20.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Η πιο σοβαρή κρίση επί Σφαιρόπουλου

Ενα ματς στην 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκας των 30, είναι... τίποτα πλην μια εξαίρεσης. Αυτής που εμπλέκει μέσα Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και απόψε στο ΣΕΦ επιβεβαίωσε ότι μπορούν να έρθουν τα πάνω κάτω μέσα σε δυο ώρες.

Ο Ολυμπιακός είχε αρχίσει την Ευρωλίγκα με 4-0, είχε προκριθεί στον τελικό κυπέλλου, άντεχε χωρίς σοβαρές απώλειες την απουσία του Σπανούλη και όλα καλά, αν και έδειχνε να ... ρετάρει λίγο η μηχανή αλλά έβγαζε άμυνες.
Ο Παναθηναϊκός είχε αρχίσει την Ευρωλίγκα με εκτός έδρας βαριές ήττες, προερχόταν από τον αποκλεισμό από τον τελικό κυπέλλου κι αν είχε φτάσει... ολόκληρος μέχρι απόψε, περισσότερο το χρώσταγε στο "λίπος" που τον είχε τροφοδοτήσει το διπλό στο, άδειο τότε, ΣΕΦ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Σήμερα, στο γεμάτο, ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε ολοκληρωτικά. Και ο διακόπτης γύρισε τα πάνω - κάτω και στα δύο στρατόπεδα. Ξέφευγε από την φαντασία πολλών το ξέσπασμα των οπαδών του Ολυμπιακού που ακολούθησε. Δεν ήταν μία - δύο φωνές. Ηταν πολλές "εστίες", σε πολλά σημεία, με πολύ κόσμο και με πολλούς αποδέκτες. Μέχρι τους αδελφούς Αγγελόπουλους έβαλαν στο κάδρο, ο καθένας καταλαβαίνει φυσικά τι έγινε με παίκτες και φυσικά τον Σφαιρόπουλου. Οπου φυσικά, ως προπονητής, αυτός που πάντα μπαίνει στο επίκεντρο στις άσχημες.

Ο Ολυμπιακός καλείται από σήμερα να διαχειριστεί την μεγαλύτερη κρίση επί ημερών Σφαιρόπουλου. Αστείο αν σκεφτούμε ότι μιλάμε για μια ήττα στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας. Παράλογο αν σκεφτούμε ότι παίζει χωρίς τον Σπανούλη, αλλά και τον Ουίλτζερ που αποκτήθηκε γιατί κάτι διαγνώστηκε ότι λείπει. Ρεαλιστικό όμως. Διότι έχασε από τον "αιώνιο", διότι έχασε και πάλι στο ΣΕΦ, διότι έχασε στην Ευρωλίγκα και κυρίως, διότι δεν βλέπεται στα τρία τελευταία του παιχνίδια.

Την ώρα που ο Ολυμπιακός πρέπει να αρχίσει να... παραδέχεται ότι κάτι δεν πάει καλά με τον Ρόμπερτς, που βλέπει ότι ο Τόμπσον δεν είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμος και προβληματίζεται όταν ξανά του βγαίνει πρωταγωνιστής ο Στρέλνιεκς που δεν αποκτήθηκε για τέτοιος, ο Παναθηναϊκός "παραδέχεται" ότι δεν του έχει βγει ο Ντένμον, όμως έχει την πολυτέλεια να τον "παρκάρει" στον πάγκο, να μην του λείπει τίποτα και, κυρίως, να δικαιώνεται κάθε μέρα και πιο πολύ για την "στόχευση" του Λεκαβίτσιους ως ιδανικού συμπληρώματος του Καλάθη.


Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι είναι οργανισμός που ξέρει να αντιδρά. Είναι αλήθεια όμως ότι σήμερα μπήκε στην εξίσωση ο παράγοντας αμφισβήτησης από τον κόσμο του που είχε να εμφανιστεί από εκείνο το βράδυ που προκλήθηκε η βίαιη απομάκρυνση του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός έκλεισε πολλά θέματα, πήρε την ηρεμία του και όχι... προσποιητή αφού την κέρδισε με το σπαθί του και προχωράει έχοντας βάλει την αφμιβολία στον μεγάλο του αντίπαλο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ