23.1 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

Η ομαδάρα που δε λυγίζει σε κανέναν! (vids)

Στου δρόμου τα μισά για το «θαύμα» τους βρίσκονται οι Σέλτικς, που προστάτεψαν για δεύτερη φορά την έδρα τους με 107-94 έναντι των Καβαλίερς και έπεισαν περισσότερο από ποτέ για το θρίαμβο της πρόκρισης στους τελικούς του ΝΒΑ, πετώντας εκτός αυτών τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και την παρέα του.

«Η Βοστόνη δε γονατίζει μπροστά σε κανέναν», ήταν το σύνθημα των Μπόστον Σέλτικς με σχετικό τους βίντεο, πριν από τους τελικούς Ανατολής με τους Καβαλίερς. Και αυτό επιβεβαιώνεται, αφού μετά το θρίαμβο του Game 1, οι παίκτες του Μπραντ Στίβενς έδειξαν πως εκείνη η επικράτηση ήταν κάθε άλλο παρά τυχαία, κάνοντας την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και κάνοντας με 107-94 το 2-0 στη σειρά, ένα σκορ που ο ΛεΜπρόν Τζέιμς βλέπει για πρώτη φορά στην Περιφέρεια μετά το 2008, όταν οι «Κέλτες» ξεπερνούσαν πάλι το «εμπόδιο» του και κατακτούσαν εν συνεχεία τον τίτλο του πρωταθλητή του ΝΒΑ.

Οι «οιωνοί», λοιπόν, υπάρχουν για το υπόδειγμα ομάδας που παρουσιάστηκε ξανά στο «TD Garden», με τον Τζέιλεν Μπράουν σε... ημιάγρια κατάσταση εκ νέου, έχοντας 23 πόντους, με 9/18 σουτ και επτά ριμπάουντ. Ο Τέρι Ροζίερ ήταν εξαιρετικός αυτή την φορά επιθετικά, με 18 πόντους και 7/16 σουτ, σε κρίσιμα σημεία, ενώ ο Αλ Χόρφορντ πρόσθεσε τη δική του «πινελιά» με double double 15 πόντων και 10 ριμπάουντ, χωρίς να ξεχνά κανείς τη μαχητικότητα του Μάρκους Σμαρτ που, πλην πραγμάτων που δεν αναγράφονται στη στατιστική, πρόσφερε 11 πόντους, πέντε ριμπάουντ, εννέα ασίστ και τέσσερα κλεψίματα. Όλα αυτά, σε ένα απίστευτο παιχνίδι του «Βασιλιά», που σημείωσε 42 πόντους (τους μισούς στην πρώτη περίοδο), μαζί με 10 ριμπάουντ και 12 ασίστ, αλλά πλην της βοήθειας του Κέβιν Λαβ, με 22 πόντους και 15 ριμπάουντ, ήταν ουσιαστικά μόνος του, αν εξαιρέσει κάποιος τους 11 πόντους του Κόρβερ στο πρώτο ημίχρονο.

Το παιχνίδι

Ένα τρομακτικός ΛεΜπρόν έδινε το «σύνθημα» στους συμπαίκτες του, με τα μοναδικά του «κρεσέντο» να οδηγούν μόλις στα πρώτα εννέα λεπτά, σε διαφορά 10 πόντων υπέρ των «Καβς» (15-25). Συνολικά, έφτανε τους 21 πόντους στο πρώτο δωδεκάλεπτο, δείχνοντας σε εκείνο το σημείο πως η βραδιά του ανήκε, αν και η εξίσου καλή επιθετική παρουσία του Μπράουν στην αντίπερα όχθη, δεν άφηνε την απόσταση να μεγαλώσει (23-27). Χρειάστηκε να έρθουν μερικά σπουδαία μακρινά σουτ του Κόρβερ, με τα οποία οι πρωταθλητές Ανατολής έδειξαν επιτέλους μία κυρίαρχη εικόνα στο παρκέ, χωρίς αυτή ωστόσο να τους χαρίσει κάτι παραπάνω από το +11 σε αρκετές επαναλήψεις, με τελευταίο το 44-55 των 42" για το ημίχρονο. Ούτε αυτό, βέβαια, δεν αξιοποιήθηκε από το Κλίβελαντ, με τον Μόρις να «κόβει» την απόσταση στους επτά πόντους με δύο διαδοχικά του καλάθια (48-55).

Με το που επανήλθαν οι ομάδες από τα αποδυτήρια, η άμυνα των Σέλτικς ήταν διαφορετική και έκοψε κάθε σύνδεση με το καλάθι σε όλους τους παίκτες, πλην ΛεΜπρόν και Λαβ, με τον Ροζίερ παράλληλα να παίρνει μπρος εκτελεστικά και το προσπέρασμα να έρχεται... δια χειρός Σμαρτ στα 4.5 λεπτά για την τρίτη περίοδο (72-71). Η βοήθεια του Μπέινς επιθετικά, με τον Χόρφορντ να είναι σε εκείνο το διάστημα... ούτε κρύο ούτε ζέστη, ήταν καθοριστική για το +7, μπαίνοντας στο τελευταίο δωδεκάλεπτο (84-77). Εκεί, το ματς παιζόταν... όσο άντεχε ο «Βασιλιάς». Η πραγματικότητα, επί της ουσίας, αυτή ήταν, με τους Μπράουν-Σμαρτ να συνεχίζουν το εξαίρετο έργο τους και τον Χόρφορντ να βάζει τη «σφραγίδα» για το +14 στα περίπου τρία λεπτά για το φινάλε, που «έκοψε τα πόδια» των «Ιπποτών» (103-89). Τότε, δηλαδή, τελείωσε και το ματς, με τις δύο ομάδες να παίζουν με τους παίκτες που έχουν πολύ βαθιά στους πάγκους τους στα τελευταία δευτερόλεπτα, για να φτάσουμε στο τελικό 107-94.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ