24.5 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Η παρέα της Αυστραλίας (pics)

Η Εθνική Αυστραλίας δεν είναι… υποχρέωση, αλλά διασκέδαση για τους διεθνείς παίκτες, όπως παραδέχθηκε και ο Τζο Ινγκλις.

Μετά τον Άρον Μπέινς, ήρθε η σειρά του 30χρονου γκαρντ/φόργουορντ των Γιούτα Τζαζ να μιλήσει με λόγια υπερηφάνειας για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης: «Είμαστε ανεβασμένοι ως ομάδα, πλέον. Ζούμε, πραγματικά, συναρπαστικές στιγμές για το αυστραλιανό μπάσκετ. Είμαστε μια παρέα παιδιών, που μεγαλώνουμε μαζί και απολαμβάνουμε να παίζουμε μαζί. Προφανώς, εκπροσωπούμε την Αυστραλία, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Διασκεδάζουμε, πραγματικά, να είμαστε μαζί. Δεν αισθάνομαι πως "πρέπει" να παίζω στην Εθνική, αισθάνομαι τυχερός που μπορώ να αντιπροσωπεύω τη χώρα μου μαζί με άλλους σπουδαίους τύπους».

Ο γεννημένος στην Αδελαΐδα Τζο Ινγκλις δεν κατέστη δυνατό να δώσει το παρών στους πρώτες τέσσερις αγώνες των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019. Το τρίτο «παράθυρο» θα γίνει το καλοκαίρι και δεν έκρυψε την επιθυμία του να φορέσει ξανά τη φανέλα με το εθνόσημο: «Φυσικά, όλοι θέλουν να παίξουν στους αγώνες του Ιουνίου και του Ιουλίου. Εφόσον υπάρξει η ευκαιρία, εννοείται πως θα είναι σπουδαίο να παίξω στο επόμενο "παράθυρο" της FIBA. Τα παιδιά αποδίδουν καλά, μέχρι στιγμής, στη διοργάνωση. Κάνουν σπουδαία δουλειά, ειδικά από τη στιγμή που κάποιοι από εμάς δεν μπορούμε να δώσουμε το παρών. Νομίζω πως έχουν δείξει πως πραγματικά αξίζουν να εκπροσωπούν την Αυστραλία. Βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο. Πλέον, υπάρχει η εμπειρία και με την προσθήκη των Μπεν (Σίμονς) και Θον (Μέικερ) το μέλλον προμηνύεται συναρπαστικό».

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, το 2016, τα «καγκουρό» είχαν έξι NBAers στη σύνθεσή τους (Ινγκλς, Πάτι Μιλς, Άντριου Μπόγκουτ, Μάθιου Ντελαβεντόβα, Καμ Μπέρστοου και Άρον Μπέινς), χωρίς να υπολογίζουμε τους νεότερους Σίμονς, Μέικερ, Ντάντε Έξουμ και Μανγκόου Μάθιανγκ. Το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό για τους «μπούμερς», κάτι στο οποίο συμφωνεί και ο ίδιος. «Το μπάσκετ αναπτύσσεται στην Αυστραλία, τα πρωταθλήματα που κατέκτησαν ο Πάτι (2014, Σαν Αντόνιο Σπερς) και ο "Ντέλι" (2016, Κλίβελαντ Καβαλίερς) βοήθησαν στη δημοτικότητα του αθλήματος. Τώρα, νέα ώθηση δίνουν ο Μπεν και ο Ντάντε. Η αυστραλιανή λίγκα, επίσης, πηγαίνει πολύ καλά, κάποιοι βετεράνοι επέστρεψαν και υπάρχουν και τα νεαρά παιδιά που συνεχώς εξελίσσονται. Παράλληλα, αυτοί οι αγώνες των προκριματικών βοηθούν την Εθνική και μεγαλώνουν το μπάσκετ εντός συνόρων. Στην πραγματικότητα, θα θέλαμε να παίζουμε στην έδρα μας όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια γίνεται», κατέληξε ο 30χρονος γκαρντ/φόργουορντ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ