16.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η πιο υπερήφανη μαμά (pics)

Ο Μαρκ Γκασόλ κατέκτησε με την Ισπανία το Μουντομπάσκετ και έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο 2ος παίκτης στην ιστορία που κατακτά στην ίδια σεζόν τον τίτλο σε NBA και Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι διακρίσεις αυτές τον καθιστούν έναν από τους πιο επιτυχημένους αθλητές της χρονιάς, βαδίζοντας στα χνάρια του Πάου. Κάθε μητέρα θα ήταν υπερήφανη, μα η Μαρίζα Σάεθ, έχει ένα λόγο παραπάνω, τον σημαντικότερο.

Οι τίτλοι δε λένε τίποτα όπως δήλωσε και ο ίδιος. Το μπάσκετ είναι απλώς ένα άθλημα. Σημασία έχει να είσαι πρωταθλητής εκεί έξω και ο μεσαίος γιος της οικογένειας Γκασόλ τα έχει καταφέρει περίφημα, παίρνοντας παράδειγμα από τον μεγάλο αδερφό κι ας ήταν για χρόνια το… βύσμα, όπως τον χαρακτήριζαν οι κακεντρεχείς. Πήρε τον τίτλο στο NBA με τη φανέλα των Ράπτορς, όπως είχε καταφέρει και ο Παου με αυτήν των Λέικερς. Κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο με τη φανέλα των Ισπανών, όπως και το 2006 μαζί με τον Πάου. Μα πάνω από όλα του ανήκει δικαιωματικά ο τίτλος ΑΝΘΡΩΠΟΣ με όλα τα γράμματα κεφαλαία.  Φορώντας ένα σωσίβιο και σώζοντας ανθρώπινες ζωές στα νερά της Μεσογείου παρέα με τον αδερφό του, την ίδια ώρα που άλλοι στη θέση τους βρίσκονταν στην Ίμπιζα και τις Μαλδίβες κάνοντας διακοπές,  έδωσαν και στη μητέρα τους έναν τίτλο,  που επιζητούσε από την ημέρα που τους έφερε στον κόσμο, αυτόν της πιο υπερήφανης μαμάς.

Η Μαρίζα Σάεθ αφιέρωσε τη ζωή της στο λειτούργημα της Ιατρικής, αφού πρόλαβε να παίξει μπάσκετ σε αρκετά υψηλό επίπεδο. Μεγάλωσε τα παιδιά της με αγάπη και μαζί με τον Αγκούστι Γκασόλ τα ώθησαν στο άθλημα που λάτρεψαν, εφοδιάζοντάς τα με δυσεύρετα γενετικά χαρίσματα. Στην αυλή της μητέρας της, άρχισαν να ερωτεύονται για πρώτη φορά την «πορτοκαλί θεά» και στην ίδια αυλή, έμαθαν την τέχνη της κηπευτικής, μια άλλη μεγάλη αγάπη των γονιών τους. Η Μαρίζα πάντοτε προσπαθούσε να διδάξει στους γιους της πως το μπάσκετ είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής τους μα όχι το σημαντικότερο. Το να βοηθάνε τον συνάνθρωπο και να εκμεταλλεύονται την επιρροή τους προς αυτήν την κατεύθυνση ήταν το σπουδαιότερο μέλημα της. Και τα κατάφερε…

Τα αδέρφια Γκασόλ κατάφεραν τα πάντα σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο. Υπήρξαν μέλη μίας εκ των σημαντικότερων Εθνικών ομάδων που έχουμε δει. Έκαναν όμορφες οικογένειες και στον ελεύθερο χρόνο τους, ασχολούνται με τους τους κήπους τους και... σώζουν ανθρώπινες ζωές.

Η Μαρίζα Σάεθ έχει κάθε λόγο να είναι υπερήφανη. Οι γιοι της είναι σπουδαίοι αθλητές και ακόμα σπουδαιότεροι άνθρωποι.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ