25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Η προέλαση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επιστρέφει στο Final Four για να υπερασπιστεί τον τίτλο της και στον ημιτελικό της Κωνσταντινούπολης την περιμένει ο Ολυμπιακός. Η Ευρωλίγκα παρουσίασε την ανασκόπηση της "ομάδας του στρατού", που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια, παίζοντας εντυπωσιακό μπάσκετ.

Αναλυτικά:

«Η τρέχουσα κυριαρχία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που πραγματοποιεί την 14η εμφάνισή της σε Final Four, ίσως περάσει στην ιστορία ως μια από τις πιο εντυπωσιακές περιόδους επιτυχιών που έχει γνωρίσει οποιοδήποτε άθλημα. Σε αυτή την περίοδο, οι Ρώσοι γίγαντες έχουν καθοδηγηθεί από πέντε διαφορετικούς προπονητές ενώ από το ρόστερ έχουν περάσει αρκετές γενιές παικτών. Με μια εξαίρεση, η ΤΣΣΚΑ πάντα πετυχαίνει το ίδιο αποτέλεσμα: μια θέση στο Final Four και η ισχυρή διεκδίκηση του τίτλου.

Φέτος, ο Δημήτρης Ιτούδης στοχεύει να οδηγήσει τους στρατιώτες του στην πρώτη back-to-back κατάκτηση του τίτλου στην περήφανη ιστορία της ομάδας. Η ΤΣΣΚΑ φτάνει στην Κωνσταντινούπολη μετά από μια εκπληκτική regular season, που ξεκίνησε με 12 νίκες σε 13 παιχνίδια. Αν και δεν κατάφερε να διατηρήσει αυτόν τον ρυθμό, η ΤΣΣΚΑ τερμάτισε δεύτερη με ρεκόρ 22-7, σκοράροντας περισσότερους πόντους από οποιαδήποτε ομάδα, με 86.9 ανά αγώνα. Αυτό επευτεύχθη μέσα από την ομαδική δουλειά στην επίθεση, καθώς η ΤΣΣΚΑ ήταν δεύτερη σε ασίστ. Η συνήθεια μοιράσματος του παιχνιδιού βοήθησε τους σουτέρ της ομάδας να είναι πρώτοι σε ευστοχία στα τρίποντα και δεύτεροι σε αποτελεσματικότητα στην ρακέτα.

Για άλλη μια φορά, η ΤΣΣΚΑ στηρίχθηκε στους βιρτουόζους της περιφέρειας, Νάντο Ντε Κολό και Μίλος Τεόντοσιτς για να δημιουργήσει την επιθετική της μουσική. Την στιγμή που ο Ντε Κολό, περσινός MVP της Ευρωλίγκας και το Final Four, ήταν ο κορυφαίος σε μέσο όρο ranking, ο Τεόντοσιτς ήταν ο πρώτος σε ασίστ.

Η σειρά με την Μπασκόνια απέδειξε ότι η ΤΣΣΚΑ είναι κάτι πολύ παραπάνω από δύο σούπερ σταρ. Ο Τεόντοσιτς ήταν ενορχηστρικός στο Game 1, συνδυάζοντας 22 πόντους και 5 ασίστ στο συναρπαστικό 98-90 για την εντός έδρας νίκη. Όταν το Game 2 έφτασε σε οριακό σημείο, καθοριστικός ήταν ο έμπειρος ψηλός Κάιλ Χάινς, που σφράγισε την νίκη με 84-80 με βολές στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Στην Ισπανία, ο Κόρι Χίγκινς βγήκε μπροστά με 21 πόντους και διαμόρφωσε το 88-90 με μια κρίσιμη τάπα στο τελευταίο σφύριγμα.

Η ΤΣΣΚΑ κυνηγά το όγδοο ευρωπαϊκό στέμμα της και το κάνει με την αυτοπεποίθηση του κατόχου. Έχει επιπλέον κίνητρο στην Κωνσταντινούπολη για να κλείσει τους «λογαριασμούς» της με τον Ολυμπιακό, μετά την δραματική ήττα στον τελικό πέντε χρόνια πριν. Παίρνοντας έμπνευση από την ιστορική ευκαιρία να κάνει το repeat-και να σβήσει μια άσχημη ανάμνηση στην πορεία- η ΤΣΣΚΑ αναμένεται να βρεθεί στην καλύτερη φόρμα της, στην «σκηνή» που θεωρείται δική της για 15 χρόνια.

Ο δρόμος προς την Κωνσταντινούπολη

1. Η ΤΣΣΚΑ ξεκινά με εκτός έδρας νίκη επί της κατόχου του EuroCup, Γαλατάραϊ με 84-109, κάνοντας ρεκόρ συγκομιδή πόντων.

2. Παρά την απουσία του Νάντο Ντε Κολό λόγω τραυματισμού, η ΤΣΣΚΑ βελτιώνει την επίδοσή της, κερδίζοντας την Μπασκόνια 112-86 την 9η αγωνιστική.

3. Χωρίς τον τραυματία Μίλος Τεόντοσιτς, η ΤΣΣΚΑ ηττάται σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια, συμπεριλαμβανόμενης της μοναδικής φετινής εντός έδρας ήττας, από την Φενέρμπαχτσε στην παράταση και χάνει την πρώτη θέση της βαθμολογίας.

4. Ένα σερί τεσσάρων νικών επιτρέπει στους κατόχους να γίνουν η πρώτη ομάδα που προκρίνεται στα playoffs με πέντε ματς να απομένουν στην regular season.

5. Δύο βολές του Κάιλ Χαινς, με ένα δευτερόλεπτο να απομένει στο Game 2 κόντρα στην Μπασκόνια, επιτρέπουν στην ΤΣΣΚΑ να κάνει το 2-0 με νίκη 84-82 στην Μόσχα!».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ