26.6 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Η προσθήκη της τελευταίας στιγμής

Η Αγκόλα ανακοίνωσε τους δώδεκα παίκτες που θα την εκπροσωπήσουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019, στην Κίνα, και ανάμεσα στα ονόματα υπήρχε και μία έκπληξη.

Ο Βαλντελίσιο Γιοακίμ, ο οποίος έχει να φορέσει τη φανέλα από το εθνόσημο από το 2016 και το Προολυμπιακό Τουρνουά του Βελιγραδίου, θα ταξιδέψει στα ασιατικά παρκέ για να δώσει το παρών στο μεγάλο φετινό «ραντεβού» (31/08-15/09), παρότι δεν ήταν στην προεπιλογή. Ο 29χρονος σέντερ ενσωματώθηκε τελευταία στιγμή στο προπονητικό καμπ, στη Λουάντα, και θα πάρει μέρος για δεύτερη φορά στην καριέρα του σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Δεν έχω αρνηθεί ποτέ την Εθνική. Μόλις ολοκληρώθηκε το συμβόλαιό του στην Αργεντινή (Όμπρας Σανιτάριας) και μετακόμισα στη Γαλλία, για να παίξω στη δεύτερη κατηγορία (με την Κεμπέρ). Το μόνο που θέλω τώρα είναι να βοηθήσω την ομάδα», παραδέχθηκε ο Βαλντελίσιο Γιοακίμ. Ο Μπρούνο Φερνάντο, ο πρώτος Αγκολέζος που επιλέχθηκε στο ντραφτ του ΝΒΑ (στο νούμερο 34 από τους Φιλαδέλφεια Σίξερς), δεν θα βρεθεί στην Κίνα, όπως και οι Σίλβιο Ντε Σόουζα, Χούλιο Αφόνσο Άσις, Μπενβίντο Κουιμπάμπα, Μαλίκ Σισέ και Τζόνε Πέδρο που «κόπηκαν» από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Ουίλ Βόιτ.

Στο δρόμο για τα ασιατικά παρκέ συνεχίζουν ο γνωστός μας από τη θητεία του στον ΠΑΟΚ, Γιανίκ Μορέιρα, καθώς και οι Χοσέ Αντόνιο, Λεάντρο Κονσεϊσάο, Γκέρσον Γκονσάλβες και Γκέρσον Ντομίνγκος, οι οποίοι θα κάνουν το ντεμπούτο τους στη διοργάνωση, μαζί με τους έμπειρους στην Εθνική Ανδρών Εντουάρντο Μίνγκας, Κάρλος Μοράις, Ολίμπιο Τσιπριάνο, Λιονέλ Πάουλο, Ερμενετζίλντο Εμούνγκα και το νατουραλιζέ Ρέτζι Μουρ. Ο πρώτος, μάλιστα, ετοιμάζεται για τη συμμετοχή του στο πέμπτο Παγκόσμιο Κύπελλο στην καριέρα του.

Η Αγκόλα έχει κληρωθεί στο Δ’ Όμιλο, που θα φιλοξενηθεί στην πόλη Φοσάν, και στο πλαίσιο της πρώτης φάσης θα έχει δύσκολη αποστολή να φέρει εις πέρας, καθώς θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Σερβία, την Ιταλία και τις Φιλιππίνες, με την πρόκριση στην επόμενη φάση να εξασφαλίζουν οι πρώτες δύο ομάδες. Το αφρικανικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει συμμετάσχει άλλες οκτώ φορές στη διοργάνωση κι έχει να επιδείξει ως καλύτερη θέση την ένατη που κατέκτησε το 2016 στην Ιαπωνία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ