24.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η πρόκριση… διπλής σημασίας της Ρουάντας

Μία επιτυχία χρειάζεται η Ρουάντα για να φέρει το μπάσκετ στις καρδιές των κατοίκων της και να επαναπροσδιορίσει τη θέση του στις προτιμήσεις τους.

Αν και η ομοσπονδία ιδρύθηκε το 1997, μόλις από το 2000 κι έπειτα η εθνική ομάδα της χώρας ξεκίνησε τις προσπάθειές της να εδραιωθεί στο αφρικανικό μπάσκετ. Με πέντε συμμετοχές, μέχρι στιγμής, στο Αφρομπάσκετ ελπίζει σε ακόμα καλύτερο μέλλον, με τα όνειρα των παικτών της να φθάνουν μέχρι την Κίνα! Η Ρουάντα έχει πετύχει μέχρι στιγμής μόνο μία νίκη σε τρεις αγώνες στο Β’ Όμιλο της Αφρικανικής Ζώνης για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, αλλά το ίδιο ισχύει και τις Ουγκάντα και Μάλι, ενώ πρώτη (και αήττητη) είναι η Νιγηρία.

Δεν χάνει την αισιοδοξία του ο αρχηγός, Αριστίντ Μπουγκάμπι, ο οποίος τόνισε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της FIBA: «Είμαστε στον πάτο της κατάταξης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε εκτός συνέχειας. Είναι βέβαιο πως θα πρέπει να κερδίσουμε κάποια παιχνίδια, ώστε να συνεχίσουμε να ελπίζουμε. Σε αντίθεση με το προηγούμενη σύστημα πρόκρισης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, το νέο -με τα "παράθυρα"- δίνει στις ομάδες καλύτερες προοπτικές για πρόκριση. Αυτός είναι και ο στόχος μου: να οδηγήσω τη χώρα μου στον επόμενο προκριματικό γύρο και, γιατί όχι, στην κατάκτηση ενός "εισιτηρίου" για τα τελικά της Κίνας».

Εάν η Ρουάντα καταφέρει να εξασφαλίσει την παρουσία της στην τελική φάση, που θα διεξαχθεί το διάστημα 31 Αυγούστου-15 Σεπτεμβρίου στην ασιατική χώρα, το κέρδος θα είναι διπλό. Εξάλλου, όπως συμπλήρωσε ο 30χρονος γκαρντ: «Μια τέτοια επιτυχία θα είχε πολλαπλά οφέλη και θα επαναπροσδιόριζε τη θέση του μπάσκετ στη Ρουάντα. Είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο στόχο μας, θα προσπαθήσουμε να υψώσουμε τη σημαία μας στην κορυφή».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ