20.6 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Η ξεχωριστή κίνηση του Κιούμπαν και του ΝΒΑ

Σε μια σπουδαία πρωτοβουλία προχώρησε ο ιδιοκτήτης των Μάβερικς, Μαρκ Κιούμπαν, μαζί με το ΝΒΑ, με τις δύο πλευρές να κάνουν δωρεά για την καμπάνια ευαισθητοποίησης κατά της κακοποίησης των γυναικών.

Το ΝΒΑ έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές, ότι δεν είναι απλά μια εταιρεία που παράγει μονίμως πλούτο. Φροντίζει, δε, πολλάκις να τον δίνει για καλούς κοινωνικούς σκοπούς, με τη βοήθεια των επιφανών του παραγόντων, όπως είναι ο Μαρκ Κιούμπαν. Ο ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερικς προχώρησε σε μια σπουδαία κίνηση, με την οποία βοηθά αποφασιστικά στο θέμα της ευαισθητοποίησης για τη συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες και την ενδοοικογενειακή βία που υφίστανται.

Για το σκοπό αυτόν, ο κύριος Κιούμπαν και το ΝΒΑ αναμένεται να διαθέσουν 10 εκατομμύρια δολάρια, ώστε να ενισχύσουν την εν λόγω καμπάνια. Η λίγκα ανακοίνωσε, ότι η δράση αυτή ακολουθεί τη διαρκή προσπάθεια του ισχυρού άνδρα των «Μαβς» να πατάξει το εν λόγω ζήτημα, καθώς ο σύλλογος στο παρελθόν έχει συνδεθεί με περιστατικά κακοποίησης γυναικών, όταν ακόμη όμως ήταν πρόεδρος ο Τέρντεμι Άσερι. Ο ίδιος είχε συνεργαστεί, μάλιστα, για 15 χρόνια με τον Μαρκ Κιούμπαν σε άλλες δραστηριότητες, αλλά ο τελευταίος είχε ζητήσει την εξέτασή του, ώστε να διαχωρίσει τη θέση του, από όσα είχαν συμβεί επί Άσερι.

Τέτοιες κινήσεις, βέβαια, υπό όποιο πρίσμα κι αν γίνονται, αποκτούν ξεχωριστή σημασία, όχι μόνο για το πρωτάθλημα αυτό καθεαυτό, αλλά και όλο το κοινωνικό σύνολο...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ