21.1 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Η πρωταθλήτρια, η «Σταχτοπούτα» και οι ««πρωτάρηδες» (pics)

Το Φάιναλ Φορ του Basketball Champions League κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή (03/05) στην Αμβέρσα, με τη διεξαγωγή των δύο ημιτελικών.

Το «Sportpaleis» έχει ήδη φορέσει τα… καλά του, για να υποδεχθεί τις τέσσερις ομάδες που θα διεκδικήσουν φέτος τον τίτλο στο BCL. Η «Σταχτοπούτα» της φετινής διοργάνωσης, η μοναδική ομάδα από τις τέσσερις που ξεκίνησε την προσπάθειά της από τα προκριματικά, είναι και η «οικοδέσποινα». Ο λόγος για την Αντβέρπ η οποία θα τεθεί αντιμέτωπη με την Τενερίφη, που κατέκτησε τον πρώτο τίτλο, το 2017, πριν τη διαδεχθεί πέρυσι η ΑΕΚ. Οι Βέλγοι ζουν το όνειρό τους. Έχουν ήδη κάνει την υπέρβαση και, χωρίς άγχος, θα προσπαθήσουν να προχωρήσουν μέχρι τον τελικό. Το συγκρότημα των Καναρίων Νήσων επέστρεψε φέτος στο Φάιναλ Φορ και θα διεκδικήσει το τρόπαιο για πρώτη φορά εκτός συνόρων, αφού η πρώτη διοργάνωση είχε λάβει χώρα στην έδρα της.

Στον πρώτο, χρονικά, ημιτελικό θα συναντηθούν δύο ομάδες με μακρά παράδοση και πλούσια τροπαιοθήκη. Η Βίρτους Μπολόνια των τεσσάρων ευρωπαϊκών τίτλων (Ευρωλίγκα 1998 και 2001, Κύπελλο Σαπόρτα 1990, FIBA EuroChallange 2009) και των δεκαπέντε πρωταθλημάτων Ιταλίας θα παίξει με την Μπάμπεργκ των εννέα πρωταθλημάτων Γερμανίων. Αμφότερες έκαναν φέτος το ντεμπούτο τους στο Basketball Champions League και στοχεύουν να φθάσουν μέχρι τέλους, εξασφαλίζοντας την παρουσία τους στον τελικό της Κυριακής (05/05, 19.00). Ο Νίκος Ζήσης εκπροσωπεί τα ελληνικά χρώματα στο Βέλγιο, από πλευράς παικτών, ενώ ο Γιώργος Πουρσανίδης επιλέχθηκε και θα είναι ανάμεσα στους οκτώ διαιτητές που θα σφυρίξουν τα ματς.

  

Το πρόγραμμα (03/05):
19.30 Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία) Novasports 1HD/ΕΡΤPlay 1
22.15 Τενερίφη (Ισπανία)-Αντβέρπ (Βέλγιο) Novasports 1HD/ΕΡΤ HD

Η «χρυσή βίβλος»:
2017 Τενερίφη («Σαντιάγκο Μάρτιν Αρίνα», Σαν Κριστομπάλ)
2018 ΑΕΚ (OAKA, Αθήνα)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ