18.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η πρόκριση έφερε… Ευρωμπάσκετ για τον Σακέτι

Η Ιταλία θα δώσει ξανά το παρών σε Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά μετά το 2006 και ο Μέο Σακέτι επιβραβεύθηκε με την ανανέωση του συμβολαίου του από την Ιταλική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της γείτονας χώρας εξασφάλισε και μαθηματικά την παρουσία του στο μεγάλο «ραντεβού» της Κίνας (31/08-15/09) και αμέσως ο Ιταλός τεχνικός επέκτεινε τη συνεργασία του μέχρι και το 2021, οπότε είναι χρονιά Ευρωμπάσκετ. Ο 65άχρονος κόουτς είναι στην άκρη του πάγκου και της Κρεμόνα, η οποία κατέκτησε την προηγούμενη εβδομάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της το Κύπελλο Ιταλίας, με τον ίδιο να υπογράφει και με την ιταλική ομάδα νέο συμβόλαιο, μέχρι το 2022.

Το συμβόλαιο του Μέο Σακέτι στην Εθνική Ιταλίας έληγε φέτος. «Η απόφαση λήφθηκε πολύ πριν περάσουμε και μαθηματικά στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019. Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και το έργο που κάνει στην ομάδα. Ο άμεσος στόχος είναι η Κίνα, αλλά η προσοχή μας στρέφεται επίσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και το Ευρωμπάσκετ 2021, που ελπίζουμε να συνδιοργανώσουμε», εξήγησε ο πρόεδρος της FIP, Τζιοβάνι Πετρούτσι. «Περιττό να πω πόσο χαρούμενος είμαι», ανέφερε από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός τεχνικός.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ