24.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η ξεχασμένη «σκούπα» των μικρών τελικών

Για 2η φορά στην ιστορία της η ΑΕΚ κέρδισε μια σειρά μικρών τελικών μαζί με την 3η θέση, όπως δηλαδή και πέρσι. Ο σημερινός ήταν ο 20ός αγώνας της σε αυτή τη φάση των πλέι οφ και πλέον έχει ισορροπημένα αποτελέσματα (10 νίκες και 10 ήττες).

 

Αυτή ήταν μόλις η 3η φορά σε σύνολο 23 σειρών μικρών τελικών στα ελληνικά πλέι οφ που σημειώθηκε «σκούπα». Με 3-0 είχαν ολοκληρωθεί και οι σειρές του 1996 (Πανιώνιος-ΠΑΟΚ) και του 1999 (ΠΑΟΚ-Άρης).

 

Παράλληλα αυτή ήταν η 14η φορά σε 23 σειρές μικρών τελικών, που νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα που είχε το πλεονέκτημα της έδρας.

 

Το σημερινό παιχνίδι ήταν μόλις το 2ο του φετινού Πρωταθλήματος στο οποίο δεν έγινε ούτε μία τάπα, μετά από εκείνο της 10ης αγωνιστικής μεταξύ του Κοροίβου και των Τρικάλων.

 

 

Σε άλλα στατιστικά στοιχεία που προέκυψαν σήμερα για την ΑΕΚ…

 

Μία καλή σειρά αγώνων έκανε ο Μάικλ Ντίξον που σε αυτές τις τρεις αναμετρήσεις είχε 13,6 πόντους, 3,3 ριμπάουντ και 8 ασίστ μέσο όρο. Ο Αμερικανός γκαρντ με τους 19 σημερινούς πόντους του, έφτασε τους 368 και έγινε ο 21ος ξένος σκόρερ στην ιστορία της ΑΕΚ προσπερνώντας τους Κλαούντιο Κολντεμπέλα και Τόνι Κόστνερ που είχαν από 350.

 

Όπως στο πρώτο ματς της σειράς, έτσι και σήμερα ο Τσιμενέλου Ελονού κέρδισε τον άτυπο τίτλο του MVP της ΑΕΚ έχοντας 20 βαθμούς στο ranking.

 

Με τα τέσσερα εύστοχα δίποντα του ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έφτασε τα 964 στην κατηγορία και «έπιασε» στη 14η θέση της σχετικής λίστας στα χρόνια της Basket League, τον Μπακ Τζόνσον.

 

 

Σε ομαδικό επίπεδο…

 

Το 18ο εντός έδρας παιχνίδι της ΑΕΚ στο φετινό Πρωτάθλημα ήταν και το μόνο στο οποίο πήρε μονοψήφιο αριθμό πόντων από βολές (9). Είχε 10 κόντρα στη Δόξα Λευκάδας. Εκτέλεσε και τις λιγότερες βολές της ως γηπεδούχος, 11, τρεις λιγότερες από το ματς με τη Δόξα.

 

14 φάουλ κέρδισαν οι παίκτες της «ένωσης», ισοφαρίζοντας τη μικρότερη εντός έδρας επίδοση τους αφού την ίδια είχαν και στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα.

 

Αυτή ήταν η 3η φορά στα εντός έδρας παιχνίδια της, που η ΑΕΚ έμεινε χωρίς τάπα μετά από εκείνα με το Λαύριο και τον Κόροιβο.

 

Παράλληλα η «ένωση» με το παθητικό των οχτώ πόντων της στην 3η περίοδο ισοφάρισε την καλύτερη εντός έδρας επίδοση της αφού την ίδια είχε στην 3η περίοδο του παιχνιδιού με τον Προμηθέα. Κορυφαία της συνολικά στο Πρωτάθλημα ήταν εκείνη του παθητικού των έξι πόντων που είχε στην 1η περίοδο του εκτός έδρας παιχνιδιού με την Κύμη και της 3ης περιόδου του 2ου αγώνα των πλέι οφ με το Ρέθυμνο.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ