο μεγάλο... ξεσκαρτάρισμα στη διοργάνωση, το basketa.gr αποφάσισε να κάνει μια γενική αξιολόγηση των 24 ομάδων, αλλά και μια πρόβλεψη γι' αυτές που θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση. Στην αξιολόγηση με ΣΥΝ αξιολογούνται οι ομάδες που πηγαίνουν καλύτερα του αναμενομένου, με ΠΛΗΝ αυτές που εκπλήσσουν αρνητικά και ως ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΑΞΙΕΣ χαρακτηρίζονται όσες πορεύονται βάσει των αρχικών προγνωστικών. Η πρόβλεψη αφορά φυσικά τις τέσσερις ομάδες που θα πάρουν την πρόκριση από κάθε όμιλο.

Α' ΟΜΙΛΟΣ

ΣΥΝ:Καρσίγιακα εκπλήσσει με το πολύ καλό ρεκόρ της (5-2), όχι επειδή δεν έχει το ρόστερ και την εμπειρία για να βρίσκεται εκεί που είναι, αλλά επειδή αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τα οποία θεωρητικά θα έπρεπε να την έχουν τσακίσει. Στο τουρκικό πρωτάθλημα, για παράδειγμα, έχει πετύχει μόλις δύο νίκες σε 10 αγώνες και παλεύει να αποφύγει τον υποβιβασμό. Μέχρι στιγμής είναι αήττητη στην έδρα της (3-0) κι εκτός έδρας έχει κάνει δύο λογικές ήττες, στο Όλντενμπουργκ και στο Μονακό. Έχει καλούς Αμερικανούς (Τζόουνς, Ουότερς, Κένετι, Γουντς), που την κρατούν όρθια, αλλά θα είναι και αυτοί που θα τη ρίξουν στα... Τάρταρα αν βαρεθούν να παίζουν απλήρωτοι.

ΠΛΗΝ: Η Όλντενμπουργκ με ρεκόρ 4-3 είναι μια καλή και συνεπής γερμανική ομάδα, η οποία ωστόσο έχει κάνει μια ήττα που δεν έπρεπε να έχει κάνει, γι' αυτό την τοποθετούμε εδώ. Παρόλο που σε τέσσερις αγώνες στην έδρα της έχει μόλις μία ήττα, εντούτοις αυτή η ήττα είναι από την Ενισέι και της χαλάει όλη την παρουσία, ενώ δυσκολεύει και την προσπάθειά της στη συνέχεια.
Η Σάσαρι έχει καλό υλικό για να έχει πετύχει μόλις τρεις νίκες ως τώρα, ωστόσο πληρώνει το κακό ξεκίνημά της (1-4) και την αδυναμία της έδρας της. Σε τρεις αγώνες στη Σαρδηνία έχει νικήσει μόνο την Χάποελ Χολόν, ενώ και εκτός έδρας, παρόλο που έχει νικηφόρο ρεκόρ (2-1), έχει χάσει από την ουραγό Γιουβέντους, που δεν θα έπρεπε να έχει χάσει.
Η Μούρθια ως ισπανική ομάδα με αρκετά καλό ρόστερ, θα έπρεπε να είναι καλύτερη απ' όσο είναι με το ρεκόρ της στο 3-4. Όμως κι αυτή, όπως η Σάσαρι, έχει νικήσει μόνο τη Χάποελ Χολόν σε τέσσερις αγώνες εντός έδρας, ωστόσο εκτός έδρας έχει πάρει τα παιχνίδια με τις δύο πιο αδύναμες ομάδες του ομίλου (Γιουβέντους, Ενισέι). Έχει χάσει όμως στη Μούρθια από τη Σάσαρι...
Η Χάποελ Χολόν δεν έχει κακό ρόστερ, μάλιστα στο πρωτάθλημα του Ισραήλ έχει μόλις δύο ήττες, βρίσκεται πάνω από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ και πρόσφατα νίκησε και τη Μακάμπι. Όμως στο BCL δεν πάει καλά. Με ρεκόρ 2-5 έχει μείνει πίσω και δεν πείθει, καθώς εκτός έδρας δεν έχει πετύχει νίκη και στην έδρα της η μόνη σημαντική νίκη είναι αυτή επί της Όλντενμπουργκ.

ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΑΞΙΕΣ: Η Μονακό έκανε αρκετές αλλαγές σε σχέση με πέρυσι, αλλά παραμένει πολύ καλή ομάδα, που έχει από την αρχή της σεζόν τον χαρακτηρισμό του φαβορί για μια θέση στο φάιναλ φορ, αν όχι και για την κούπα. Η πορεία της ως τώρα το επιβεβαιώνει, αφού είναι η μοναδική αήττητη ομάδα σε όλο το BCL (7-0) και σε αυτό τον όμιλο δείχνει να μην έχει αντίπαλο.
Οι Ενισέι και Γιουβέντους δεν θεωρούνταν εξ αρχής ικανές να παίξουν κάποιο ρόλο στον όμιλο και επομένως το ρεκόρ του (2-5 αμφότερες) είναι μάλλον φυσιολογικό.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Με βάση όσα έχουμε δει ως τώρα, Μονακό και Καρσίγιακα δεν χάνουν την πρόκριση, ενώ και η Χολόν με το πρόγραμμα που έχει δύσκολα θα μπορέσει να διεκδικήσει κάτι καλό. Άρα, λογικά, οι Όλντενμπουργκ, Σάσαρι και Μούρθια θα παλέψουν για δύο θέσεις. Η Όλντενμπουργκ δύσκολα θα μείνει έξω για δύο λόγους: α) έχει αρκετά βατό πρόγραμμα με τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια μεν, αλλά τα δύο εξ αυτών με τις πιο αδύναμες Ενισέι και Γιουβέντους και β) διότι έχει νικήσει εντός με +20 τη Μούρθια και εκτός τη Σάσαρι. Είναι δηλαδή σε πλεονεκτικότερη θέση και από τις δύο, ενώ έχει και καλύτερο ρεκόρ ήδη. Θα παιχθεί δηλαδή μία θέση μεταξύ της Σάσαρι και της Μούρθια. Οι δύο ομάδες έχουν ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα στον δεύτερο γύρο, ωστόσο η Μούρθια θα πάει να παίξει στο Σάσαρι έχοντας χάσει στον πρώτο γύρο στην έδρα της. Όπερ σημαίνει ότι η ιταλική ομάδα έχει προβάδισμα.
ΑΡΑ: Μονακό, Καρσίγιακα, Όλντενμπουργκ, Σάσαρι.

Β' ΟΜΙΛΟΣ

ΣΥΝ: Η Σαλόν είναι αγνώριστη σε σχέση με πέρυσι που πήρε το πρωτάθλημα στη Γαλλία, καθώς βρίσκεται στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος και κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό! Παρ' όλα αυτά στο Basketball Champions League έχει ρεκόρ 3-4, βρίσκεται στο κόλπο της πρόκρισης στην επόμενη φάση και υπ' αυτή την έννοια η πορεία της αποτελεί ευχάριστη έκπληξη. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που έχει κάνει δύο ήττες εκτός έδρας, από Νεπτούνας και Βέντσπιλς, στο καλάθι, πράγμα που σημαίνει ότι εύκολα το ρεκόρ της θα μπορούσε να είναι τώρα 5-2.

ΠΛΗΝ: Ο ΠΑΟΚ έφτιαξε μια αξιοπρεπή ομάδα το καλοκαίρι, που σίγουρα θα μπορούσε να έχει κάνει κάτι καλύτερο από αυτό το 2-5 του πρώτου γύρου. Δεν έχει υπερασπιστεί όπως θα έπρεπε την Πυλαία, όπου έχει δύο ήττες σε τρεις αγώνες (όταν πέρυσι είχε δύο εντός έδρας ήττες σε όλη την κανονική περίοδο), η μία μάλιστα εκ των οποίων από την Γκαζιαντέπ, η οποία στην πορεία διαλύθηκε, ενώ και εκτός έδρας έχει νικήσει μόνο την κακή Κάπο Ντ' Ορλάντο
Η Γκαζιαντέπ άρχισε καλά με δύο νίκες, αλλά στη συνέχεια κατέρρευσε. Η κατηφόρα της είναι πρωτοφανής, αφού ούτε στο τουρκικό πρωτάθλημα μπορεί να σηκώσει κεφάλι, ενώ και η αλλαγή προπονητή (ο Νέναντ Μάρκοβιτς στη θέση του Στέφανου Δέδα) δεν τη βοήθησε ιδιαίτερα. Έχει από μία νίκη εντός και εκτός έδρας, όμως το πρόβλημά της είναι ότι δεν παίζει καλά.
ΚΑΠΟ ΝΤ' ΟΡΛΑΝΤΟ: Είναι απογοητευτική, στην έδρα της δεν έχει πετύχει νίκη (0-3), εκτός έδρας έχει κερδίσει μόνο στο Βέντσπιλς και διαθέτει τη χειρότερη επίθεση από τις 24 ομάδες του BCL. Σκοράρει μόλις 60,7π. ανά αγώνα. Πέρυσι στο ιταλικό πρωτάθλημα είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις και υπ' αυτή την έννοια η φετινή πορεία της συνιστά αρνητική έκπληξη.

ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΑΞΙΕΣ: Η κάτοχος του τίτλου Τενερίφε κάνει ό,τι μπορεί για να δείξει ότι θέλει να διατηρήσει τα σκήπτρα της. Είναι και φέτος μια από τις πιο δυνατές ομάδες της διοργάνωσης και το επιβεβαιώνει με το ρεκόρ 6-1 που έχει ως τώρα. Έχει χάσει μόνο ένα παιχνίδι στην πρεμιέρα, από τη Βέντσπιλς στη Λετονία, και από τότε δεν έχει χάσει ξανά, ενώ η αλλαγή προπονητή και η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της από τον Φώτη Κατσικάρη είχε σχέση με τα προβλήματα που εμφάνιζε στο ισπανικό πρωτάθλημα. Όπου πλέον μετράει δύο συνεχόμενες νίκες.
Η Λούντβιγκσμπουργκ είναι μία ακόμα συνεπής γερμανική ομάδα με μεγάλες δυνατότητες. Πέρυσι δεν κατάφερε να φτάσει στο φάιναλ φορ, διότι την απέκλεισε η Μπάνβιτ στα προημιτελικά, όμως φέτος έχει όλα τα φόντα να τα καταφέρει. Γι' αυτό και δεν αποτελεί έκπληξη το ότι έχει χάσει μόνο στην Τενερίφε τη 2η αγωνιστική και κατά τα άλλα μετρά μόνο νίκες ως τώρα.
Η Νεπτούνας έχει επίσης γεμάτη ομάδα και καλό υλικό, οπότε ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενο ότι θα είχε καλή πορεία. Έχει κάνει δύο λογικές ήττες στις έδρες της Τενερίφε και της Λούντβιγκσμπουργκ, οπότε και αυτή βαδίζει βάσει προγράμματος. 

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Τενερίφε, Λούντβιγκσμπουργκ, Νεπτούνας έχουν ήδη ξεφύγει και δεν πρόκειται να χάσουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Η τέταρτη θέση λογικά θα παιχτεί μεταξύ ΠΑΟΚ, Σαλόν και Βέντσπιλς, αφού η Γκαζιαντέπ είναι σε τραγική κατάσταση και δύσκολα θα σηκώσει κεφάλι, ενώ και η Κάπο Ντ' Ορλάντο είναι κακή και δεν μπορεί να ελπίζει σε τίποτα. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται πέντε νίκες για να περάσει, πράγμα δύσκολο, αλλά το πρόγραμμα δεν είναι απαγορευτικό, διότι δίνει τέσσερις αγώνες στην έδρα του και μπορεί να τους πάρει όλους, ειδικά αν κερδίσει τη Λούντβιγκσμπουργκ την Τετάρτη. Η Σαλόν έχει επίσης τέσσερα παιχνίδια στην έδρα της, αλλά δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, ενώ η Βέντσπιλς έχει τρία παιχνίδια στην έδρα της, μεταξύ των οποίων αυτό με τον ΠΑΟΚ την τελευταία αγωνιστική. Ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει τη Βέντσπιλς εντός έδρας, έχει χάσει με -14 από τη Σαλόν στη Γαλλία, αλλά περιμένουμε ότι οριακά θα προλάβει. 
ΑΡΑ: Τενερίφε, Λούντβιγκσμπουργκ, Νεπτούνας, ΠΑΟΚ.

Γ' ΟΜΙΛΟΣ

ΣΥΝ: Η Στρασμπούρ έχει φτιάξει και φέτος ανταγωνιστική ομάδα, που τα πηγαίνει περίφημα σε έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό όμιλο. Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι είναι ο πιο δύσκολος όμιλος της διοργάνωσης. Διατηρεί αλώβητη την έδρα της (4-0), που τα τελευταία χρόνια αποτελεί το πιο ισχυρό όπλο της, ενώ εκτός έδρας έχει κάνει δύο λογικές ήττες από Μπαϊρόιτ και Βενέτσια, τη δεύτερη μάλιστα στην παράταση. Εμφανίζει συνέπεια σπάνια για γαλλική ομάδα και αυτό την κατατάσσει στις ευχάριστες εκπλήξεις.

ΠΛΗΝ: Η ΑΕΚ είναι ασφαλώς η πιο δυσάρεστη έκπληξη του ομίλου. Το ρόστερ της και οι προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί την κατέτασσαν ανάμεσα στα φαβορί, όμως η ως τώρα πορεία της είναι απρόσμενα κακή και ο κίνδυνος να μείνει εκτός είναι μεγάλος. Έχει ήδη δύο ήττες σε τέσσερις αγώνες στην έδρα της (ενώ πέρυσι είχε μόνο μία σε επτά αγώνες) και μάλιστα από άμεσους ανταγωνιστές της (Μπάνβιτ, Εστουντιάντες) και έχει ρεφάρει μόνο τη μία, νικώντας στη Βενετία. 
Η Μπάνβιτ είναι η φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης, αλλά φέτος δεν πείθει ότι μπορεί να φτάσει τόσο ψηλά. Έφυγαν παίκτες σημαντικοί, όπως ο Θίοντορ, και δεν αντικαταστάθηκαν επαρκώς, με αποτέλεσμα να έχει μεγάλες δυσκολίες, ειδικά εκτός έδρας, όπου έχει κερδίσει μόνο την ΑΕΚ κι έχει χάσει και από τη Ρόζα Ράντομ. Στην έδρα της πάντως είναι αήττητη (3-0).
Η Βενέτσια μπορεί να είναι πρώτη στη βαθμολογία μαζί με τη Στρασμπούρ με ρεκόρ 5-2, αλλά το ισοζύγιο των αποτελεσμάτων της εμφανίζει ένα μικρό έλλειμμα, σε σχέση πάντα με το ότι είναι πρωταθλήτρια Ιταλίας και μια από τις πιο δυνατές ομάδες της διοργάνωσης. Στην έδρα της έχει παίξει τέσσερα παιχνίδια κι έχει χάσει το ένα, από την ΑΕΚ, όμως αυτή την ήττα δεν την έχει ρεφάρει μακριά από τη Βενετία. Διότι έχει νικήσει εκτός έδρας τις δύο πιο αδύναμες ομάδες του ομίλου (Ρόζα Ράντομ και Ολίμπια Λ.) και καμία από τις άμεσες ανταγωνίστριές της. Θεωρητικά δηλαδή μπορεί να μπει σε περιπέτειες, αν φανεί ασυνεπής μακριά από το γήπεδό της.

ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΑΞΙΕΣ: Η Μπαϊρόιτ είναι μια καλή γερμανική ομάδα, που είχε κάνει εντύπωση από πέρυσι και φέτος ξεκίνησε φουριόζα με 3-0. Στη συνέχεια βέβαια, έκοψε το ρυθμό της, αλλά από τις τρεις σερί ήττες που έκανε πριν νικήσει την ΑΕΚ, μόνο η μία ήταν απρόσμενη. Αυτή από την Εστουντιάντες στη Γερμανία. Συνολικά πάντως μια τέτοια πορεία αναμενόταν να έχει εξ αρχής.
Η Εστουντιάντες ήταν γνωστό ότι έχει πάνω και κάτω, βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας του ομίλου διεκδικώντας την πρόκριση και κάπου εκεί περιμέναμε να βρίσκεται εξ αρχής. Έχει πετύχει δύο νίκες-κλειδιά εκτός έδρας, απέναντι σε ΑΕΚ και Μπαϊρόιτ, έχει χάσει όμως από την Ολίμπια Λ. εντός έδρας κι αυτό ισορροπεί την κατάσταση.
Οι Ολίμπια Λ. και Ρόζα Ράντομ ήταν εξ αρχής αναμενόμενο ότι δεν θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι από τον όμιλο και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματά τους. Με ρεκόρ 2-5 η πρώτη και 1-6 η δεύτερη δεν έχουν ιδιαίτερες ελπίδες να φτάσουν ως την πρώτη τετράδα, μπορούν όμως να παίξουν το ρόλο το ρυθμιστή, αν πετύχουν καμιά νίκη, όπως αυτές που έκαναν η Ολίμπια στη Μαδρίτη επί της Εστουντιάντες ή η Ρόζα Ράντομ επί της Μπάνβιτ στην Πολωνία.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Φαίνεται ότι το όριο πρόκρισης από αυτό τον όμιλο θα είναι οι οκτώ νίκες. Βενέτσια και Στρασμπούρ λογικά θα βρουν τρεις ακόμα, παρόλο που η Βενέτσια έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα, καθώς θεωρητικά μπορεί να κάνει 0-4 εκτός έδρας. Αν εκμεταλλευτεί την έδρα της, όμως, θα βρει τις οκτώ νίκες. Η Μπάνβιτ έχει τέσσερα παιχνίδια στην έδρα της και λογικά θα πιάσει αυτό το όριο. Αντίθετα, εκείνη που βλέπουμε να μένει έξω είναι η Μπαϊρόιτ, καθώς έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα με τρία εκτός έδρας παιχνίδια, όπου η νίκη μοιάζει εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, και δύο από τα τέσσερα στην έδρα της με αντιπάλους Βενέτσια και Μπάνβιτ. Έτσι, η τέταρτη θέση θα παιχτεί μάλλον μεταξύ ΑΕΚ και Εστουντιάντες, οπότε προφανώς το αποψινό μεταξύ τους παιχνίδι θα παίξει καταλυτικό ρόλο. Περιμένουμε ότι μετά την αλλαγή προπονητή η ΑΕΚ θα παρουσιαστεί καλύτερη και θα περάσει.
ΑΡΑ: Βενέτσια, Στρασμπούρ, Μπάνβιτ, ΑΕΚ.

Δ' ΟΜΙΛΟΣ

ΣΥΝ: Η Οστάνδη είναι μια ομάδα από ένα αδύναμο πρωτάθλημα και χωρίς ιδιαίτερα καλό υλικό, η οποία έχει πετύχει ήδη τρεις νίκες και είναι ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης. Στην περσινή διοργάνωση μετείχε σε πιο εύκολο όμιλο και τερμάτισε με 6 νίκες συνολικά, άρα φέτος πάει καλύτερα κι αυτό είναι έκπληξη.
Η Ναντέρ κάνει επίσης αξιοπρόσεκτη πορεία και με ρεκόρ 5-2 έχει βάλει τις βάσεις για πρόκριση. Διατηρεί αήττητη την έδρα της μετά από τρεις αγώνες και με μια σπουδαία νίκη επί της Αβελίνο σε αυτήν, ενώ έχει κερδίσει και σε μια πολύ δυνατή έδρα, όπως είναι αυτή της Νίμπουρκ. Για γαλλική ομάδα τα πάει εξαιρετικά.

ΠΛΗΝ: Η Αβελίνο είναι μια καλή ομάδα, με αξιόλογο ρόστερ, επομένως δεν έχει πειστική εξήγηση το γεγονός ότι τελευταία παραπαίει. Έχει τρεις ήττες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της, έχοντας δεχθεί 90 πόντους από τη Ζιέλονα Γκόρα στην Πολωνία κι έχοντας ηττηθεί μέσα στην έδρα της από τη Βόννη. Αν συνεχίσει έτσι, η πρόκρισή της θα τεθεί εν αμφιβόλω.
Η Βόννη είχε πέρυσι πολύ καλή παρουσία στην Μπουντεσλίγκα και θα περίμενε κανείς να είναι λίγο περισσότερο ανταγωνιστική φέτος στο BCL, αλλά δεν τα πάει ιδιαίτερα καλά. Έχει πάντως αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα, καθώς έχει κερδίσει εκτός έδρας Άρη και Αβελίνο, αλλά στο γήπεδό της δεν έχει πετύχει ούτε μία νίκη.

ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΑΞΙΕΣ: Ο Άρης κατατάσσεται σε αυτή την κατηγορία, λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων του, που δεν του επέτρεψαν να φτιάξει το ίδιο ποιοτική ομάδα με πέρυσι. Κατά συνέπεια, το ότι έχει τρεις νίκες σε επτά αγώνες, το ότι έχει υπερασπιστεί καλά την έδρα του (3-1), με εξαίρεση τον αγώνα με τη Βόννη, και το ότι συνεχίζει να ελπίζει σε πρόκριση χωρίς να είναι το μεγάλο φαβορί, ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενο.
Αναμενόμενος ήταν επίσης ο περίπατος που κάνει η Μπεσίκτας στον όμιλο. Είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου και το ότι έχει ρεκόρ 6-1 ως τώρα δεν είναι έκπληξη. Έκπληξη ήταν ότι έχασε εντός έδρας από την Αβελίνο, αλλά αυτό φάνηκε ότι ήταν ένα παροδικό στραβοπάτημα.
Η Νίμπουρκ είναι μια σταθερά καλή ομάδα εδώ και αρκετά χρόνια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και το ίδιο συμβαίνει και φέτος. Έχει χάσει δύο παιχνίδια εντός έδρας από τις Μπεσίκτας και Ναντέρ, αλλά έχει νικήσει εκτός έδρας τις Βόννη και Ζιέλονα Γκόρα, οπότε έχει κατά κάποιον τρόπο ρεφάρει και καθώς το ρεκόρ της είναι νικηφόρο (4-3), έχει θετικό ισοζύγιο.
Η Ζιέλονα Γκόρα είναι σε διαρκή παρακμή τα τελευταία χρόνια και το ότι έχει ρεκόρ 2-5 και καμία νίκη εκτός έδρας μετά από τέσσερις αγώνες, είναι μάλλον φυσιολογικό.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Η Μπεσίκτας δεν μένει έξω με τίποτα, ενώ και η Ναντέρ θα περάσει, δεδομένου ότι έχει τέσσερα παιχνίδια στην έδρα της, εκ των οποίων αυτά με Νίμπουρκ, Άρη και Βόννη δεν μπορεί να τα χάσει. Και με οκτώ νίκες δεν μένει έξω. Η Αβελίνο, παρά τις γκέλες της, λογικά θα περάσει κι αυτή, διότι έχει τέσσερα παιχνίδια στην έδρα της και τρεις σχεδόν σίγουρες νίκες (χώρια που δεν αποκλείεται να κερδίσει και τη Μπεσίκτας), ενώ εκτός έδρας έχει αγώνες στην Οστάνδη, στο Νίμπουρκ και στη Βόννη. Λογικά θα βρει κι εκεί νίκες για να φτάσει τις 7-8 που χρειάζονται για την πρόκριση. Από εκεί και πέρα η Οστάνδη δεν έχει ούτε την εμπειρία ούτε το υλικό για να διεκδικήσει ως το τέλος την πρόκριση, ενώ ο Άρης, που δεν έχει πετύχει νίκη εκτός έδρας, πρέπει να παίξει τέσσερις φορές μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Από τα τρία εντός έδρας παιχνίδια του δε, το ένα είναι με αντίπαλο την πανίσχυρη Μπεσίκτας. Δύσκολα θα βρει τις νίκες που χρειάζεται για να περάσει, οπότε λογικά θα επωφεληθεί η Νίμπουρκ. 
ΑΡΑ: Μπεσίκτας, Ναντέρ, Αβελίνο, Νίμπουρκ.

Και μην ξεχνάτε πως το basketa.gr στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής με το BCL μπορεί να σας στείλει στο Final Four της διοργάνωσης. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ