20.9 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η πρόκριση του Παναθηναϊκού διά χειρός Λάκοβιτς (vid)

Σαν σήμερα πριν από δεκαπέντε χρόνια, στις 14 Απριλίου του 2005, ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 84-76 την Εφές Αναντόλου στο ΟΑΚΑ κι έγινε η τέταρτη και τελευταία ομάδα που εξασφάλισε την πρόκρισή της στο Φάιναλ Φορ της Μόσχας μετά τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, που εν τέλει κατέκτησε τον τίτλο, την Ταού Κεράμικα και την «οικοδέσποινα» ΤΣΣΚΑ.

Οι «πράσινοι» πέρασαν στην τελική φάση με 2-1 νίκες (102-96 το πρώτο ματς, 63-75 το δεύτερο) κι έγιναν η πρώτη ομάδα της εκατονταετίας που για να «τσεκάρει» το εισιτήριο χρειάστηκε να δώσει τρία ματς. Θυμίζουμε πως τα πλέι οφ, με την πρόκριση στις δύο νίκες, επανήλθαν από εκείνη τη σεζόν και οι άλλες τρεις ομάδες «καθάρισαν» τις αντιπάλους τους. Η «ομάδα του λαού» κέρδισε με 2-0 την Πέζαρο, οι Βάσκοι την Μπενετόν Τρεβίζο και οι Ρώσοι την Ούλκερ.

Πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού στο τρίτο ματς, στο κατάμεστο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, ήταν ο Γιάκα Λάκοβιτς με 22π., συμπεριλαμβανομένων έξι κρίσιμων πόντων στα τελευταία 90’’. Άλλους 15π. είχε ο Ιμπραΐμ Κουτλουάι και 11π. ο Φραγκίσκος Αλβέρτης.

https://www.youtube.com/watch?v=rupobBrBdK4



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ