21.9 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Η περιφερειακή άμυνα σημείωσε αρνητική επίδοση 50 αγώνων

Μία ήττα όπως η σημερινή του Ολυμπιακού δεν μπορεί να εξηγηθεί με έναν μόνο τρόπο. Η επιθετική αδυναμία ήταν ασφαλώς ένας από τους λόγους που τον οδήγησαν στη συντριβή από τη Χίμκι ωστόσο υπήρξε ένα στοιχείο που πήγε κόντρα στο ίδιο το DNA της ομάδας. Η κακή περιφερειακή άμυνα.

 

Ο Ολυμπιακός δέχτηκε για πρώτη φορά στα 10 εκτός έδρας παιχνίδια του διψήφιο αριθμό τριπόντων. 13 συνολικά σημείωσαν οι Ρώσοι ενώ η προηγούμενη χειρότερη αμυντική επίδοση των ερυθρόλευκων ήταν εκείνη των εννιά τριπόντων στο Κάουνας. Ήταν η δεύτερη φορά φέτος που ο Ολυμπιακός δέχτηκε διψήφιο αριθμό τριπόντων μετά τα 10 που είχε σημειώσει η Ρεάλ το ΣΕΦ σε 33 προσπάθειες.

 

Πρόκειται για αρνητική, αμυντική επίδοση 50 αγώνων στην Ευρωλίγκα για τον Ολυμπιακό που είχε δεχτεί 13 τρίποντα και στο ματς της 6ης αγωνιστικής της περσινής διοργάνωσης στην Τουρκία από τη Γαλατασαράι, στις 11 Νοεμβρίου 2016.

 

Ο Ολυμπιακός εκτέλεσε πολύ άσχημα εντός παιδιάς για να μείνει για δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι στους 54 πόντους. Το 35,71% που είχε στα δίποντα (10/28) συνιστά μάλιστα αρνητικό ρεκόρ περιόδου στη διοργάνωση καθώς είχε 36,66% (11/30) στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπάμπεργκ.

 

Μέσα σε όλα τα άλλα κομμάτια του παιχνιδιού που στράβωσαν σήμερα για τον Ολυμπιακό οι πόντοι από λάθη. Δεν ήταν τόσο μεγάλη η διαφορά των λαθών (15 έναντι 12 των γηπεδούχων) όμως η Χίμκι σημείωσε 18 από τα ερυθρόλευκα λάθη κι αυτή είναι η χειρότερη σχετική επίδοση του Ολυμπιακού που είχε δεχτεί 17 στο Μιλάνο.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ