20.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η πορεία, το όνειρο και οι υπερβάσεις της ομάδας Παίδων του Παγκρατίου (pics)

Μια ομάδα, μια παρέα, ένα όνειρο...

Με όνειρο έμοιαζε αυτό που μια μικρή παρέα οραματίστηκε πριν από πέντε χρόνια για τις άλλοτε κραταιές Ακαδημίες του ΑΟ Παγκρατίου. Τα λόγια και τα σχέδια γρήγορα έγιναν έργα μέσα στο γήπεδο και επί πέντε χρόνια ο προγραμματισμός, η σκληρή δουλειά και το μεράκι δεν έλειψαν ποτέ από τα γήπεδα που φιλοξενούνταν τα παιδιά του ΑΟΠ. Φέτος λοιπόν το όνειρο έγινε πραγματικότητα.

Η ομάδα Παίδων του Παγκρατίου κατάφερε να πετύχει back to back άνοδο και ως πρωταθλήτρια ν'ανέβει στην Α’ Κατηγορία ΕΣΚΑ όπου θα παίζει με τις καλύτερες ομάδες της Αθήνας. Η χρυσή φουρνιά των 2004 είχε δείξει από νωρίς τις δυνατότητές της και πράγματι τα κατάφερε παρά τις αντιξοότητες από την έλλειψη κλειστού γηπέδου. Για να έρθει όμως αυτή η επιτυχία χρειάστηκε να δουλέψουν πολλοί άνθρωποι. Κατ αρχάς ο τεχνικός υπεύθυνος της Ακαδημίας, Νίκος Λατρόβαλης ο οποίος είχε την ευθύνη του σχεδιασμού του προπονητικού προγράμματος και της επιλογής των συνεργατών του.

Ο coach Κώστας Αντωνόπουλος που έδωσε όραμα στα παιδιά και δούλεψε ακούραστα στα γήπεδα. Ο έφορος Μάνος Τζεμανάκης που είχε πάντα λύση πριν καν εμφανιστεί το πρόβλημα και τέλος ο διοικητικός υπεύθυνος Γιάννης Ποντικόπουλος που όταν ξεκίνησε να ασχολείται το 2002 με τις Ακαδημίες βρήκε σε όλα τα τμήματα μόνο 14 παιδιά. Η επιτυχία αυτή ευελπιστούν όλοι στον σύλλογο πως είναι η αρχή για ακόμα περισσότερες και κυρίως για την επάνδρωση της ανδρικής ομάδας με παιδιά που μεγάλωσαν αθλητικά μέσα στις τάξεις του ΑΟΠ, κάτι που το παρελθόν του σωματείου επιβάλλει σαν ιστορική ευθύνη.

Ήδη δυο αθλητές μας, από αυτή την ομάδα, ο Άγγελος Δαμιανός και ο Νίκος Αντωνίου επιλέχτηκαν να στελεχώσουν την ομάδα Αντρών την προσεχή περίοδο υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Λιόγα. Μετά από πολλά χρόνια λοιπόν ο Νότης κι ο Αντρέας από εκεί ψηλά θα είναι και πάλι περήφανοι για τους μικρούς του ΑΟΠ.  



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ