11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η πληρότητα “απειλεί” την βιωσιμότητα

Οι διοργανώσεις σε όλα τα σπορ, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα υπάρξουν για την αγωνιστική περίοδο 2020-21. Μόνο που ο κάθε τρόπος έχει τις δικές τους ιδιαιτερότητες και μιλώντας για το μπάσκετ και δη το ελληνικό με τα μηδαμινά κεντρικά έσοδα, υπάρχει μια παράμετρος που θα κρίνει πολλά. Αυτή του ποσοστού πληρότητας που θα επιτραπεί στα γήπεδα.


Εαν σε αυτό το κομμάτι υπάρξουν περιορισμοί, που σήμερα όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν, ακόμα και ποσοστό πληρότητας να επιτραπεί, θα τεθεί θέμα βιωσιμότητας και λειτουργίας ομάδων. Είναι γνωστή και φυσικά λογική η τακτική πολλών ομάδων που τα φέρνουν "βόλτα" στο... ευρώ, να λειτουργούν στην αρχή της προετοιμασίας με τα έσοδα από τα διαρκείας.


Βγαίνοντας στην τοπική κοινωνία ή ακόμα και σε μια ευρύτερη μάζα φιλάθλων αφού αυτό πιάνει πλέον και πιο "βαριά" ονόματα, με καμπάνια για τα διαρκείας, που φέρνουν το πρώτο "ζεστό" χρήμα για να πληρωθούν μετακινήσεις ξένων, ενοικιάσεις σπιτιών, προετοιμασίες και άλλα τρέχοντα.


Αν οι αρμόδιες επιτροπές κλείσουν τις εξέδρες για κάποιο διάστημα ή, επιτρέψουν προσέλευση στο 1/5 της χωρητικότητας, υπάρχει θέμα. Τόσο γι' αυτούς που θα χάσουν 50-100 χιλιάδες, όσο φυσικά και για τα πιο "μεγάλα" πορτοφόλια, που τα διαρκείας μπορεί να καλύπτουν το αντίστοιχο 1/5 του μπάτζετ και παντού θα υπάρξει "τρύπα".

Μπορεί λοιπόν η πρώτη αγωνία είναι για τις τελικές αποφάσεις για την σεζόν 2019-20, σε όλα τα σπορ και τις διοργανώσεις, μπορεί η επόμενη να είναι στην Ελλάδα για τον "χάρτη" των επόμενων, σε σχέση με ανόδους και υποβιβασμούς, όμως ίσως η πιο ρεαλιστική που θα καθορίσει πολλά είναι αυτή για το, πολύ ενεργό, κομμάτι των αγώνων που λέγεται "θεατές".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ