20.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η «πληγή» ήρθε… από το Λαύριο

Με τον... πρώην του Λαυρίου, Κάιλ Άλμαν, να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση και να πετυχαίνει τα καθοριστικά καλάθια στο φινάλε, η Ρίγα επικράτησε του Περιστερίου με 84-81 στο «Ανδρέας Παπανδρέου» κι έφερε πισωγύρισμα στο σύνολο του Νίκου Παπανικολόπουλου, που θα χρειαστεί να προβληματιστούν για άλλο ένα ματς, όπου δεν υπήρξε η δέουσα διαχείριση στις λεπτομέρειες.

Το Περιστέρι ξεκίνησε, διαβάζοντας εξαιρετικά κάθε αδυναμία της αντιπάλου του και φτάνοντας λογικά σε διαφορά οκτώ πόντων στο πρώτο εξάλεπτο με τρίποντο του Μαυροκεφαλίδη (14-6). Εκεί, όμως, άρχισαν πολλά παιδαριώδη λάθη, από το να φεύγει η μπάλα από τα χέρια των παικτών του Παπανικολόπουλου σε πολλές περιπτώσεις μέχρι την υποχώρηση στο ρυθμό της Ρίγας, που με τον Ζόρικς οργανωτή και εκτελεστή, σε συνδυασμό με ορισμένες βοήθειες του Κάιζερ στη ρακέτα, γρήγορα μείωσε σε διαφορά τριπόντου (18-15).

Ο ρυθμός αυτός που είχε αποκτήσει, μάλιστα, της έδωσε την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση, για να μπει πολύ δυνατά στο δεύτερο δεκάλεπτο και μέσα σε σχεδόν 5.5 λεπτά να δημιουργήσει δική της διαφορά εννέα πόντων, τρέχοντας το γήπεδο, ευστοχώντας από μακριά και «μπλοκάροντας» άπαντες πλην Γκάντι στην απέναντι πλευρά (24-33). Ο Γκρέι, όμως, «ξύπνησε» τη στιγμή που χρειάστηκε η ομάδα του, φέρνοντας με τα μακρινά του σουτ ένα επιμέρους σκορ 11-2, με αποτέλεσμα εκ νέου την ισοπαλία, αλλά η απώλεια συγκέντρωσης και σκληράδας στην άμυνα, που μεταφράστηκε σε τέσσερα μόνο φάουλ στο 20λεπτο, οδήγησε σε «ελαφρύ» λετονικό προβάδισμα στην ανάπαυλα (35-39).

Η Ρίγα έκανε αρχή στο δεύτερο ημίχρονο παρόμοια με της δεύτερης περιόδου και με τους Ζόρικς-Μάντσεν να «βομβαρδίζουν» έξω από τα 6.75 μέτρα προηγήθηκε ξανά με +9 πολύ γρήγορα (39-48 στο 23'). Ο Παπανικολόπουλος έδωσε την μπάλα στους Έλληνες, με τον Αθηναίου να βάζει μια τάξη στη δημιουργία και τον Μαυροκεφαλίδη να βοηθά με περισσότερο σκορ, ενώ οι βοήθειες του ΜακΛίν ήταν εξίσου πολύτιμες, ώστε σε άλλο ένα δεκάλεπτο με ανατροπές το Περιστέρι να προηγηθεί με «βραχεία κεφαλή» (62-61).

Ο Αθηναίου συνέχισε εκτελεστικά την εξαιρετική του δουλειά, αλλά πέραν αυτού και του ΜακΛίν δύσκολα οι γηπεδούχοι έβαζαν τα χέρια στην «φωτιά», σε ένα τελευταίο δεκάλεπτο που άρχισε πιο νευρικά, με αποτέλεσμα τα νέα τρίποντα από Ζόρικς και Άλμαν από ολιγωρίες να φέρουν την ισορροπία ξανά κοντά στα μέσα της περιόδου (71-71). Οι Λετονοί είχαν πάντα μια απάντηση σε όσα έκανε η ομάδα των Δυτικών προαστίων και ο εξαιρετικός Άλμαν έφτασε στο λέι απ για το 77-79 στα 2:45 για το τέλος κι έκανε το ίδιο παρά την εξαιρετική άμυνα του Τζόουνς για το 79-81 στα 38". Ο Γκάντι ανέλαβε την προσπάθεια με miss match στον ψηλό, αλλά έχασε το λέι απ και το Περιστέρι έστειλε τον Ζόρικς στη γραμμή των βολών, ευστοχώντας για το 79-83. Η «ταφόπλακα» μπήκε από το επιθετικό φάουλ του Μαυροκεφαλίδη, που έστειλε το Περιστέρι για... σκέψη και προβληματισμό.

Δεκάλεπτα: 18-15, 35-39, 62-61, 81-84

ΓΕΝΝΗΜΑ ΗΤΤΑΣ... ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Ο Κάιλ Άλμαν ήταν ο παίκτης, που ανακάλυψε ο Χρήστος Σερέλης και έφερε στο Λαύριο, ξεκινώντας από εκεί μια καριέρα, που ολοένα ανεβαίνει. Στη Ρίγα πήρε την ευκαιρία να παίξει στο BCL και στο κλειστό της οδού Κένεντι ξεχώρισε, έχοντας 16 πόντους με εννέα ασίστ και τα δύο πιο κρίσιμα καλάθια, με τον ίδιο μαζί με τον Κρίστερς Ζόρικς (20 π., 7 ρ., 3 ασ.) να κάνουν τη μεγαλύτερη «ζημιά» στο Περιστέρι.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Με 42.86% στα σουτ τριών πόντων ισχυροποιείς τις πιθανότητες για ένα «διπλό», αλλά δεν είναι αυτό το σημείο, που έκρινε το ματς για τη Ρίγα, σε ένα παιχνίδι ισορροπημένων κατοχών και διαχειρίσεων της μπάλας, αφού το Περιστέρι είχε επίσης υψηλό πσοοστό με 45.83%. Η διαφορά έγινε στα δίποντα, όπου η καλύτερη στόχευση των φιλοξενούμενων απέφερε ένα πολύ καλό 62.86% έναντι του «φτωχού» 46.15% για τους παίκτες του Παπανικολόπουλου.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ