20 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η πιο γρήγορη αλλαγή προπονητή στην ιστορία του Περιστερίου

Η διαδρομή Πεδουλάκης-Παπανικολόπουλος-Πεδουλάκης δεν έγινε από τη μία μέρα στην άλλη. Χρειάστηκε 1,5 χρόνο για να συμβεί, όμως η αντικατάσταση του ενός από τον άλλον, έγινε σε ένα χρονικό σημείο που συνιστά ρεκόρ στα χρόνια του Περιστερίου στην Α1 και την Basket League.

 


Από το 1989 όταν και το Περιστέρι επέστρεψε έπειτα από απουσία τριών χρόνων στη μεγάλη κατηγορία, δεν υπήρξε αλλαγή στον πάγκο που να έγινε σε τόσο πρώιμο στάδιο της σεζόν. Ο Παπανικολόπουλος πέρασε την πόρτα της εξόδου, ενώ στο παρελθόν εκείνη που έγινε νωρίτερα από κάθε άλλη ήταν η αντικατάσταση του Κώστα Μίσσα από τον υπηρεσιακό Νίκο Χριστοδούλου της σεζόν 1994-95. Είχε γίνει μετά την 5η αγωνιστική.

 


Τότε το Περιστέρι είχε μπει στο Πρωτάθλημα με τρεις σερί ήττες (Παγκράτι εκτός, Άρη εντός Ηρακλή εκτός έδρας) όμως παρότι έδειξε σημάδια ανάκαμψης με δύο νίκες (Απόλλων Πάτρας εντός, ΑΕΚ εκτός έδρας). Ο απολογισμός δεν κρίθηκε ικανοποιητικός και οδήγησε στο «διαζύγιο» με τον Μίσσα πριν αναλάβει ο Στιβ Γιατζόγλου στην 8η αγωνιστική με ενδιάμεσους τον Νίκο Χριστοδούλου (κοουτσάρισε κόντρα στον Παναθηναϊκό) και τον Γιάννη Καττή (κοουτσάρισε απέναντι στους Αμπελόκηπους).

 


Με την αλλαγή που πραγματοποιήθηκε χθες, το Περιστέρι πήγε νωρίτερα από κάθε άλλη φορά -τουλάχιστον στα τελευταία 30 χρόνια- σε αλλαγή προπονητή. Οι «κυανοκίτρινοι» άλλωστε δεν ανήκουν στις ομάδες που αλλάζουν τους προπονητές σαν τα πουκάμισα. Στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93) και διανύοντας πια τη 18η σεζόν τους σε αυτό, αυτή είναι μόλις η τρίτη στην οποία αλλάζουν προπονητή μεσούσης της περιόδου.

 


Πέραν της φετινής και εκείνης της σεζόν 1994-95, σε αλλαγή είχε προχωρήσει το Περιστέρι και πέρσι με τον Νίκο Παπανικολόπουλος να διαδέχεται τον Ηλία Ζούρο μετά την 8η αγωνιστική του Πρωταθλήματος. Γι' αυτό και σε αυτά τα 18 χρόνια μόλις 12 προπονητές πέρασαν από τον πάγκο του Περιστερίου. Έπαιξε βέβαια τον ρόλο του και το γεγονός ότι ο Αργύρης Πεδουλάκης πέρασε 10 γεμάτες σεζόν σε αυτόν.

 


Δύο απολύσεις μετά από τρεις αγωνιστικές

 


Έχουν κυλήσεις τρεις «σκάρτες» -λόγω των εκκρεμοτήτων που άφησαν- αγωνιστικές και ήδη έχουν σημειωθεί δύο απολύσεις προπονητών, μετά και τη σημερινή του Στέργιου Κουφού από τον Ιωνικό. Στο ίδιο χρονικό σημείο, πέρσι είχαν σημειωθεί και πάλι δύο «διαζύγια». Του Ιωνικού με τον Στέργιο Κουφό μετά την πρεμιέρα και του Πανιωνίου με τον Γιάννη Λίβανο μετά την 3η αγωνιστική.

 


Στις προηγούμενες έξι σεζόν, είχαν χάσει τόσο νωρίς τη δουλειά τους οι...

 


*Γιώργος Μπαρτζώκας από τον Ολυμπιακό μετά τον προημιτελικό Κυπέλλου του 2014-15 και πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος.

 


*Θανάσης Παπαχατζής από τον Πανιώνιο μετά τη 2η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2014-15.

 


*Γιώργος Σκαραφίγκας από τον Πανελευσινιακό μετά την 3η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2014-15.

 


*Θανάσης Παπαχατζής από τον Απόλλωνα Πάτρας μετά την 3η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2015-16.

 


*Αργύρης Πεδουλάκης από τον Παναθηναϊκό μετά τη 2η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2016-17.

 


*Γιώργος Καλαφατάκης από τον Πανιώνιο μετά τη 2η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2017-18.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ