14.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η πατρινή εξίσωση καθορίζει σωτηρία και πλέι οφ

Η Πελοπόνησσος βρίσκεται στο επίκεντρο στο φινάλε της κανονικής περιόδου καθώς σε Πάτρα και Αμαλιάδα θα παιχτεί το τελευταίο κεφάλαιο του μπασκετικού...δράματος.
Κόροιβος Αμαλιάδας ή Απόλλων Πατρών θα ακολουθήσουν τη Δόξα Λευκάδας στο ταξίδι της προς την Α2 ;


Ολα θα κριθούν μέσω Πατρών καθώς ο μεν Απόλλων θέλει τη νίκη κόντρα στο Λαύριο, αλλά δεν του αρκεί για τη σωτηρία, αφού την ίδια στιγμή περιμένει το δώρο του συμπολίτη του Προμηθέα στην Αμαλιάδα. Ομως και ο Προμηθέας σε περίπτωση νίκης επί του Κόροιβου, σε συνδυασμό με ήττα του Λαυρίου (το οποίο είναι αυτή τη στιγμή στην οκτάδα) στην Πάτρα από τον Απόλλωνα μπαίνει αυτός πλέι οφ.


Από την πλευρά του ο Κόροιβος θέλει να επανέλθει στις νίκες, αλλά η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου είναι σε δύσκολη θέση αφού δύο φορές μέσα στη χρονιά δεν μπόρεσε να κρατήσει δύο από τους κορυφαίους παίκτες της.
Τον Μπράουν και τον Χόλ που βρήκαν καλύτερα συμβόλαιο για το εξωτερικό με οικονομικό κέρδος για τον Κόροιβο, όχι όμως και αγωνιστικό.

 

Ο ημιτελικός του κυπέλλου Αρη-ΑΕΚ ξαναζεί στο Αλεξάνδρειο με μονόπλευρο αυτή τη φορά ενδιαφέρον. Καθώς μόνο η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη θέλει τη νίκη για να εκμεταλλευτεί το λογικό στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και να περάσει αυτή στην 4η θέση της βαθμολογίας. Αντίθετα η Ενωση έχει «κλειδώσει» την 3η θέση και περιμένει τα πλέι οφ. Αμφίβολλη είναι η συμμετοχή του Τζάστιν Τζάσκον για τον Αρη, λόγω ενοχλήσεων στο πέλμα που έχει ο Αμερικανός.

 

Ραντεβού για τα πλέι οφ θα δώσει ο Κολοσσός Ρόδου με τον κόσμο του φιλοξενώντας τα Τρίκαλα. Οι Ροδίτες ψάχνουν μια άνετη νίκη, ελπίζοντας σε στραβοπάτημα του Ρεθύμνου στη Λευκάδα, για να πάρουν αυτοί την 6η θέση και το πλεονέκτημα.

 

Το κοινό στη Λευκάδα αναμένεται να αποθεώσει τους παίκτες της υποβιβασμένης Δόξας για τις στιγμές που τους χάρισαν στην παρθενική της συμμετοχή στην Α1.
Κόντρα στο Ρέθυμνο – που θέλει τη νίκη για να παραμείνει στην 6η θέση και να έχει πλεονέκτημα έδρας στον πρώτο του αγώνα για τα πλέι-οφ – οι Λευκαδίτες που δεν τα παρατάνε ψάχνουν μια νίκη γοήτρου ενώ ήδη κάνουν τα πλάνα τους για να επανέλθουν το συντομότερο στη μεγάλη κατηγορία.

 

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο Ολυμπιακός (χωρίς Πρίντεζη και Μπίρτς) με το μυαλό στην Εφές Αναντολού και στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, θέλει να κατοχυρώσει και τυπικά την πρωτιά στην κανονική περίοδο με αντίπαλο την Κύμη που θα απολαύσει το παιχνίδι σαν γιορτή καθώς λίγες μέρες νωρίτερα εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία. Οι δύο ομάδες αναμετρώνται φυσικά για πρώτη φορά στο ΣΕΦ, όπου ο Ολυμπιακός θα κλείσει την κανονική περίοδο με 13-0 την ίδια ώρα που η Κύμη θα μείνει στο 0-13 εκτός έδρας χωρίς όμως να το πληρώσει.

 

Το πρόγραμμα της ημέρας κλείνει με μια ακόμα κόντρα Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ που έχουν την τιμητική τους το τελευταίο εξαήμερο όπου έχουν συναντηθεί σε όλα τα σπόρ !
Στο πόλο το περασμένο Σάββατο, το βόλεϊ τη Μεγάλη Τρίτη, το ποδόσφαιρο χθες, αλλά και πάλι το βόλεϊ απόψε όπως και το μπάσκετ
Ο Δικέφαλος του Βορρά χάνει εδώ και 18 χρόνια στο ΟΑΚΑ αφού έχει να νικήσει από την περίοδο 1997-98, όταν επικράτησε με 66-65 στην κανονική περίοδο. Τότε που έχασε τελικά τον τίτλο στα πλέι οφ από τους Πράσινους που πήραν τότε το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 14 χρόνια !
Για τον Παναθηναϊκό το παιχνίδι θα είναι αδιάφορο βαθμολογικά (αφού ο Ολυμπιακός δεν γίνεται να χάσει στο ΣΕΦ από την Κύμη) ενώ ο ΠΑΟΚ θα «καίγεται» μόνο εάν νωρίτερα ο Αρης έχει χάσει γηπεδούχος από την ΑΕΚ.
ΠΑΟΚ και Αρης ισοβαθμούν στην 4η θέση αυτή τη στιγμή και ο Δικέφαλος υπερτερεί ξεκάθαρα με 2-0 νίκες.

 

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής:

17.00 Βενετόκλειο: Κολοσσός Ρόδου Η Hotels-Τρίκαλα BC Aries
Διαιτητές: Παναγιώτου-Μαγκλογιάννης-Παπαθανασίου

17.00 ΚΓ Λευκάδας: Δόξα Λευκάδας – Ρέθυμνο Cretan Kings
Διαιτητές: Καλδίρης-Αναστόπουλος Αντ. – Ζαχαρής

17.00 ΔΚΓ Ηλιδας: Κόροιβος Αμαλιάδας- Προμηθέας Πατρών
Διαιτητές: Σχινάς-Αναστόπουλος Π. – Ψαριανός

17.00 Κλειστό Απόλλωνα Πάτρας: Απόλλων Πάτρας Carna – Λαύριο DHI
Διαιτητές: Μάνος-Σώμος-Θεονάς

17.00 Αλεξάνδρειο: Αρης-ΑΕΚ
Διαιτητές: Καρακτασούνης-Πουρσανίδης Γ. – Συμεωνίδης

17.00 ΣΕΦ: Ολυμπιακός-Κύμη Seajets
Διαιτητές: Σταματόπουλος-Τσώνος-Τζίμα

19.00 ΟΑΚΑ: Παναθηναϊκός Superfoods – ΠΑΟΚ
Διαιτητές: Ανδρικόπουλος-Παντελίδης-Φακίτσα

 

 

Photo Credits: Eurokinissi.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ