19.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η πρωτοβουλία Αγγελόπουλου και το “άδειασμά” του από Δουβή!

Η απόφαση για την ανάδειξη του Παναθηναϊκού σε πρωταθλητή Ελλάδας δεν ήταν ομόφωνη, όπως έγινε αρχικά γνωστό αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ. Ο Παναθηναϊκός ψήφισε λευκό, ενώ ενδιαφέρον έχει η ψήφος της ΑΕΚ, η οποία δεν ψήφισε, όπως διέρρευσε ο ΕΣΑΚΕ, αλλά στην πραγματικότητα... ψήφισε ενάντια στη βούληση του μεγαλομετόχου της, Μάκη Αγγελόπουλου!

Τι ακριβώς συνέβη; Σε αυτό το Δ.Σ. η ΑΕΚ εκπροσωπήθηκε από δύο εκπροσώπους, τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ, αλλά και της Λίγκας, Σταύρο Δουβή, ο οποίος είχε δικαίωμα ψήφου, και τον team manager Γιώργο Χήνα, που δεν ψήφιζε. Πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, ο Χήνας πήρε τον λόγο και ανέλυσε τις προτάσεις του Μάκη Αγγελόπουλου για τη σωτηρία της Basket League (δες παρακάτω), επισημαίνοντας ότι θέση της ΑΕΚ (άρα του Μάκη Αγγελόπουλου) είναι να συνεχιστεί και να τελειώσει με οποιονδήποτε τρόπο το φετινό πρωτάθλημα, ώστε να δοθεί το σήμα σε Κυβέρνηση, τράπεζες και χορηγούς ότι το μπάσκετ είναι ξανά εδώ, στην καθημερινότητα του κόσμου.

Μετά την τοποθέτηση του Γιώργου Χήνα, πήρε το λόγο ο πρόεδρος Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ο οποίος έθεσε σε ψηφοφορία το ερώτημα αν έπρεπε να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα με πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό. Ο πρώτος που ψήφισε υπέρ αυτής της πρότασης ήταν ο Σταύρος Δουβής, ο οποίος μάλιστα λέγεται ότι είπε: "Όποιος θεωρεί ότι μπορεί να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, δεν πατά με τα πόδια του στη Γη"! "Άδειασε" έτσι με ηχηρό τρόπο τον Μάκη Αγγελόπουλο, ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα και σε περισσότερες από μία συνεντεύξεις επιχειρηματολογούσε υπέρ της συνέχισης του πρωταθλήματος (με φάιναλ έιτ, ακόμα και στο Καλλιμάρμαρο...), και άφησε άναυδο τον έτερο εκπρόσωπο της ΑΕΚ στο Δ.Σ., Γιώργο Χήνα!

Οι υπόλοιπες ΚΑΕ απέρριψαν την πρόταση της ΑΕΚ να συνεχιστεί και να τελειώσει το φετινό πρωτάθλημα και ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε πρωταθλητής με ψήφους 13 υπέρ και ένα λευκό (του Παναθηναϊκού). Μετά το τέλος του ΔΣ, ωστόσο, ο ΕΣΑΚΕ επέλεξε να διαρρεύσει ότι η ΑΕΚ δεν ψήφισε κατόπιν τηλεφωνικής παρέμβασης του Μάκη Αγγελόπουλου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δεν θέλησε να νομιμοποιήσει την ψήφο του Σταύρου Δουβή, καθώς είναι πλέον σφόδρα δυσαρεστημένος μαζί του. Και δεν πρεπει να αποκλειστούν εξελίξεις όσον αφορά την συνέχιση της παρουσίας του τελευταίου στο Δ.Σ. της ΚΑΕ ΑΕΚ.

Η πρωτοβουλία Αγγελόπουλου για τη σωτηρία της Basket League

Το επεισόδιο αυτό με τον Σταύρο Δουβή αφαίρεσε λάμψη από την κατά τα άλλα πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία, που ανέλαβε ο Μάκης Αγγελόπουλος για να ξεπεράσει η Basket League τα προβλήματα που αντειμτωπίζει και διογκώθηκαν λόγω κορωνοϊού. Όπως ανέλυσε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. ο Γιώργος Χήνας. Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΑΕΚ είχε το προηγούμενο διάστημα σειρά επαφών με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, και τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη, στους οποίους κατέθεσε σειρά προτάσεων για την ενίσχυση του επαγγελματικού μπάσκετ.

Η πρώτη πρόταση αφορά την παροχή ρευστότητας σε όσες ομάδες το επιθυμούν μέσω δανειοδότησης από τράπεζες και αποπληρωμή σε πέντε χρόνια. Η δεύτερη πρόταση αφορά τη μείωση της φορολογίας σε εισιτήρια και συμβόλαια. Η τρίτη πρόταση αφορά την επιστροφή του ΕΣΑΚΕ σε καθεστώς κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών του δικαιωμάτων, μέσω ενός καλού συμβολαίου που θα μπορέσει να προσφέρει η ΕΡΤ, με μεσολάβηση της κυβέρνησης. Αυτή η τρίτη πρόταση έχει τη σημασία της, δεδομένου ότι η ΑΕΚ θεωρητικά δεν έχει ανάγκη την κεντρική διαχείριση, αφού έχει συμβόλαιο με την Cosmote TV, το οποίο μπορεί να ανανεώσει (με σημαντική μείωση της αξίας του, πάντως, που μπορεί να φτάσει και το 45%, όπως αναφέρουν κάποιες πληροφορίες).

Οι προτάσεις αυτές της ΑΕΚ έτυχαν ευρείας αποδοχής από τις υπόλοιπες ΚΑΕ και σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, θα γίνει το αμέσως προσεχές διάστημα προσπάθεια να κλειστεί ραντεβού με τους κ. Σταϊκούρα και Γεωργιάδη προκειμένου να συζητηθούν εκτενώς. Στο ραντεβού αυτό δεν θα πάει πλέον μόνος του ο Μάκης Αγγελόπουλος, αλλά θα τον συνοδεύσουν ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος και κάποιος άλλος εκπρόσωπος της λίγκας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ