15.2 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Η πληρότητα, ο… καθρέφτης και ο Πασκουάλ

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τις κινήσεις του για το φετινό καλοκαίρι και πλέον άπαντες πρέπει να περιμένουν για να δουν τη νέα έκδοση της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ.

Ο Καταλανός τεχνικός διαχειρίστηκε το διαθέσιμο μπάτζετ με τον τρόπο που θεώρησε ο ίδιος ότι ήταν ο καλύτερος. Πάντοτε, ο καθένας μπορεί να εκφράζει τις αμφιβολίες του. Σε αυτό που όμως δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς είναι ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας παρουσιάζονται πλήρεις σε όλες τις θέσεις. Στην περιφέρεια υπάρχουν αρκετές επιλογές, το ίδιο στη θέση των φόργουορντ, αλλά και στη γραμμή των ψηλών. Ακόμα κι αριθμητικά αν το δει κάποιος, οι «πράσινοι» έχουν ένα ρόστερ 15 παικτών, κάτι που είναι απαραίτητο, με τη μορφή που έχει πλέον η κανονική περίοδος της Ευρωλίγκας. Ο Ντεσόν Τόμας αποτέλεσε την τελευταία προσθήκη. Ένας παίκτης τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά ο 46χρονος προπονητής και μάλιστα ήθελε να τον κρατήσει στην Μπαρτσελόνα το 2015, αλλά ο 27χρονος Αμερικανός αποφάσισε τότε να δοκιμάσει την τύχη του στο ΝΒΑ. 

Όπως και να' χει όμως, ακόμα κι αν υπάρχει ενθουσιασμός ή κατήφεια το καλοκαίρι, ο καθρέφτης είναι το παρκέ. Εκεί από τον Οκτώβρη κι έπειτα θα φανεί αν οι επιλογές ήταν σωστές ή όχι. Ο στόχος του «τριφυλλιού» είναι να εμφανιστεί πιο δυνατός σε σχέση με την περασμένη σεζόν και παράλληλα η ομάδα να φέρει τη... σφραγίδα του προπονητή της. Ο πρώην τεχνικός της Μπαρτσελόνα είναι δεδομένο ότι θέλει να χτίζει ομάδες που παίζουν καλή άμυνα και στην επίθεση βασίζονται στη συνεργασία. Αυτό δεν το πέτυχε στο βαθμό που θα επιθυμούσε και αλλάζοντας αρκετά τη φιλοσοφία του ρόστερ, θα παλέψει για να τα καταφέρει. Το σημαντικό είναι όμως να υπάρχει και η απαραίτητη υπομονή.

Τα πάντα λοιπόν βρίσκονται πλέον στα χέρια του Πασκουάλ. Σε αυτήν εδώ τη γωνία το έχουμε γράψει πολλές φορές και θα το γράψουμε άλλη μία. Ο χειρότερος προπονητής γνωρίζει πολύ καλύτερα από τον καλύτερο δημοσιογράφο και από τον καλύτερο φίλαθλο/οπαδό. Ειδικά όταν αναφερόμαστε σ' έναν προπονητή όπως ο Καταλανός ο οποίος είναι μεταξύ των πέντε κορυφαίων στην Ευρώπη. Όσα έχει ο τεχνικός ηγέτης των «πράσινων» στο μυαλό του, θα φανούν στο γήπεδο. Ο καθένας μπορεί να κάνει τις υποθέσεις του και την κριτική του, αλλά τα σχήματα και ο τρόπος παιχνιδιού του Παναθηναϊκού θα φανεί στο παρκέ και μόνο εκεί. Μέχρι τότε, όλα τα υπόλοιπα θα είναι υποθέσεις. Εκτός από ένα. Ότι το ελληνικό στοιχείο πλέον είναι πολύ πιο έντονο στο «τριφύλλι» σε σχέση με τις τελευταίες σεζόν. Κι αυτό λογίζεται ως θετικό.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ