19.9 C
Athens
Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, 2024

Η ξεχωριστή οικογένεια Κάρι και ο Λέοναρντ των ρεκόρ (vids)

Η πρόκριση των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς στους τελικούς της Δύσης, στα φετινά πλέι οφ του ΝΒΑ, δημιουργεί ένα ξεχωριστό δεδομένο για την οικογένεια Κάρι.

Μετά το Στεφ, με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς να αποκλείουν με 4-2 τους Χιούστον Ρόκετς, και ο Σεθ είδε τους Μπλέιζερς να περνούν στους τελικούς, κερδίζοντας με 4-3 την ημιτελική σειρά κόντρα στους Ντένβερ Νάγκετς. Οι δύο γιοι του Ντελ Κάρι, μάλιστα, θα γίνουν τα πρώτα αδέρφια που θα τεθούν αντιμέτωπα σε τελικούς περιφέρειας του ΝΒΑ. «Ο Στεφ μού έστειλε μήνυμα μετά τον αγώνα και μου είπε "Θα τα πούμε την Τρίτη". Είναι απίστευτο! Τόσα χρόνια τον έβλεπα να παίζει στους τελικούς κι εγώ ήμουν στην εξέδρα. Τώρα, θα έχει πλάκα να τα πούμε στο γήπεδο και να διεκδικήσουμε την πρόκριση στους τελικούς. Είναι όνειρο και για τους δυο μας, αλλά σίγουρα θα το διασκεδάσουν και οι οικογένειές μας», παραδέχθηκε ο 28άχρονος γκαρντ των Μπλέιζερς.

Σύμφωνα με το ESPN, μάλιστα, οι γονείς τους Ντελ και Σόνια αποφάσισαν να ρίξουν… κέρμα για να δουν ποιος θα υποστηρίζει ποιον στους τελικούς! Η τελευταία φορά που δύο αδέρφια είχαν τεθεί αντιμέτωπα στα πλέι οφ ήταν το 2017, στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου ανάμεσα στους Σαν Αντόνιο Σπερς και τους Μέμφις Γκρίζλις, με τα «σπιρούνια» του Πάου να παίρνουν την πρόκριση με 4-1 κόντρα στις «αρκούδες» του Μαρκ Γκασόλ.

https://www.youtube.com/watch?v=Sq7XIF3NIio

Ιστορία γράφει και ο Καουάι Λέοναρντ, με τα φετινά κατορθώματά του με τους Τορόντο Ράπτορς. Οι «πτερόσαυροι» εξασφάλισαν την παρουσία τους στους τελικούς της Ανατολής και θα τεθούν, τώρα, αντιμέτωποι με τους Μιλγουόκι Μπακς και το Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο 27χρονος γκαρντ με τους 41π. του κόντρα στους 76ers «έσπασε» το ρεκόρ της ομάδας του σε παραγωγικότητα σε έβδομο ματς πλέι οφ, καταρρίπτοντας τους 35π. του Κάιλ Λάουρι απέναντι στους Μαϊάμι Χιτ το 2016.

https://www.youtube.com/watch?v=uRj79yqCiyQ

Παράλληλα, έγινε ο όγδοος παίκτης στην ιστορία με τουλάχιστον 40π. σε έβδομο αγώνα, μετά τους Λεμπρόν Τζέιμς (45), Πολ Πιρς (41), Άλεν Άιβερσον (44), Τσαρλς Μπάρκλεϊ (44), Μάικλ Τζόρνταν (42), Κάλβιν Μέρφι (42) και Σαμ Τζόουνς (47), ενώ πέρασε στην τρίτη θέση της λίστας με τους περισσότερους πόντους σε μία σειρά πλέι οφ έχοντας συνολικά 243π., από το 1977 κι έπειτα, οπότε ενώθηκε η ΑΒΑ με το ΝΒΑ. Τον περνούν μόνο οι Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ (260π. το 1977) και Μάικλ Τζόρνταν (246π. το 1993). Τέταρτος έπεσε ο Λεμπρόν Τζέιμς, που είχε 241π. πέρυσι.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ