17.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η πρεμιέρα του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα (pics)

Ο Ολυμπιακός μετράει αντίστροφα για την πρώτη αναμέτρησή του με τη Μονπελιέ, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης της Ευρωλίγκας Γυναικών.

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων, με τον επαναληπτικό να ακολουθεί μία εβδομάδα αργότερα επί γαλλικού εδάφους. Το πρώτο ματς θα γίνει στο «Τάσος Καμπούρης» της Χαλκίδας, με ώρα έναρξης 18.30, όπως ανακοίνωσε και επίσημα ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός.

Η ανακοίνωση: «Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει ότι, η αναμέτρηση με την BLMA την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, με ώρα έναρξης 18:30, για την προκριματική φάση της Ευρωλίγκας, θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Κανήθου Χαλκίδας "Τάσος Καμπούρης"».

    

Η επίσημη Media Day πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (16/09) στο ΔΑΚ Γλυφάδας, με τον προπονητή Γιώργο Παντελάκη να τονίζει: «Έχουμε τον ίδιο κορμό σε σχέση με πέρυσι και κάποιες προσθήκες κυρίως στη θέση των ψηλών. Είμαστε μια ομάδα που έχει ξεκάθαρο στόχο, δηλαδή να πρωταγωνιστήσει πάλι στην Ελλάδα, να φέρει τους τίτλους και φέτος, αλλά και να προσπαθήσουμε να κάνουμε και ένα βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Στη μέχρι στιγμής πορεία μας στο κομμάτι της προετοιμασίας είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τη διάθεση των παικτριών μου. Θεωρώ ότι είναι παίκτριες με πολύ μεγάλο ταλέντο και πολύ μεγάλη όρεξη και το μόνο που μένει είναι να το αποδείξουμε στο γήπεδο και να εφαρμόσουμε αυτό που βλέπουμε καθημερινά στην προπόνηση και στους αγώνες. Η Μονπελιέ είναι πάρα πολύ δυνατή ομάδα και πέρυσι πήγε στον τελικό του Eurocup. Έχει ενισχυθεί φέτος».

 

Για το γεγονός πως ο πρώτος αγώνας τους, κόντρα στις Γαλλίδες, θα δοθεί στη Χαλκίδα παραδέχθηκε: «Θεωρώ ότι όταν πηγαίνουμε στη Χαλκίδα νιώθουμε σαν το σπίτι μας, γιατί ο κόσμος μάς βοηθάει σαν ομάδα. Εμείς, από την πλευρά μας, δεν θέλουμε να αφήσουμε τίποτα στην τύχη, η δουλειά μας είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι 100% για το παιχνίδι. Εάν τα πράγματα πάνε ακριβώς όπως τα έχουμε στο μυαλό μας θεωρούμε ότι θα έρθουμε από τη Χαλκίδα με τη νίκη».

Αναφορικά με το γεγονός ότι η Μονπελιέ δεν έχει προλάβει να κάνει προετοιμασία σαν ομάδα, επειδή κάποιες αθλήτριές της παίζουν στο WNBA, εξήγησε: «Σίγουρα, όλα αυτά παίζουν το ρόλο τους, όμως αυτό που μας προβληματίζει σε τέτοιου είδους καταστάσεις είναι το απρόβλεπτο. Γιατί όταν μια ομάδα έχει κάνει προετοιμασία, "χτίζεις" μια εικόνα για το τι πρέπει να περιμένεις πάνω-κάτω από αυτήν. Όταν μια ομάδα δεν έρχεται καλά προετοιμασμένη, τότε πάντα το απρόβλεπτο είναι που πρέπει να προσέξεις την ώρα του παιχνιδιού. Εμείς θα είμαστε προετοιμασμένοι και για αυτό το κομμάτι. Σίγουρα, έχουμε ένα μεγαλύτερο αβαντάζ εμείς, γιατί θα είμαστε πιο ομάδα και είναι ένα σημείο που σίγουρα ποντάρουμε. Ο Ολυμπιακός όταν παίζει με ευρωπαϊκές ομάδες έχει ένα στάνταρ μοντέλο που πρέπει να παίζει, όσο κι αν προσπαθούμε να το βελτιώσουμε. Όλες οι ομάδες στην Ευρώπη αρέσκονται στο πολύ γρήγορο παιχνίδι. Εμείς προσπαθούμε να το δουλεύουμε καθημερινά. Αυτό που θέλουμε είναι να ελέγξουμε το ρυθμό. Να τρέχουμε όποτε θέλουμε, να "παγώνουμε" το παιχνίδι, αλλά το "κλειδί" είναι ο ρυθμός. Εάν ελέγξουμε εμείς το ρυθμό τότε θα έχουμε το πρώτο χέρι για να κερδίσουμε».

Η αρχηγός του Ολυμπιακού, Εβίνα Σταμάτη, δήλωσε από την πλευρά της: «Στόχος μας φέτος όπως και κάθε χρονιά είναι το πρωτάθλημα και η διατήρηση του αήττητου και από εκεί κι έπειτα να κάνουμε κάτι καλύτερο στην Ευρώπη. Πρώτος μας στόχος είναι να περάσουμε από τα προκριματικά με τη Μονπελιέ και μετά να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε στην Ευρωλίγκα. Η περσινή χρονιά ήταν ένα πολύ καλό μάθημα και τεστ για εμάς. Είδαμε τον πραγματικό ανταγωνισμό. Δείξαμε ότι μπορούμε να φανούμε ανταγωνιστικές, αλλά θέλουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από πέρυσι».

Ρωτήθηκε για το επίπεδο της ετοιμότητας των «ερυθρολεύκων» κι απάντησε: «Καθημερινά δουλεύουμε για το κάτι παραπάνω. Σίγουρα, κάθε ημέρα κερδίζουμε και κάτι περισσότερο. Είμαστε εδώ κάθε ημέρα για πολλές ώρες. Γυρίσαμε και από δύο δυνατά φιλικά στην Ουγγαρία και δείξαμε ότι είμαστε σε πολύ καλό στάδιο, είχαμε όμως και κάποιες αδυναμίες, τις οποίες και πρέπει να διορθώσουμε τις επόμενες ημέρες. Έχουμε ένα στόχο κι αυτός είναι να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας, προκειμένου να φθάσουμε και στο στόχο μας συλλογικά».

 

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει πίεση στον Ολυμπιακό επειδή ανέβηκε φέτος στην Α1 Γυναικών ο Παναθηναϊκός υποστήριξε: «Δεν θα τον αντιμετωπίσουμε πρώτη φορά. Ξέρουμε την πίεση από αυτά τα παιχνίδια. Χαιρόμαστε που ο Παναθηναϊκός επανήλθε στα σαλόνια της Α1, γιατί κι εμείς αλλά και εκείνος όπως φαντάζομαι θέλουμε να παίζουμε αυτά τα παιχνίδια». Κλείνοντας, αναφέρθηκε στους φιλάθλους τους: «Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πάρουμε την πρόκριση. Τον θέλουμε δίπλα μας, γιατί μας δίνει πάντα κίνητρο και τον περιμένουμε στις 25 Σεπτεμβρίου».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ