17.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η Πολωνία και οι υπέροχοι φίλαθλοι (pics)

Σε κατάμεστα γήπεδα έγιναν οι αγώνες στα πρώτα δύο «παράθυρα» της FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, γεγονός που ενθουσίασε το Μάικ Τέιλορ.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Πολωνίας, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, στάθηκε στον κόσμο που κατέκλυσε τα κλειστά και απόλαυσε τους διεθνείς της χώρας του να αγωνίζονται εντός συνόρων. «Έχουμε υπέροχους φιλάθλους, είτε πρόκειται για τα εντός έδρας παιχνίδια μας είτε για τα εκτός. Η ενέργεια που παίρνεις από τον κόσμο σε όλους τους αγώνες είναι μεγάλη. Όλες οι ομάδες έχουν πολλούς φιλάθλους στο πλευρό τους, οπότε αυτά τα ματς μεσούσης της περιόδου είναι σπουδαία για εκείνους που μπορούν να παρακολουθήσουν από κοντά την Εθνική της χώρας τους. Πρόκειται, άλλωστε, για κάτι παραπάνω από μια απλή ομάδα. Τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα είναι η σημαία, η χώρα που εκπροσωπείς, η υπερηφάνεια που νιώθεις. Αυτό το αντιλαμβάνεται ο κόσμος, ο οποίος έχει μεγάλες απαιτήσεις από εσένα, θέλει να σε βλέπει να κερδίζεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο 45άχρονος τεχνικός σχολίασε και τα ρόστερ των Εθνικών, που στα πρώτα δύο «παράθυρα» της FIBA είχαν απουσίες, καθώς έλειψαν αρκετοί παίκτες που παίζουν σε ομάδες της Ευρωλίγκας, όπως φυσικά και οι NBAers. «Πρέπει να προσπαθείς να ελέγχεις τα πράγματα που μπορείς και να μην ανησυχείς για εκείνα που δεν περνούν από το χέρι σου. Είμαι θετικός, ως άνθρωπος. Η φιλοσοφία μου είναι να κάνεις το καλύτερο που μπορείς με αυτό που έχεις. Τίποτα δεν είναι τέλειο, πάντα υπάρχουν και προβλήματα. Εμείς θέλουμε να αυξάνουμε, όπως μπορούμε, τις πιθανότητές μας για τη νίκη και να είμαστε η καλύτερη ομάδα που μπορούμε. Να είμαστε αποτελεσματικοί σε όλα τα ματς ματς. Πρέπει να προσαρμοζόμαστε, η κατάσταση από αγώνα σε αγώνα είναι μεταβαλλόμενη. Εμείς απλώς πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά μας», εξήγησε ο Αμερικανός, που βρίσκεται στο «τιμόνι» της Πολωνίας από το 2014.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ