22.4 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Η «παρέμβαση» του Ομπάμα υπέρ της επανεκκίνησης του ΝΒΑ

Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν παρακολούθησε ως απλός θεατής τις εξελίξεις στη «φούσκα», μετά το μποϊκοτάζ των παικτών ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του ρατσισμού, των ανισοτήτων και της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ.

Ο 44ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, που επαίνεσε τους Μιλγουόκι Μπακς για την απόφασή τους να μην κατέβουν να αγωνιστούν στο ματς με τους Ορλάντο Μάτζικ, ανέλαβε δράση κατά τη διάρκεια των συζητήσεων ανάμεσα στους παίκτες και τους αξιωματούχους του ΝΒΑ για την επιστροφή στη δράση.

Συγκεκριμένα, ήρθε σε επικοινωνία τόσο με το Λεμπρόν Τζέιμς όσο και με τον Κρις Πολ, ο οποίος είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Παικτών ΝΒΑ, και μεταξύ άλλων τους συμβούλευσε να επιστρέψουν στα γήπεδα. Όπως ανέφερε, μέσω ανακοίνωσής του, το γραφείο του Μπαράκ Ομπάμα: «Ως μπασκετικός φαν, ο Μπαράκ Ομπάμα συνομίλησε με αρκετούς παίκτες και επίσημους. Ήταν χαρούμενος που πρόσφερε τις συμβουλές του σε ένα μικρό γκρουπ παικτών, λέγοντάς τους να χρησιμοποιήσουν για το καλό την πλατφόρμα και την επιρροή τους. Τους ζήτησε να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συνεργαστούν με τη λίγκα και τους ιδιοκτήτες κατά της αστυνομικής βίας».

Ο Λεμπρόν Τζέιμς, που αρχικά είχε υποστηρίξει την οριστική διακοπή των πλέι οφ του φετινού πρωταθλήματος του ΝΒΑ, άλλαξε γνώμη μιλώντας με εκπροσώπους των ιδιοκτητών και παίρνοντας διαβεβαιώσεις πως θα επεκτείνουν τη δράση τους υπέρ της «μαύρης κοινότητας», με την παρέμβαση του πρώην Αμερικανού Προέδρου να αποδεικνύεται καθοριστική. Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ η βοήθεια του Μπαράκ Ομπάμα -μέσω τηλεδιάσκεψης- ήταν σημαντική για τους παίκτες, ώστε να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους, που εν τέλει θα γίνουν στο παρκέ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ